Dodaj do ulubionych

Łóżeczko 120 czy 140cm?

04.11.05, 13:56
Poradźcie mi dziewczyny, czy opłaci sie kupić łóżeczko wieksze, te na długość
140cm, często z nich mozna zrobić potem tapczanik. Chciałabym, żeby ten zakup
starczył dla dziecka do jakiś 3-4 latek. Jakie firmy polecacie? Patrząc na
stronki w internecie, duzo jest tych na 120, a trudno znaleźć na 140cm... Mam
zamiar też poszperac w komisach.
Obserwuj wątek
    • rozelda Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 04.11.05, 14:14
      Właśnie skończyłam rozkręcać łóżeczko 2 letniej córki smile,bo już się w nim nie
      mieściła.Łóżeczko mam o wymiarach 60x120,córka drobna,ale za mało miejsca,żeby
      mogła wygodnie spać i się przekręcać.Nie będę dla drugiego dziecka kupować
      nowego,ale gdybym nie miała tego, to na pewno kupiłabym szersze bo na dłużej by
      starczyło.
      • katrem Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 04.11.05, 14:17
        Hmmm, chyba wybrałabym to większe.
        • patysiak Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 04.11.05, 14:19
          tez jestem za wiekszym
    • maga202 Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 04.11.05, 14:23
      Większe jest na pewno lepsze, ja kupiłam mniejsze bo nie miałam pojecia że są większe, myślałam że to jest standardowy wymiar, teraz dla drugiego dziecka zastanawiam się czy tego nie sprzedać a nie kupić większego. Kup większe.
      • cleo1976 Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 04.11.05, 21:15
        hej, ja dla starszej corki mialam male po kolezance, ale sie rozpadlo jak magda
        miala 1,5 roku i wtedy kupilismy to wieksze i spala w nim do 4 roku zycia bo
        zrobilismy z niego tapczanik i spalaby nadal ale zmienialismy mieszkanie i tym
        samym wystroj pokoju i kupilismy rozkladany fotel, ale to lozeczko 140*70 jest
        super. pozdrawiam
        • kasik1 140X70:) 05.11.05, 11:01
          Polecam takie łóżeczko. Jest duże i wygodne dla dziecka i można z niego zrobic
          tapczanik. My takie kupilismy i jesteśmy zadowoleni a co najwazneijsze Piotruś
          bardzo je lubi. Jest slidne i dośc masywne i nie trzęsie się przy radosnych
          wyczynach naszego dziecka.
          Jak je kupiliśmy i złożyliśmy wydawało nam się ogromne ale nadal byliśmy
          zadowoleni. Wszyscy , ktorzy przychodzili do nas i je widzieli mówili,ze grzmot
          wielki a my wiedzieliśmy ,ze będzie dobre. Faktycznie nie wygląda moze tak
          cukierkowo i delikatnie jak te małe łóżeczka ale jest super. Mogłam w nim
          spokojnie przewikac małego, miec pod ręką potrzebne rzeczy nie naruszając przy
          tym "kawałka" gdzie spał. A teraz Młody śpisobie w nim wygodnie obracając się w
          dowolnych kierunkachsmile.

Aha, my kupiliśmy firmy KLUPŚ. Wpisz w wyszukiwarkę to znajdziesz i zobaczysz
          sobie ofertę. A jak się nam złamala barierka( z mojej winy , bo trzymając
          młodego na rękach przewróciłam się na łóżeczo i oparłam bezwładnie całym swoim
          i jego ciężarem) to firma bez problemu zrobiła nam nową i przysłała szybko
          mimo,że takiego modelu już nie produkowali.
    • visenna2 Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 05.11.05, 10:53
      My kupujemy większe, robi je np. firma VOX (są też takie zintegrowane z komodą,
      tyle że są droższe), Klupś. Sprawdź na Allegro, można znaleźć używane dużo
      taniej.
      • monikajacka Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 05.11.05, 11:42
        polecam srtonę www.misio.pl ja też kupuję większe smile
        • grzalka Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 05.11.05, 12:04
          Dla córki (ur. 2001) dziadek kupił 140x70, takie z szuflada i opcja tapczanika-
          spała w nim do 3-cich urodzin- wtedy urodziły się bliźniaki i przez pół roku
          spały w tym łóżeczku razem. Potem dopiero dokupiliśmy drugie.
          • niunia64 Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 05.11.05, 12:08
            Ja mam 120, bo moja znajoma ma 140, jej syn 6 lat i nie podoba mi sie jak taki
            duży chłopak ślęczy w takim dziecinnym łóżeczku, zdecydowanie wolałabym kupić
            potem jakieś fajne dla młodego mężczyzny, a w tym pośpi i do 4 roku życia... Ja
            mam takie- turystyczne dla mojej córci, potem kupię jej regulowane w Ikea z
            czarnego metalu, są niedrogi i piękne. www.allegro.pl/show_item.php?
            item=62798651
    • mmilkaa1 Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 05.11.05, 12:26
      Ja nie mam jeszcze doswiadczen w tej sprawie, ale kupuje male, bo mysle ze za
      jakies 2,5 roku zamieszka w nim nowy dzidzius wiec i tak wystarczajaco dlugo
      pozyje, a starsze trzeba bedzie wyeksmitowac na nowe lozeczko i wtedy juz lepiej
      tapczanik. Przy moich planach takie rozwiazanie wydaje mi sie najlepsze. I
      bardzo ciesze sie z dobrej opinii o firmie klupś, bo tam wlasnie upatrzylam
      cudeńko dla mojej mysi. Radek VII sie nazywa.
      • dorro1 Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 05.11.05, 15:21
        Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, widzę, że mój pomysł z wiekszym łóżeczkiem
        nie jest taki kosmiczny. Nam takie łóżeczko sie przyda, bo starczy na dłuzej. A
        jak piszecie, te wieksze też są masywniejsze, więc po zabawach dziecka nie
        rozpadnie sie tak szybko (mam nadzieję).
    • joaani Re: Łóżeczko 120 czy 140cm? 05.11.05, 15:34
      Witaj
      miałam podobny problem i zdecydowaliśmy się na łóżeczko fimy Klupś o nazwie
      Bartek II o wymiarach 140x70 i mam nadzieje że na jakieś 4-5 lat starczy ,jest
      trochę droższe ale myślę że warto wydać raz a nie za rok się zastanawiać co
      robić.
      pzdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka