Dodaj do ulubionych

MOCZ i KREW

30.11.05, 10:21
Mam takie zapytanie do wszystkich zorientowanych przyszlych mam, jestem w 18
tyg ciazy i lekarz mi jeszcze nie dal skierowania ani na mocz ani na krew,
nie wiem czy to jego niedopatrzenie czy co ? zaznacze, ze chodze prywatnie do
znanego ordynatora, jak myslicie ??
Obserwuj wątek
    • sylwia73 Re: MOCZ i KREW 30.11.05, 10:27
      ja miałam skierowanie na badania przy pierwszej wizycie. Krew mocz ,cukier
      toxoplazmoza, różyczka następne badania mam w 25 tygodniu. Krew, mocz, próba
      glukozy.
    • aniulec Re: MOCZ i KREW 30.11.05, 10:39
      Jestem w 22 tc ciąży i wizyty u swojego lekarza mam co miesiąc, co miesiąc też
      dostaję skierowanie na badania krwi i moczu plus co miesiąc dr dawał mi
      skierowanie na jakieś dodatkowe typu poziom wapnia, potasu, toksoplazmozę a
      teraz w 22 tc test obciążenia glukozą. poza tym kierował mnie na badania do
      lekarza internisty i stomatologa. Dodam, że z moją ciążą jest wszystko ok. Dla
      mnie to trochę dziwne,że do tej pory nie byłaś jeszcze badana może przy
      najbliższej wizycie zapytaj o to lekarza. Powodzenia życzę.
    • onom Re: MOCZ i KREW 30.11.05, 11:02
      zwróć swojemu lekarzowi uwagę na to - badania krwi i moczu są bardzo ważne,
      gdyż wszelkie stany bakteryjne, zapalne układu moczowego tzreba szybko leczyć.
      Wyniki badań krwi też są istine szczególnie że wiele kobiet w ciąży cierpi na
      anemię!!! Ja od początku ciązy (teraz jestem w 32 tyg.) robię takie badanie co
      miesiąc. Wcześniej miałam też badanie na toksoplazomozę, poziom cukkru i
      badanie bakteryjne pochwy. Myślę że to podstawa
    • msto05 Re: MOCZ i KREW 30.11.05, 11:22
      Oczywiście, ża takie badania są podstawą. Ja miałam je robione co miesiąc,
      począwszy od piewrszej wizyty.
    • jczyzluban Re: MOCZ i KREW 30.11.05, 14:17
      Ja z tego względu że chodze prywatnie do lekarza też nie dostaje skierowań na
      badania ... lecz lekarz zawsze mi mówi jakie badania musze zrobic, do następnej
      wizyty. W mojej miejscowości jest tak, że jak chodzisz do przychodni to lekarz
      daje ci skierowanie na badanie ... w tedy nic za nie nie płacisz ... w moim
      przypadku za każde badanie krwi i moczu itp. musze płacić. Chyba że uda mi sie
      wyprosic skierowanie na te badania od lekarza pierwszego kontaktu.

-----
      Nasze Słonko
    • hanula12 Re: MOCZ i KREW 30.11.05, 14:22
      ja krew i mocz robię co 4 tygodnie - obowiązkowo,skierowania nie dostaję, bo
      chodzę prywatnie, ale lekarz na samym początku powiedział, że na każda wizytę
      co miesiąc mam przynieść świeże badanie moczu i morfologię. o dodatkowych
      badaniach (np. toxo, odczyn Coombsa, itp)informuje mnie na kolejnej wizycie, a
      mocz i krew obowiązkowo bez przypominania.
    • przeciwcialo Re: MOCZ i KREW 30.11.05, 14:53
      Olał cie i tyle. Kase ciągnie. To badanie powinno byc robione co miesiac lub
      chociaz raz na dwa mce.
      • catya11 Re: MOCZ i KREW 30.11.05, 18:53
        Zmień lekarza. Badania muszą być robione co miesiąc.
    • rewa74 Re: MOCZ i KREW 30.11.05, 21:32
      przy okazji każdej wizyty lekarz powinien zobaczyć badania krwi i moczu - to
      ważne. Czyżby Pan Ordynator się zapomniał??? Czy to jedyna rzecz którą możesz
      mu zarzucić???J Bo jeśli masz wrażenie, że po prostu Cię zbywa i ciągnie kasę
      to jak najszybciej zmień lekarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka