lili991 26.11.05, 11:33 w drugim m-cu ciąży mojej szwagierce odkleja się łożysko, czy któraś z Was miała taki przypadek i czy to niesie za sobą poważne kompikacje i zagrożenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika19782 Re: ODKLEJA SIĘ ŁOZYSKO 26.11.05, 12:16 w drugim miesiacu ciąży łożyskojeszcze sie nie wykształca , zarodek odżywiany jest hormonami matki zawartymi w ciałku żóltym które później zanika ale jeżeli sie myle to taka sytuacja jest bardzo niebezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
lili991 Re: ODKLEJA SIĘ ŁOZYSKO 26.11.05, 13:02 lekarz zaleca żeby jak najwięcej leżeć,na razie jest w szpitalu, ale ona spiera się, żeby iść do pracy (praca biurowa przy komp)- to chyba nie jest dobry pomysł - chyba nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
lidma Re: ODKLEJA SIĘ ŁOZYSKO 26.11.05, 15:18 Praca odpada!!!! jeśli chce urodzić to dzidzi- ja w 2 miesiącu ciąży po usg zostałam skierowana na oddział ginekologii gdzie przeleżałam na całe szczęście tylko tydzień a potem leżenie w domu. Okazało się po tym usg że mam odsające łożysko, tzn w bardzo małym stopniu przylegało do ściany macicy i groziło mi poronienie, stosowałam się do zaleceń mojej pani doktor i jestem teraz szczęśliwą mamą!! Naprawde radze stosować się do zaleceń, mi nawet nie wolno było jeżdzić samochodem, nie mówiąc o spacerach, schodach..... to trudne wiem, ale warto troche pocierpieć by później mieć wielką nagrodę- dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: ODKLEJA SIĘ ŁOZYSKO 26.11.05, 12:27 Ciąża do uratowania (z tym że na tym etapie to jeszcze nie łożysko a zdaje się trofoblast) natomiast leżałam na patologii z dziewczyną która po czymś takim urodziła zdrowe dziecko - z tym że niestety leżała parę miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna831 Re: ODKLEJA SIĘ ŁOZYSKO 26.11.05, 22:17 mialam to samo ale przez tydzień leżałam plackiem a póżniej wstawałam tylko do łazienki.pod koniec ciąży trochę mogłam chodzić po domu.ale opłacało się mam śliczną córeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś