Dodaj do ulubionych

urosły mi piersi

11.11.05, 19:13
Jestem w połowie 5 miesiące i strasznie urosły mie piersci. Z rozmiaru 75 C
przeszłam na 80D a to dopiero półmetek. Do tego zawsze nosiłam biustonosze
push up, teraz muszę nosic miekkie. W ogóle strasznie dużo przytyłam, ok.8
kg, odnosze wrazenie ze polowa tej wagi to moje piersi. Porobiły mi się
straszne rozstępy na piersiach, jak ja się tego później pozbędę. Jestem
przerażona
Obserwuj wątek
    • koza_w_rajtuzach Re: urosły mi piersi 11.11.05, 20:58
      Pocieszę Cię, bo mi z 75 E chyba już urosły na 75 F, bo biustonosze zaczynają
      być ciut przymałe.. wink. Koleżanka mnie "pociesza", że jak będę karmić to
      jeszcze urosną.
      Smaruj się kremami przeciw rozstępom - nawet jeśli nie pozbędziesz się tych,
      które już masz, to może zapobieże on powstawaniu nowym. Nie miałam nigdy
      problemów z rozstępami, szczerze mówiąc nie wiem dokładnie jak one wyglądają,
      ale w każdym kosmetycznym są kremy na nie dla kobiet w ciąży. Popytaj się w
      sklepach, na pewno Ci coś dobrego polecą.
      A 8 kg to jeszcze nie jest tragedia, tym bardziej, że jesteś w połowie 5
      miesiąca. Ja jestem w połowie 7-ego miesiąca i przybyło mi już 10 kg.
      Zresztą najważniejsze, żebyś Ty była zdrowa i żeby dzidzia była zdrowa. Skoro
      jedyne Twoje problemy, to nieco większe piersi, nieco większy brzuszek i kilka
      rozstępów, to jest dobrze smile.
      • magoo2 Re: urosły mi piersi 11.11.05, 21:16
        A ja tam się cieszę, że mi urosły. Zawsze miałam B, a teraz to chyba nawet D,
        a jestem w 15 tygodniu.
      • kaczucha24 Re: urosły mi piersi 11.11.05, 21:47
        Dzięki za odpowiedź. Generalnie to odkąd dowiedziałam siś o ciąży używam
        niemieckiego, ponoć dobrego olejku na rozstępy. Nie mam ich wszędzie, tylko na
        piersiach, gdyż to one najbardziej mi urosły. Wiem, że to może błahy problem
        ale jest mi z tym naprawdę źle. Co do zimnego prysznica to chyba się nie
        odważę...
        • gonia28b Re: urosły mi piersi 11.11.05, 22:16
          Pochylam tułów do przodu tak, żeby strumień prysznica działał tylko na biust.
          Po kilku takich "seansach" przyzwyczaiłam się do tego. Na początek można
          stopniowo schodzić z ciepłej wody - stopniowo coraz chłodniejszą.
    • gonia28b Re: urosły mi piersi 11.11.05, 21:35
      To normalne, że w ciąży rosną również piersi. Podobnie jak u Ciebie moje 75C
      urosło już w 3 m-cu do 75D, teraz to chyba przydałoby się 75E. Ale trudno mi
      już gdzieś kupić niedrogo taki biustonosz. Ostatnio kupiłam sobie w tesco
      miękki, elastyczny biustonosz, z fiszbiną w rozmiarze 85B - za 20zł smile. Miska
      jest dość duża. Jak poszłam przymierzyć, to uznałam, że jak tylko miska będzie
      dobra, to obwód pod biustem mogę trochę zeszyć po obu stronach jednakowo i
      będzie oki. Teraz w ciąży - zwłaszcza przy dużym biuście - liczy się dla mnie
      przede wszystkim wygoda. A ten stanik jest bardzo wygodny, przynajmniej między
      piersiami jest przewiew i może wreszcie będę miała spokój z odparzeniami.

Biust w ciąży trzeba koniecznie pielęgnować. Tak jak pisała Koza_w_rajtuzach,
      smaruj go codziennie kremem przeciw rozstępom, tak jak i brzuch. Dobra i
      niedroga jest Ziajka "mammamia" - krem przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży.
      Większość dziewczyn bardzo pozytywnie wypowiada się o kremie dla kobiet w ciąży
      Gerber. Można go kupić w aptece i kosztuje ok 22 zł.
      Osobiście doradziłabym jeszcze naprzemienny ciepły i zimny (brrr) prysznic na
      biust. Ja tak robię od jakiegoś czasu codziennie przy każdej kąpieli. Jakoś
      dotarło do mnie, że po okresie ciąży i karmienia mój biust może "oklapnąć".
      Jakoś tak się tą wizją przeraziłam, że postanowiłam torturować swój biust zimną
      wodą. To na pewno nie zaszkodzi, a może poprawić urodę biustu.

Pozdrawiam serdecznie.
    • hela15 Re: urosły mi piersi 12.11.05, 12:52
      mi z 75c urosły do 85d, niektóre 80e też są dobre smile). mam do przodu 17 kg, teraz zaczynam 38 tydzień, rozstępów nie widzę, ale mogą sie pojawić później. używam żelu do biustu AA, taki w zielonej tubce, bardzo fajny, albo ziajki na rozstępy. nie martw się, wszyscy mówią, że jeszcze urosną jak będziemy karmiły smile))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka