cichoszka 25.11.05, 12:13 Cześć Mamusie, mam pytanie - w jakim "wieku" ciąży najlepiej się udac na USG3D? Teraz jestem w 23 tygodniu, i nie wiem, czy już iść, czy może lepiej jeszcze trochę poczekać? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mfka Re: USG 3D - kiedy najlepiej 25.11.05, 12:17 Ja mam właśnie 19-sty tydzień i jestem umówiona na jutro na USG4D. Gdy się pytałam kiedy najlepiej wykonywać takie badanie to powiedziano mi w klinice gdzie jestem umówiona,że wykonuje się je do 24 tygodnia. Nie wiem czy to prawda, ale taką informację uzyskałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuniaaa1 Re: USG 3D - kiedy najlepiej 25.11.05, 12:37 USG 3D najlepiej wykonywać miedzy 22 a 24 tygodniem ciąży, dziecko juz jest dobrze uksztaltowane i mozne je dosc dobrze zbadac. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: USG 3D - kiedy najlepiej 25.11.05, 14:32 Ja mialam w 23 tc i wszystko bylo super widac i lekarz mogl wszytsko an spokojnie badac.Podobno takie USG zaleca sie do 24 tc zazwyczaj, gdyz potem moze dziecie byc za duze i ciezej sie je bada.Ale spytaj twojego ginka co o tym sadzi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: USG 3D - kiedy najlepiej 25.11.05, 16:39 powiem wam tak. jeśli chcecie ogladnąc dziecko w całosci to do 12 tygodnia- ale wtedy nie widac rysów twarzyczki. około połówkowego już tylko twarzyczke pooglądacie ale jak to mójm lekarz stwierdził- to jeszcze jest taki ufoludek za to usg 3d to raczej jest dobry sprzet do badania przepływów i serduszka dlatego poleca sie go zrobic około połówkowego usg. a najlepsze efekty jesli chodzi o fotki - rysy całej twarzyczki widziałam około 29 tygodnia. moja niunia wyglada tak: smyki.pl/domeny/smyki.pl/gabrys/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
catya11 34 tydzień 25.11.05, 18:20 Masz ci los a ja jestem w 34 tyg i właśnie się zapisałam na 3D. Co teraz??? Czy dziecko jest za duże, żeby je zobaczyć? Zaznaczam, że mówiłam na ostatniej wizycie mojemu ginekologowi, że sie na takowe wybieram a on mi nie odradzał. Ja tez nie pytałam bo wydawało mi się, że to mozna w kazdej chwili zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś