Dodaj do ulubionych

nie mam owulacji???

04.11.05, 15:19
Witajcie, moim problemem jest owulacja. Kupiłam testy owulacyjne i stosowałam
je wtedy, kiedy pownna nastąpić owulacja. Nie nastąpiła. Biorę od jakiegoś
czasu bromergon. Czy może mieć on wpływ na zanik owulacji??? Niepokoi mnie
to, gdyż nie mogę zająć w ciążę.
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: nie mam owulacji??? 04.11.05, 15:24
      a co znaczy" wtedy kiedy powinna wystapic owulacja"?
      zeby sie uspokoic idz do ginekologa i zrob monitoring usg calego cyklu.wszystko
      sie wtedy wyjasni.
      testy owulacyjne too jeden wielki pic. raz kupilam. wedlug nich caly miesiac
      mialam owulacje.
      poza tym test pokazuje jedynie pik lh ( hormon, ktory odpowiada za pekniecie
      pecherzyka graffa i uwolnienie komorki jajowej), niestety, czasami mimo piku lh
      pecherzyk nie peka, moze sie wchlonac a moze byc torbiel. zatem mozna sie bawic
      testami, ale trzeba miec do nich dystans.
    • majamel Re: nie mam owulacji??? 04.11.05, 17:42
      Ja kiedyś też używałam testów owulacyjnych - przez 3 miesiące ani razu nie
      wyszła mi owulacja. Też miałam obawy co do owulacji chociaż testy miały służyć
      jako "środek antykoncepcyjny". Wcześniej używałam tabletek antyk. Odstawiłam je
      bo planowałam ciążę i chciałam odczekać 3 miechy żeby się wyczyścić z "chemii".
      W ciążę zaszłam za "pierwszym razem" (w pierwszym miesiącu próby). Tak więc
      chyba brak kresek na testach owulacyjnych nie ma związku z faktycznym brakiem
      owulacji. Jeśli próbujesz i nie możesz zajść w ciążę zgłoś się do gina. może
      masz niedrożność jajowodów. mam nadzieję że nic złego się u Ciebie nie dzieje i
      niedługo dołączysz do grona "ciężarówek". Trzymam kciuki i pozdrawiam.
      • katrem Re: nie mam owulacji??? 04.11.05, 17:45
        Koniecznie zgłoś się do gina, najlepiej endokrynologa!
      • pimpek_sadelko Re: nie mam owulacji??? 04.11.05, 17:53
        prosze nie straszyc nikogo niedroznoscia jajowodow... nie ma podstaw do
        tegosmile))))
        • majamel Re: nie mam owulacji??? 04.11.05, 18:21
          Ja nie straszę. Po prostu nie wiem dlaczego ona nie idzie do lekarza! no i
          ciekawe jak długo "nie może zajść w ciążę"?
          • kat_kos Re: nie mam owulacji??? 05.11.05, 19:25
            U lekarza byłam. Wcześniej od endokrynologa miałam Castagnus, a później od
            ginekologa dostałam Bromergon, który miał mi pomóc obniżyć prolaktynę. Nie mogę
            zajść w ciążę prawie od roku. USG miałam robione kilka razy - wszystko jest
            prawie w porządku, gdyby nie to, że nie mam jenen jajnik powiększony (od kilku
            lat) z licznymi pęcherzykami.
            • majamel Re: nie mam owulacji??? 07.11.05, 12:46
              A Twój mężczyzna się badał? Może jemu trzeba pomóc?
              • kat_kos Re: nie mam owulacji??? 07.11.05, 21:20
                Właśnie dostał dziś skierowanie i zobaczymy. Pozdrowienia dla wszystkich.
      • ade1 Re: nie mam owulacji??? 05.11.05, 21:10
        dla mnie testy rewelacja- pierwsza ciaza za pierwszym podejsciem dzieki testom
        i zgodnie z nimi chlopiec, druga ciaza za pierwszym razem dzieki testom i tak
        jak planowalam corcia. tak wiec testy sa super, a jesli chodzi o posty ww
        dziewczyn to z tego co sie zdazylam zorientowac po wczesniejszych ich
        wypowiedziach mialy wogole klopot z zajsciem w ciaze wiec trudno wymagac od
        testow zeby im w tym pomogly
        • kubaskowa Re: do ade1 07.11.05, 22:47
          Jak to dzięki testom zaplanowałaś płeć?????? Rozumiem, że wiedząc dokładnie
          kiedy masz owu uprawiałas seks na dwa dni orzed lub w dzień owu, bo inaczej
          sobie tego nie umiem wyjaśnić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka