iwta 17.11.05, 14:07 Jestem w 30 tyg. i od rana czułam tylko dwa ruchy dzidzi.Nie wiem czy zacząć się bać , czy jeszcze zaczekać i nie panikować.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patysiak Re: KIEDY ZACZĄĆ SIĘ NIEPOKOIĆ ??? 17.11.05, 14:10 a jak to sie ma do zwyklej ruchliwosci twojej dzidzi? np ile razy czulas ruchy wczoraj? moze ma dzis slabszy dzien ... jak kazdy czlowiek moze sobie po prostu chce odpoczac. czytalam ze dzidzie maja takie dni kiedy nie sa zbyt aktywne. napij sie cieplego mleka (albo herbatki z cukrem), poloz sie wygodnie, przyloz rece do brzuszka i przez 10 minut licz ruchy. najlepiej zrob sobie taki pomiar wieczorem. przed snem. juz po kapieli. jesli nadal bedzie tak spokojne, jedz do szpitala i popros zeby cie zbadali. tak na wszelki wypadek ... jestem pewna ze male sie ozywi wieczorem! Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: KIEDY ZACZĄĆ SIĘ NIEPOKOIĆ ??? 17.11.05, 15:07 Ja dostałam od swojego lekarza kartę ruchów wg matody Cardiff. Ruchy liczy się od 9 rano do 9 wieczór. Przez ten czas powinno być minimum 10 ruchów. Jeżeli jest mniej to wtedy należ się skontaktować z lekarzem prowadzącym. Radziłabym Ci więc poczekać do tej 9 wieczorem. Zrelaksuj się, włącz jakąś fajną muzyczkę, mów do swojego dziecka (przecież już cię słyszy) no i na pewno się nie denerwuj. Do 9 wieczorem jescze dużo czasu Ania i Kubek (31tc) Odpowiedz Link Zgłoś
julstu Re: KIEDY ZACZĄĆ SIĘ NIEPOKOIĆ ??? 17.11.05, 18:02 trudna sprawa, moze to wynik Twojego samopoczucia, wiesz nasze dzieci odbierają nasze emocje. moze sie przepracowałaś albo odwrotnie - jestes wypoczęta. ja do końca mam 5 dni a moja niunia kopie jak szalona, co również mnie niepokoi, bo czytałam, ze na kilka dni przed porodem ruchy są mniej wyczuwalne i zdecydowanie rzadziej, a tu... Odpowiedz Link Zgłoś