magda292 27.11.05, 15:21 kto miał takie i dotrwał do przyzwoitego terminu, bo ja się cały czas boję, że będzie mi się odklejać a to dopiero 28 tc, pocieszcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hermegilda1 Re: łożysko przodujące 27.11.05, 15:32 Witam, ja nie mam takiego przypadku, ale moja bratowa miała.Fakt,że stres o dzidziusia nie ułatwiał sprawy, ale leżała, leżała i miała nadzieję, że da radę. W 35 tc przez cc urodziła śliczną córeczkę.( jak tylko będziesz krawić do lekarza ino migiem).Dzisiaj takie przypadki jak są pod kontrolą to są duże szanse na urodzenie zdrowego dzieciaczka.Dasz radę, tylko szczególnie uważaj na siebie. buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
magda292 Re: łożysko przodujące 27.11.05, 19:42 dzięki za pocieszenie, może odezwą się jeszcze jakieś mamusie, kóre miały ten problem Odpowiedz Link Zgłoś
eselchen Re: łożysko przodujące 28.11.05, 12:39 Ja mam od 20tc stwierdzone łożysko przodujące i niestety cały czas jest nisko. Jestem już od 2 miesięcy na zwolnieniu - lekarz kazał mi się oszczędzać. Teraz kończę już 37tc i jak na razie jest ok. Czekam na niepokojące sygnały ale na razie, na szczęście ich brak.Z każdym tygodniem byłam spokojniejsza o maleństwo. Teraz to juz czekam na rozwiązanie. Niestety nie wiem czy odbędzie się sn czy cc. Łożysko nie zakrywa ujścia , więc moze dam radę urodzić normalnie, oczywiście pod kontrolą lekarza.Jak tylko zauważysz najmniejsze krwawienie lub plamienie to jedź szybko z torbą do szpitala. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
megurka Re: łożysko przodujące 28.11.05, 12:50 Ja też jestem w 28 tc i mam nisko położone łożysko. Lekarz nie robił z tego paniki, i nie mówił o łożysku przodującym. Miesiąc temu jak byłam na wizycie powiedział, że najprawdopodobniej się podniesie - tak zdarza się najczęściej! Kazał się nie przemęczać, uważać na siebie, a w razie plamień zgłosić się do niego (na szczęście nie miałam). Więc jestem dobrej myśli. Kolejną wizytę mam w piątek więc zobaczymy Wydaje mi się, że w 28 tc nie ma jeszcze co prognozować na przyszłość czy to będzie łożysko przodujące czy nie, bo w większości przypadków ono się podnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
magda292 Re: łożysko przodujące 28.11.05, 15:25 dzięki za odpowiedzi, niestety u mnie jest gorzej niż u was dziewczyny, bo wy macie nisko położone łożysko a moje zakrywa ujście wewnętrzne szyjki macicy a to już gorsza sprawa, no i miałam już raz krwawienie, które ustało, boję się co będzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś