Dodaj do ulubionych

KIEDY ZACZĄĆ SIĘ NIEPOKOIĆ ???

17.11.05, 14:07
Jestem w 30 tyg. i od rana czułam tylko dwa ruchy dzidzi.Nie wiem czy zacząć
się bać , czy jeszcze zaczekać i nie panikować.Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • patysiak Re: KIEDY ZACZĄĆ SIĘ NIEPOKOIĆ ??? 17.11.05, 14:10
      a jak to sie ma do zwyklej ruchliwosci twojej dzidzi? np ile razy czulas ruchy
      wczoraj? moze ma dzis slabszy dzien ... jak kazdy czlowiek moze sobie po prostu
      chce odpoczac. czytalam ze dzidzie maja takie dni kiedy nie sa zbyt aktywne.
      napij sie cieplego mleka (albo herbatki z cukrem), poloz sie wygodnie, przyloz
      rece do brzuszka i przez 10 minut licz ruchy. najlepiej zrob sobie taki pomiar
      wieczorem. przed snem. juz po kapieli. jesli nadal bedzie tak spokojne, jedz do
      szpitala i popros zeby cie zbadali. tak na wszelki wypadek ...
      jestem pewna ze male sie ozywi wieczorem!
    • aniuta75 Re: KIEDY ZACZĄĆ SIĘ NIEPOKOIĆ ??? 17.11.05, 15:07
      Ja dostałam od swojego lekarza kartę ruchów wg matody Cardiff. Ruchy liczy się
      od 9 rano do 9 wieczór. Przez ten czas powinno być minimum 10 ruchów. Jeżeli
      jest mniej to wtedy należ się skontaktować z lekarzem prowadzącym. Radziłabym
      Ci więc poczekać do tej 9 wieczorem. Zrelaksuj się, włącz jakąś fajną muzyczkę,
      mów do swojego dziecka (przecież już cię słyszysmile) no i na pewno się nie
      denerwuj. Do 9 wieczorem jescze dużo czasusmile

Ania i Kubek (31tc)
    • julstu Re: KIEDY ZACZĄĆ SIĘ NIEPOKOIĆ ??? 17.11.05, 18:02
      trudna sprawa, moze to wynik Twojego samopoczucia, wiesz nasze dzieci odbierają
      nasze emocje. moze sie przepracowałaś albo odwrotnie - jestes wypoczęta. ja do
      końca mam 5 dni a moja niunia kopie jak szalona, co również mnie niepokoi, bo
      czytałam, ze na kilka dni przed porodem ruchy są mniej wyczuwalne i
      zdecydowanie rzadziej, a tu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka