Dodaj do ulubionych

opryszczka na wardze

04.11.05, 09:36
Jestem w 26tc mój mąż ma opryszczkę na wardze i boje się zarażenia, w 10 tc
miałam ospę i nie chciałabym już zadnych wirusów i chorób . Boję się o dzidzi.
Obserwuj wątek
    • kazula1 Re: opryszczka na wardze 04.11.05, 09:54
      hej obecnie jestem w 21tc i opryszczkę na wardze miałam juz około 10 razy , to
      nic strasznego tylko nie wolno używać większości maści typu np zovirax
      jeśli masz skłonności do opryszczki to nic strasznego zaś jeśli nigdy jej nie
      miałas to trzeba uważać jeśli zarazisz sie tym wirusem to będziesz go miała do
      końca życia
      • anulla1 Re: opryszczka na wardze 04.11.05, 10:03
        Jeśli miałaś juz kiedys opryszczkę to nie jest ona groźna, a jeśli zaraziłabyś
        sie piewrwszy raz to należy sie zgłosć do lekarza- na pocxątku ciazy miałam
        opryszczę z tym że nie pierwszy raz i używałam na nia tyko maść cynkową bo
        zowirax jest ma szkodliwe subsatncje!
        Ania
    • kokons Re: opryszczka na wardze 04.11.05, 10:06
      wystarczy zachwac abstynencje... od pocalunkow oczywiscie...
      no i nie korzystac ze wspolnych recznikow...
      i nic nie powinno sie stac.
      • anulla1 Re: opryszczka na wardze 04.11.05, 10:10
        > wystarczy zachwac abstynencje... od pocalunkow oczywiscie...
        > no i nie korzystac ze wspolnych recznikow...

i nie pić z tej samej szkalanki, nie dawać sobie "gryza" tego samego jedzenia
        itp , a poza tym wirus opryszczki najbardziej zaraża na samym początku, czasmi
        jeszcze nie widać jako takiej opryszczki- więc niestety nie tak łatwo unknąć
        zarażenia : (
    • betunia80 Re: opryszczka na wardze 04.11.05, 10:08
      czesc, mi wlasnie schodzi i to ta gorsza, bo z policzka sadbylam napuchnieta jak
      balon, a jestem w 25tc.Staraj się nie zarazic, Z tego co czytałam to dobre jest
      nacieranie cebulą no i masc cynkowa. Ja niestety nie weidzialam i stosowałam na
      poczatku Vratizolin, ale lekarz mi powieidzial, ze mam sie nie martwic, bo
      jesli nawet to przenika do krwi to w niewielkiej ilosci dociera do maluszkasmile
      • ciuforek Re: opryszczka na wardze 04.11.05, 10:11
        dziewczyny ci chyba wszytko juz doradziły co mozna, ja proponuje jeszcz jesli
        sie juz zarazisz- oby nie- to idz do lekarza.
        • rozelda Re: opryszczka na wardze 04.11.05, 10:57
          Też cierpię na nawracającą się opryszczkę.Jestem w 8tc i ostatni raz miałam
          6tygodni temu (nie wiedziałam jeszcze o ciąży).Gin powiedział,że nie wolno
          stosować Zoviraxu i jego odpowiednika jakim jest Antivir,gdyż hamują proces
          podziału komórek.Wtedy z niewiedzy smarowałam się Antivirem i teraz mam powód
          do stresu.
          Pozdrawiam i zdrówka
          • betunia80 Re: opryszczka na wardze 04.11.05, 11:30
            Ja też na poczatku stosowałam Vratizolin. Wiem ze to moglo zaszkodzić, ale
            lekarz mi powiedział, że gdyby doszlo do jakiegos uszkodzenia płodu w tak
            wczesnej ciąży to pewnie doszłoby do poronienia. Wiec sie nie zamartwiam
            zbytnio, choc jak tak myśle duzo to troche sie martwie, ale jestem dobrej
            myśli smile
    • emka_25 Re: opryszczka na wardze 05.11.05, 23:11
      jak już się dorobisz tej opryszczki to polecam przykładanie czosnku, piecze ale
      szybko schodzi no i co wazniejsze nie pojawia sie w tym samym miejscu.
    • barbabietola Re: opryszczka na wardze 06.11.05, 10:15
      wiem, że przy opryszczce trzeba ogólnie uważać ze by sie ie przeniosla, np.na
      narzady rodne, bo wtedy przy porodzie stosują cesarkę. Jesli chodzi o
      maści...to teraz przeczytalam ze nie wolno używać zoviaxu, antiviru,,,jestem w
      12 tc i juz 3 raz mam opryszczke..stosowalam Hascowir...pewnie to to samo co
      zowirax..teraz mam stres.sad przestraszylam sie nie na żarty!! w srode mam
      wizyte u mojego gina to go zapytam...boże, mam nadzieje ze nie zaszkodzilam
      dziecku...zwłaszcza ze to pierwszy trymestr i najintensywniejsza organogeneza
      sie odbywa...a te masci hamuja podzial komórek....sad(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka