Dodaj do ulubionych

Cód miłości - film

25.11.05, 12:44
Która z was oglądała? Ja już w ciagu ostatnich 5 lat obejrzałam go chyba z 10
razy, wczoraj też i zawsze buczę gdy widzę jak powstaje życie.... polecam
gorąco...
pozdrowionka,
Zuza i fasolka
Obserwuj wątek
    • smutna_ja Re: Cód miłości - film 25.11.05, 12:45
      CÓD????? Litości...
      • koza_w_rajtuzach Re: Cód miłości - film 25.11.05, 12:52
        smutna_ja napisała:

> CÓD????? Litości...

No co? Cód od codu, cokolwiek by to nie było smile.
        • kasiadove Re: Cód miłości - film 25.11.05, 13:05
          smile
        • apdutkiewicz Re: Cód miłości - film 25.11.05, 13:07
          Może co da, a co nie da? smile
    • jamile film faktycznie cód - miud ;-) n/t 25.11.05, 13:10
      • agnes783 Re: film faktycznie cód - miud ;-) n/t 25.11.05, 13:14
        No to ja tego "códnego" filmó nie oglondałam. Gdzie go morzna znaleść?? smile))
        • jamile Re: film faktycznie cód - miud ;-) n/t 25.11.05, 13:17
          na Naszional Geografik smile
          • apdutkiewicz Re: film faktycznie cód - miud ;-) n/t 25.11.05, 13:28
            A można go dostać na maila? Jak tak to poproszę na gazetowego. smile
    • judyta2000 Litości - cód 25.11.05, 13:38
      Jak można pisać z takimi błędami ortograficznymi.
    • koza_w_rajtuzach Cud miłości - film 25.11.05, 13:44
      Dobra, koniec tej ironii, dziewczyny. Niech któraś w końcu potraktuje poważnie
      ten post.
      Ja osobiście nie oglądałam.
      • smutna_ja Re: Cud miłości - film 25.11.05, 14:04
        dobra, ja też nie...
    • kamila822 Re: Cód miłości - film 25.11.05, 14:15
      ja tez nie, ale chetnie bym to zrobiła. dajcie namiary.......
    • julicica Re: Cód miłości - film 25.11.05, 14:22
      i widzisz przez głupie u kreskowane jesteś zaszczuta i wyśmiana jak tu zwykle
      bywa na tym forum. Powiem ci że ja tez robie błędy ale juz tyle razy sie
      przekonałam że na forum jest zero wyrozumiałości i tolerancji ,że jak nie
      jestem czgoś pewna to spr. w słowniku.Pozdrawiam a filmu tez nie oglądałam może
      napisz gdzie go mozna zobaczyć.
      • brzoskwinka9 cud miłości 25.11.05, 14:40
        ja bym chętnie obejrzała ten film. Tylko gdzie mozna go dostać? Jak ktoś wie,
        proszę o info na maila gazetowego. dzięki smile
      • ella53 Nietolerancja dla błędów - i bardzo dobrze! 25.11.05, 19:35
        To "głupie u kreskowane" jak to napisałaś, wcale nie jest takie głupie. Dzięki
        zasadom ortografii wiemy, jaki ktoś dokładnie ma na myśli wyraz, bo czy wiesz
        co to jest "ól" - nie? No, to dowiedz się, że dla niektórych, to taki mały
        domek dla "przczułek". Czyteln? nie za bardzo. Zachowanie podstawowych zasad
        ortografii i interpunkcji, to wyraz szacunku dla czytelników. Nie znamy się i
        nie widzimy i dbałość o poprawną polszczyznę, to nasz sposób przedstawiania
        się. Dlatego ciężko mi strawić listy, w których "forómowiczki" nie używają
        poskich znaków, popełniają jakieś przestraszne błędy ortograficzne i nie
        stosują kropek i przecinków. Mam wówczas wrażenie, że bazgrzą coś tak same dla
        siebie, a ew. czytających mają głeboko w "dópie". Dlaczego więc takie
        zachowanie ma być tolerowane?
        • julicica Re: Nietolerancja dla błędów - i bardzo dobrze! 25.11.05, 20:51
          A dlatego ma byc tolerowane że to nie jest dyktando z ortografi, a tobie jak to
          tak przeszkadza mądra pani to może nie czytaj i nie wypowiadaj sie do
          analfabetek,i przypominam a miłym traktowaniu sie nawzajem czego nie ma tu
          niestety, bo jesli ktoś ma komuś za złe ,ze go nie szanuje pisząc z błędami,to
          chyba pomylił strony zresztą my Polacy mamy zero tolerancji w dzisiejszych
          czasach i niestety zero szacunku do drugiego człowieka a najbardziej nas cieszy
          nieszczęście drugiego <oczywiście nie chce tu wszystkich obrażać bo są jeszcze
          normalni myśle ludzie>ale przywary Polaka są znane na całym świecie.
          • koza_w_rajtuzach Re: Nietolerancja dla błędów - i bardzo dobrze! 25.11.05, 20:56
            Zgadzam się z julicicą.
            Owszem, mnie również kłują w oczy błędy ortograficzne, ale miejmy nieco więcej
            wyrozumiałości dla innych. Niektórym o wiele ciężej jest przyswoić zasady
            ortografii. Nie trzeba być wcale we wszystkim orłem.
          • ella53 Przeczytaj się raz jeszcze... 26.11.05, 14:28
            , a potem jeszcze raz. Powstawiaj następnie znaki przestankowe tam, gdzie
            powinny być i dopiero potem wyślij ten list, bo w tej formie jest najlepszym
            dowodem na obronę mojej tezy, że zachowanie zasad ortografii i interpunkcji
            ułatwia życie ludziom, którzy komunikują się pisemnie i jest wyrazem szacunku
            dla czytelnika. W obecnej formie Twój list jest po prostu nieczytelny. Jedyne
            czego się można z niego domyślać, to że, gdy go pisałaś targały Tobą jakieś
            niezwykłe emocje. Miłe traktowanie, do którego nawołujesz z taką żarliwością
            oznacza także staranność wypowiedzi i jąką taką jej logikę. Myślę, że powinnaś
            nad jednym i drugim trochę popracować. Spróbuj, może się uda. A co do
            netykiety - ktoś wymyślił, a ktoś może chcieć zmodyfikować i ja modyfikuję
            wprowadzając zasadę "zero tolerancji dla błędów".
            • ella53 Re: Przeczytaj się raz jeszcze... 26.11.05, 14:31
              Ten list miał być odpowiedzią na list Julcii, a nie Kozy_w_rajtuzach.
            • ella53 Re: Przeczytaj się raz jeszcze... 26.11.05, 14:32
              Ten list miał być odpowiedzią na list Julicici, a nie Kozy_w_rajtuzach.
            • agao_72 Re: Przeczytaj się raz jeszcze... 26.11.05, 15:10
              ella53, mozesz gadać i gadać, tłumaczyć i tłumaczyć. Jak grochem o ścianę.
              Wyjadą Ci potem z tekstem, że piszą szybko, więc nie zwracają uwagi na błędy,
              albo, że to net i można, albo, że w końcu wszystko jest zrozumiałe. A potem
              jeszcze o "netetykiecie" - ten, który ją wymyślał nie zakładał obecności
              funkcjonalnych analfabetów w sieci wink.
              Jest tyle usprawiedliwień, żeby tłumaczyć swój wtórny analfabetyzm i lenistwo
              umysłowe.
              • ella53 Re: Przeczytaj się raz jeszcze... 27.11.05, 15:21
                Dzięki za głos poparcia, bo już naprawdę się bałam, że na tym forum spotykają
                się tylko osoby "dys...", w miejsce kropek można wstawić, co się komu żywnie
                podoba.

