Dodaj do ulubionych

łożysko przodujące

27.11.05, 15:21
kto miał takie i dotrwał do przyzwoitego terminu, bo ja się cały czas boję,
że będzie mi się odklejać a to dopiero 28 tc, pocieszcie proszę
Obserwuj wątek
    • hermegilda1 Re: łożysko przodujące 27.11.05, 15:32
      Witam, ja nie mam takiego przypadku, ale moja bratowa miała.Fakt,że stres o
      dzidziusia nie ułatwiał sprawy, ale leżała, leżała i miała nadzieję, że da
      radę. W 35 tc przez cc urodziła śliczną córeczkę.( jak tylko będziesz krawić do
      lekarza ino migiem).Dzisiaj takie przypadki jak są pod kontrolą to są duże
      szanse na urodzenie zdrowego dzieciaczka.Dasz radę, tylko szczególnie uważaj na
      siebie.
      buziaczki
      • magda292 Re: łożysko przodujące 27.11.05, 19:42
        dzięki za pocieszenie, może odezwą się jeszcze jakieś mamusie, kóre miały ten
        problem
        • eselchen Re: łożysko przodujące 28.11.05, 12:39
          Ja mam od 20tc stwierdzone łożysko przodujące i niestety cały czas jest nisko.
          Jestem już od 2 miesięcy na zwolnieniu - lekarz kazał mi się oszczędzać. Teraz
          kończę już 37tc i jak na razie jest ok. Czekam na niepokojące sygnały ale na
          razie, na szczęście ich brak.Z każdym tygodniem byłam spokojniejsza o maleństwo.
          Teraz to juz czekam na rozwiązanie. Niestety nie wiem czy odbędzie się sn czy
          cc. Łożysko nie zakrywa ujścia , więc moze dam radę urodzić normalnie,
          oczywiście pod kontrolą lekarza.Jak tylko zauważysz najmniejsze krwawienie lub
          plamienie to jedź szybko z torbą do szpitala. Pozdrawiam!
          • megurka Re: łożysko przodujące 28.11.05, 12:50
            Ja też jestem w 28 tcwink i mam nisko położone łożysko. Lekarz nie robił z tego
            paniki, i nie mówił o łożysku przodującym. Miesiąc temu jak byłam na wizycie
            powiedział, że najprawdopodobniej się podniesie - tak zdarza się najczęściej!
            Kazał się nie przemęczać, uważać na siebie, a w razie plamień zgłosić się do
            niego (na szczęście nie miałam). Więc jestem dobrej myśli. Kolejną wizytę mam w
            piątek więc zobaczymywink Wydaje mi się, że w 28 tc nie ma jeszcze co prognozować
            na przyszłość czy to będzie łożysko przodujące czy nie, bo w większości
            przypadków ono się podnosi.
            • magda292 Re: łożysko przodujące 28.11.05, 15:25
              dzięki za odpowiedzi, niestety u mnie jest gorzej niż u was dziewczyny, bo wy
              macie nisko położone łożysko a moje zakrywa ujście wewnętrzne szyjki macicy a
              to już gorsza sprawa, no i miałam już raz krwawienie, które ustało, boję się co
              będzie dalej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka