zolza78 30.11.05, 12:23 czy jesli mój synek jest ułożony miednicowo, to mogę słabiej/rzadziej odczuwać kopniaczki? bo zaczynam się powoli niepokoić... czasem nie czuje nic przez cały dzień, a potem dwa, trzy słabe wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
catya11 Re: miednicowe ułożenie płodu 30.11.05, 12:48 Moja córeczka tez jest tak ułożona ale ja bardzo dobrze czuję jaj ruchy. Jest dość aktywna. Może twój synek jest leniuszkiem. W którym tygodniu jesteś? Ja jestem w 34 i trochę mnie niepokoi takie ułozenie chociaż podobno dziecko może sie odwrócic w kazdym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
linka555 Re: miednicowe ułożenie płodu 30.11.05, 13:46 Nasza Niespodzianka też jest ułożona miednicowo (jestem w 31 tygodniu) i też dosyć wyraźnie czuję ruchy. Takie ułożenie rozpoznał lekarz 2 tyg, temu i nie potrafię sama stwierdzić, czy sytuacja się zmieniła. A tak na logikę, to myslę sobie, że jeśli kopie po żebrach, to ma nóżki u góry, czyli leży dobrze, a jeśli w pęcherz, żołądek, czy co tam jeszcze, to raczej świadczy to o ułożeniu miednicowym. No i mnie częściej okłada w dół brzucha. Gdzieś przeczytałam, że nawet do 38 tyg. może się dzidziuś odwracać, czego Wam i sobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza78 Re: miednicowe ułożenie płodu 30.11.05, 14:01 to jest dopiero 21 tydzień, więc jeszcze ma czas, żeby się odwrócić, ale ruchy czuję już dawno i wiem, że były silniejsze i częstsze, dlatego się zaniepokoiłam. a wczoraj na usg wyszło, że mały jest ułożony miednicowo i tak jakoś skojarzyłam te dwa fakty. mam nadzieję, że sie jeszcze odwróci... Odpowiedz Link Zgłoś