Ella
                • gonia28b Re: Przeczytaj się raz jeszcze... 27.11.05, 20:56
                  Kobity, przestańcie się już tak czepiać, bo to po prostu strach później pisać
                  cokolwiek i jakkolwiek odezwać się na forum. Też nie lubię najeżonych bykami
                  postów, ale to już ktoś tak napisał - i nie ma większego sensu pisać ponownie
                  poprawnie, bo ktoś zwrócił uwagę, że z błędami. W szczególności jeżeli ten ktoś
                  miał dobre intencje lub naprawdę szuka pomocy wśród forumowiczek/forumowiczów.
                  Po co zaśmiecać jeszcze dodatkowo wątek postami, w których nie odpowada się na
                  pytanie, a jedynie wyśmiewa błędy!
        • lisabette Re: Nietolerancja dla błędów - i bardzo dobrze! 25.11.05, 21:51
          ella53, wiesz dlaczego to ma być tolerowane ? Bo istnieje coś takiego
          jak "netykieta", która mówi, żeby nie wytykać nikomu w necie błędów
          ortograficznych, bo nie wiadomo z jakiego powodu je robi. Słyszałaś o
          dysortografii ? Jak nie, to sprawdź w słowniku co to znaczy.
    • sutra Re: Cód miłości - film 25.11.05, 19:24
      Nie widziałam, a czy ty oglądałas "Cód ortografii"?
    • 18_lipcowa zamiast oglądać i buczeć wez słownik 25.11.05, 19:58
      i poucz sie ortografii.
      • agao_72 Re: zamiast oglądać i buczeć wez słownik 25.11.05, 21:09
        I muszę się z Tobą zgodzić 18_lipcowa. Ale pamiętaj, że większość kobiet w
        ciąży to stworzenia tak uduchowione, że im ortografia nie potrzebna.

Wiesz co - sama byłam w ciąży jeszcze 8 tygodni temu i pamiętam, że mnie jakoś
        nie ogłupiło. Może to nie była ciąża?

Ale może okazać się, że pisanie poprawną polszczyzną zrobi się "trendy", bo
        rusza jakaś nagłośniona akcja przez media "stop bykom w internecie" - wyobraź
        sobie paniusie i panów, ze zmarszczkami na czółku stuiujących słowniki ort.
        • 18_lipcowa Re: zamiast oglądać i buczeć wez słownik 25.11.05, 21:35
          Ja rozumiem że mozna popełnić błąd i mi się zdarzało ale takie proste słowo jak
          CUD?
          No tylko wziąć i buczeć nad nieukiem
          • agao_72 Re: zamiast oglądać i buczeć wez słownik 25.11.05, 21:42
            Nie bucz, szkoda oczu.
            I tak świata nie zbawisz.
    • lisabette Re: Cód miłości - film 25.11.05, 21:54
      Ja oglądałam "Cud miłości", mam nawet nagrany. Piękny film - od poczęcia aż do
      narodzin, kto nie widział niech żałuje !
      • koza_w_rajtuzach Re: Cód miłości - film 25.11.05, 22:01
        Ja żałuję sad(.
        Też bym chętnie z Klarusią pooglądała go sobie.
        • mama-in-spe Re: Cód miłości - film 26.11.05, 11:34
          Jaki znowu "cód"?? I nie nazywaj na litośc boską dziecka "fasolką"!
          • koza_w_rajtuzach Re: Cód miłości - film 26.11.05, 15:15
            mama-in-spe napisała:

> Jaki znowu "cód"?? I nie nazywaj na litośc boską dziecka "fasolką"!

No dobra, ale czemu to piszesz do mnie? smile
            • apdutkiewicz Fajnie się zaczyna robić 26.11.05, 15:16
              wink
              • koza_w_rajtuzach Re: Fajnie się zaczyna robić 26.11.05, 15:17
                Jasne. Jak wściekłe ciężarówki usiądą przed kompem to trzeba spierniczać gdzie
                pieprz rośnie smile.
                • apdutkiewicz Re: Fajnie się zaczyna robić 26.11.05, 15:20
                  Ale poczytać po cichu sobie można. smile
                  • koza_w_rajtuzach Re: Fajnie się zaczyna robić 26.11.05, 15:24
                    Taaak.. Ale lepiej nie prowokować, bo oberwać można smile
                    • hermegilda1 Re: Fajnie się zaczyna robić 27.11.05, 15:39
                      A czemu koleżanka mama-in-spe się ofucyła?Przecież tak tytuł filmu nadali, jak
                      dla niej nie cód to sobie tytuł wymyśli inny, który odpowiada.Dla mnie tam cód.
    • asias73 jaki oryginalny tytul? 26.11.05, 16:48
      Jaki jest oryginalny tytul tego filmu, i czy go sobie mozna jakos sciagnac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka