llilly 23.11.05, 18:33 Hej dziewczyny!Wiem, że to już lekka schiza, ale czy od psa można zarazić się toksoplazmozą?Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: pies a ciąża 23.11.05, 18:36 Pies stanowi najmniejsze zagrożenie zarażeniem się. Najczęściej od surowego czy niedogotowanego mięsa czy koty,które sa nosicielami. No schiza lekka jest )))) pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
llilly Re: pies a ciąża 23.11.05, 18:41 No wiem że jest...)) staram się nad tym panować )))dzięki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agatabec Re: pies a ciąża 23.11.05, 18:38 Spokojnie !!! Z tego co wiem nie. Ja nie mam wogóle przeciwciał, mieszkam z psiakiem i jak narazie wszystko jest git. Odpowiedz Link Zgłoś
llilly Re: pies a ciąża 23.11.05, 18:44 Wielkie dzięki, ja właśnie mam fantastyczną psiunię i za nic jej nie oddam, ale zaczęłam się troszkę martwić, może to taki lekko schizujący syndrom po pierwszyn usg )))Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: pies a ciąża 23.11.05, 20:40 Ehem ehem... jako pani 2 psów będąca w posiadaniu 2 kotów pragnę odpowiedzieć: wyłacznie koty mogą Cię zarazić tokso. Moga zrobić przez 10 dni swojego zycia. W tym celu musisz zjeść kocią kupę... Jeśli chodzi o psy i inne zwierzęta, drób, baranki itp., musisz po prostu zjeść konkretne zwierzątko (które było chore). A zatem - wyluzuj. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: pies a ciąża 23.11.05, 23:35 ...a te przypadki zarażenia przez kociska to 20% całości. Reszta - brudne ręce, ziemia, brudne warzywa. A pies naprawdę nie da rady, choćby wredny był! Ka Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: pies a ciąża 23.11.05, 23:40 szkoda, że niektórzy lekarze nie są tak rozsądni jak Ty i sporo zwierząt przez lekarską gadaninę ląduje w schroniskach Odpowiedz Link Zgłoś
kalia29 Re: pies a ciąża 24.11.05, 08:34 Pieski nie zarażają, ja pieska w domu którego rok temu zabrałam ze schroniska i nie wyobrażam sobie żeby miała jakieś wirusy w sobie.Ja narazie wyniki mam bardzo dobre i do końca tk powino być.Niemartw się niczym,tylko dbaj o siebie , maleństwo i pieska pozdrawiam(marcóweczka) Odpowiedz Link Zgłoś