mycha79 26.10.05, 14:01 Troche sie zmartwilam, odebralam wyniki moczu i okazuje sie ze mam cyt. Liczne bakterie w.p.w.". Mam szybko leciec do lekarza czy poczekac do umowionej wizyty?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja021 Re: Bakterie w moczu 26.10.05, 14:06 spokojnie mozesz czekac do wizyty ja nawet nie sadzilam ze to moze byc cos nie tak\ lekarz kazal mi przez miesiac brac Urinal mozesz sobie go kupic nawet teraz bez recepty i bez stresu zawsze moze sie okazac jak w moim przypadku ze to probka byla brudna i za miesiac wyjda ci wyniki ok Odpowiedz Link Zgłoś
kalonso Re: Bakterie w moczu 26.10.05, 14:09 Poczekaj do wizyty.Inny preparat,który można spokojnie stosować w ciąży to dostępny bez recepty Urosept.Bardzo skuteczny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Bakterie w moczu 26.10.05, 14:09 Powinnaś do tego zrobic posiew moczu,który konkretnie określi jakie to bakterie i ile ich jest,a dodatkowo antybiogram wskaże jaki dobrac antybiotyk. Zakażenia ukł.moczowego w ciąż to bardzo częsta dolegliwośc. Lepiej idź szybciej na wizytę do gin. Dużo pij by nerki miały co filtrowac i możesz brac ziołowy lek Urinal,który w swoim składzie ma żurawinę która zakwasza mocz. Pzdr.Gosia 22 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
panip Re: Bakterie w moczu 26.10.05, 14:14 to niekoniecznie musi oznaczać że coś jest nie tak, może poprostu próbka była zanieczyszczona lub pojemniczek, mi też ostatnio wyszły bakterie w moczu lekarz zlecił mi posiew i okazało się że wszystko ok i nic tam nie było Odpowiedz Link Zgłoś
kalonso Re: Bakterie w moczu 26.10.05, 14:18 Infekcje bakteryjne moczu są bardzo częste w ciąży. Nie wydaje mi się aby trzeba było od razu robić posiew i faszerować się antybiotykami zwłaszcza że są inne mniej agresywne preparaty i często ich zastosowanie jest wystarczające. Z całej długiej listy antybiotyków tylko kilka z nich można stosować w ciąży i lepiej tylko wtedy gdy jest to naprawdę konieczne.Antybiotyki wyjaławiają organizm i prawie zawsze po ich stosowaniu można dostać infekcji grzybiczej pochwy...no i trzeba stosować kolejne leki. Zresztą zadecyduje Twój lekarz.Zawsze możesz do niego zadzwonić przed umówioną wizytą i zapytać co możesz sobie kupić w aptece. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: Bakterie w moczu 26.10.05, 14:22 Dziekuje za odpowiedzi, od razu sie uspokoilam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Bakterie w moczu 26.10.05, 14:24 Jednak życie pokazuje,że częściej potrzebny jest antybiotyk. W pierwszej ciąży w 10 tyg.miałam też liczne bakterie wpw i zrobiłam posiew w którym była wyhodowana bakteria Escherichia coli 10 do 5,która występuje najczęściej.Wtedy konieczny jest antybiotyk.Ja dostałam Ampicillinę i furagin. Choruję na nerki do urodzenia(miałam operowany refluks)i wiem nieco więcej o zakażeniach ukł.moczowego. W ciąży są one bardziej bowiem niebezpieczne.Nie wyleczone czy nie leczone może różnie się skończyc. Pzdr.Gosia 22 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
27kate Re: Bakterie w moczu 26.10.05, 14:34 Też borykałam się z tym problemem przez połowę ciąży, ale w końcu pozbyłam się bakterii, mam na dzieję, że na dobre.Piłam herbatę z pokrzywy i brałam Urosept, w końcu pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
greenmiau Re: Bakterie w moczu 26.10.05, 15:26 Miałam podobny problem, przy czym Urosept nie za bardzo pomagał, a zaczęło się już pieczenie itd... Lekarz przepisał dozwolony w ciąży antybiotyk (na 5 dni tylko) i później wyniki badań moczu były idealne Jeśli nie masz objawów zapalenia - zastosuj coś dostępnego bez recepty. Gdy zacznie się dziać gorzej - wtedy antybiotyk (najlepiej po posiewie - wtedy szybko wiadomo czym uderzyć w mikroba i leczenie trwa krótko). Odpowiedz Link Zgłoś
anet24 Re: Bakterie w moczu 26.10.05, 17:48 Mi bakterje wychodziły całą ciążę, brałam urosept i nic, wkońcu zrobiłam badania na posiew i okazało się , że to nie groźne. Gin stwierdził, że to moja flora bakteryjna. Teraz szczęśliwie już 36tc i po raz pierwszy wyszło bez "robali". Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Bakterie w moczu 26.10.05, 20:32 Ja też ostatnio miałam dość liczne bakterie w moczu. Moja gina kazała mi zażywać Urosept i pić conajmniej 2 litry płynów dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś