28.10.05, 13:49
Czy druga ciaza miala takie same objawz jak pierwsza?Mam na mysli - czy jest
tak samo intensywn odczuwanie wszystkiego u was?mdlosci, siusianie itd????
Obserwuj wątek
    • alexsc Re: II ciaza 28.10.05, 13:51
      siusianie oj taksad(
      • sylwia.ax Re: II ciaza 28.10.05, 13:55
        U mnie dokładnie wszsytko odwrotnie niż w pierwszej ciaży. Wtedy zero nudności,
        teraz niestety są. nawet na zapachy reaguję inaczej, te które wtedy tolerowałam
        teraz mnie drażnią. Jednynie zmęczenie i skianie na początku ciaży było
        identyczne.
    • animetka Re: II ciaza 28.10.05, 13:56
      Ja w pierwszej nie miałam mdłości,nic mnie nie bolało,wszystko
      idealnie,urodziłam synka.W drugiej od początku coś mnie pobolewa,mdłości przez
      pierwsze miesiące były okropne i wszyscy mówili,że jeśli znoszę to inaczej,to
      napewno teraz będzie córcia,a już trzykrotnie lekarz potwierdził na USG,że to
      syneksmile)Nie ma reguły na takie rzeczy.Pozdrawiam.
    • kaja72 Re: II ciaza 28.10.05, 14:28
      Hej.U mnie pierwsza ciaż był super bez jakichkolwiek nieprzyjemnych objawów, za
      to teraz totalne zmecznie, siusianie (tego trochę było poprzednio), mdłości do
      południa i tak ogólnie gorsza forma. No cóż tak jak każdy dzidzius jest inny
      tak i ciąża bywa inna. Pozdrawiam
    • delta.x Re: II ciaza 28.10.05, 14:35
      Ja w drugiej ciąży miałam dużo mniejsze mdłości i krócej trwały i ogólnie mniej
      dolegliwości ciążowych. W pierwszej była dziewczynka a teraz lada dzień urodzi
      się chłopczyk. Chyba nie ma reguły.
    • viola33 Re: II ciaza 28.10.05, 14:39
      moja jest troszke inna, zreszta wydaje mnie sie ze każda ciąża jest inna, nie
      ma dwóch takich samych.pozdrawiam
    • wet21 Re: II ciaza 28.10.05, 14:41
      U mnie jest podobnie jak przy pierszej, brak mdłości, sikanie, zmęczenie.
      Podobnież też ma być chłopiec smile Tylko, że taraz pracuję, mało odpoczywam,
      mniej odczuwam...wink, bo nie mam czasu dla siebie, synek 2 latka i praca (w
      miarę spokojna na szczęscie)

mama Piotrusia 2 latka
    • ania788 Re: II ciaza 28.10.05, 15:48
      U mnie zupełnie inna. Owszem też miałam mdłości ale duzo później się zaczęły. Z
      początku nie podejrzewałam nawet, że mogę byc w ciązy choc bardzo tego
      chcielismy. Ale teraz chyba czuję sie lepiej. Jestem dużo aktywniejsza niz z
      pierwszą córcią. Teraz pracuję jeszcze (24 tc)+ opieka nad starszą córką + dom.
      Czyli norma jak u każdej kobiety. Nie mam czasu sie oszczędzać i rozmyslać o
      dziecku i o sobie. Tylko wieczorem padam już o 19 - 20 !!!
    • aniarad1 Re: II ciaza 28.10.05, 17:17
      u mnie mdłości były bardziej odczuwalne w II ciąży. Reszta - podobnie.
    • joker_28 Re: II ciaza 30.10.05, 22:45
      Witam, jestem w 35 tyg.ciąży, będzie to nasze drugie dziecko. Pierwsze niedługo
      skończy 3 latka. W czasie pierwszej czułam sie świetnie, tylko pod sam koniec
      wylądowałam w szpitalu z wysokim ciśnieniem i zatruciem ciążowym. Myślałam - nic
      tylko chodziś w ciąży i rodzić smile
      Niestety obecna ciąża różni sie bardzo od pierwszej. Od samego początku miałam
      nisamowite mdłości, mdlałam i bolał mnie dół brzucha. Wkońcu wylądowałam w domu
      na zwolnieniu z tabletkami na potrzymanie ciąży. Muszę bardzo na siebie uważać
      i odczuwam wszystkie bóle intensywniej niż poprzednio. Nie ma jednak reguły, że
      druga ciąża będzie się różnić od pierwszej - różne kobiety, różnie to
      przechodzą. POWODZENIA.
      Pozdrawiam. Ania
    • monia214 Re: II ciaza 30.10.05, 23:34
      Witajcie dziewczyny juz sama nie wiem co mam robic... troszke wam opisze a wy
      sprobujjscie mi pomoc....moj okres spoznial sie nie cale 3tyg. po 10 dniach
      spozniania zrobilam test ciazowy wyszedl negatywny wiec poszlam do lekarza
      przepisal mi luteine mialam brac przez 5dni i pozniej czekac i wkoncu po
      5dniach dostala bylam szczesliwa jak nigdy ale... mialam ja 11 dni ale bylo
      tylko 1 dzien przerwy i znow wrocila sad nie wiem co mam robic czy moge byc w
      ciazy?? nie mam wiekszych objawow zadnych dolegliwosci... sama nie wiem co mam
      robic a moj chlopak tym bardziej martwi sie i nie wiem... POMOZCIE mi!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka