Dodaj do ulubionych

Co w podziękowaniu

06.11.05, 17:59
Wybieram się jutro na kontrolną wizytę do mojej gin. po cc. Chciałam jej
kupić coś w podziękowaniu, ale nie wiem co. Kwiaty i , no właśnie... Jest
kobietą, więc nie wiem jak z alkoholem. Może macie jakieś pomysły.
Obserwuj wątek
    • trosia Re: Co w podziękowaniu 06.11.05, 18:18
      Moim zdaniem kwiaty i ładna bombonierka to jest dobry pomysł.
      • kasiadove Re: Co w podziękowaniu 06.11.05, 18:24
        Tak mi własnie jakieś "fajne" czekoladki po głowie chodzą.
        • cinom Re: Co w podziękowaniu 06.11.05, 19:03
          Są też alkohole "kobiece". Ja np. kiedyś zanosłam malibu+kawę. Zastanawiałam
          się też wtedy nad likierem Bayles.
          m
          • mama_kotula Re: Co w podziękowaniu 06.11.05, 22:48
            Kobiety, piszę jako córka lekarki, która dostaje takie "kobiece alkohole" i czekoladki. Szczerze, to czekoladki czekają w barku do imienin, aby komuś wepchnąć, a słodkie alkohole również zwykle lądują jako prezenty dla cioci.
            To nie jest żadna prowokacja, zaznaczam, ale każdy, powtarzam, każdy lekarz, jak ma dostać alkohol, woli dostać dobrą wódkę niż koniak i domowe ciasto w miejsce bombonierki.
            Kwiaty zawsze mile widziane.
            Pozdrawiam
    • martina.15 Re: Co w podziękowaniu 06.11.05, 22:28
      moze tez przy okazji zdjecie malenstwa i twoje w jakiejs ramce wink
    • kass1 Re: Co w podziękowaniu 07.11.05, 00:22
      Kiedy ja szłam na kontrolę do mojej gin. to przyniosłam jej kwiaty. Prezentów
      ani żadnych upominków nie kupowałam, bo przeciez płacę za każdą wizytę, ale
      wydawało mi sie stosowne podziękować za prowadzenie ciązy zakonczone sukcesem:
      piękna córcia! Aha, dałam tez zdjęcie mojego bąbelka, ale o to prosiła już sama
      gin., bo w gabinecie, wiesza zdjęcia "swoich" dziecismile
    • kssia Re: Co w podziękowaniu 07.11.05, 09:43
      Witaj

Kup dobra kawę w fikusnym słoiczku i czekoladki czyli standratsmile))
    • mamawoj Re: Co w podziękowaniu 07.11.05, 10:39
      Hej, ja tez jestem corka lekarki. Kwiaty jak najbardziej, ale nie za duzy lub
      zbyt egzotyczny bukiet (ile razy moja mama byla zla na bukiet kosztujacy wiecej
      niz ona dostaje pensji czy tez tak wielki, ze zajmowal pol tramwaju...).
      Zamiast bombonierki lepiej kup 5 czekolad za ta sama cene. A najbardziej moja
      mama jest zadowolona z prezentow "domowych", jak grzybki marynowane, wlasnej
      roboty konfitura, ciasto itd; i nawet po latach pamieta pacjentki, od ktorych
      dostala tego typu prezent.
      A alkohol - no coz, ryzyko. Ale to zawsze mozna przekazac dalej : )

Ja po pierwszym porodzie dalam swojej gin ... lampke na biurko - zauwazylam
      wczesniej, ze wyraznie jej tego brakowalo w gabinecie (panstwowym). I wydawala
      sie byc bardzo zadowolona.
      • mama_kotula Re: Co w podziękowaniu 07.11.05, 11:11
        Moja mama raz dostała rewelacyjne domowe naleweczki - wiśniówkę i miodówkę, kobita jej to prosto na stół w gabinecie wyłożyła, a siedziało tam jeszcze z 10 osób wink
      • kartoflanka Re: Co w podziękowaniu 07.11.05, 11:11
        Ja mojemu gin. dałam wizytówki, bo mial brzydkie a ja jestem grafikiemsmile
        • kokons Re: Co w podziękowaniu 07.11.05, 11:57
          Jesli chcesz byc zapamietana albo doceniona to raczej zamiast tradycyjnych
          czekoladek czy alkoholu, proponuje kupic dobra ksiazke czy plyte cd i dolaczyc
          do tego trzy roze (czy inne kwiaty) od ciebie, meza i malenstwa...
          Jest teraz wiele hitow wydawniczych i na pewno cos ci sie uda kupic a niezla
          ksiazka kosztuje od 30 zl (choc ja swojemu lekarzowi zamierzam kupic Historie
          Piekna Umberto Eco,bo go fascynuje historia sztuki podobnie jak i mnie,no ale
          to prezent wartosci 100 zl) z plytami tez sobie poradzisz, bo nowosci wiele jak
          chocby swietna plyta jaka ostatnio dostalam Marii Peszek "miasto mania", ktora
          wszystkim sie podoba...
          Powodzenia)

Acha,zdjecie dziecka z dedykacja w ksiazce/plycie to przemily dodatek)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka