Dodaj do ulubionych

ODKLEJA SIĘ ŁOZYSKO

26.11.05, 11:33
w drugim m-cu ciąży mojej szwagierce odkleja się łożysko, czy któraś z Was
miała taki przypadek i czy to niesie za sobą poważne kompikacje i zagrożenia?
Obserwuj wątek
    • monika19782 Re: ODKLEJA SIĘ ŁOZYSKO 26.11.05, 12:16
      w drugim miesiacu ciąży łożyskojeszcze sie nie wykształca , zarodek odżywiany
      jest hormonami matki zawartymi w ciałku żóltym które później zanika ale jeżeli
      sie myle to taka sytuacja jest bardzo niebezpieczna.
      • lili991 Re: ODKLEJA SIĘ ŁOZYSKO 26.11.05, 13:02
        lekarz zaleca żeby jak najwięcej leżeć,na razie jest w szpitalu, ale ona spiera
        się, żeby iść do pracy (praca biurowa przy komp)- to chyba nie jest dobry
        pomysł - chyba nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji
        • lidma Re: ODKLEJA SIĘ ŁOZYSKO 26.11.05, 15:18
          Praca odpada!!!! jeśli chce urodzić to dzidzi- ja w 2 miesiącu ciąży po usg
          zostałam skierowana na oddział ginekologii gdzie przeleżałam na całe szczęście
          tylko tydzień a potem leżenie w domu. Okazało się po tym usg że mam odsające
          łożysko, tzn w bardzo małym stopniu przylegało do ściany macicy i groziło mi
          poronienie, stosowałam się do zaleceń mojej pani doktor i jestem teraz
          szczęśliwą mamą!! Naprawde radze stosować się do zaleceń, mi nawet nie wolno
          było jeżdzić samochodem, nie mówiąc o spacerach, schodach..... to trudne wiem,
          ale warto troche pocierpieć by później mieć wielką nagrodę- dziecko.
    • antonina_74 Re: ODKLEJA SIĘ ŁOZYSKO 26.11.05, 12:27
      Ciąża do uratowania (z tym że na tym etapie to jeszcze nie łożysko a zdaje się
      trofoblast) natomiast leżałam na patologii z dziewczyną która po czymś takim
      urodziła zdrowe dziecko - z tym że niestety leżała parę miesięcy.
      • lucyna831 Re: ODKLEJA SIĘ ŁOZYSKO 26.11.05, 22:17
        mialam to samo ale przez tydzień leżałam plackiem a póżniej wstawałam tylko do
        łazienki.pod koniec ciąży trochę mogłam chodzić po domu.ale opłacało się mam
        śliczną córeczkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka