Dodaj do ulubionych

szpital Kopernika-Kraków

06.12.05, 14:37
mam pytanie czy owy szpital posiada strone www? Jeśli tak to bardzo prosze o
podanie mi jej bo za nic w świecie nie moge sobie poradzić z odnalezieniem
go.Z góry bardzo dziękuje smile
Obserwuj wątek
    • anaj.1 Re: szpital Kopernika-Kraków 06.12.05, 14:40
      anaj.1 napisała:

> czy owy

poprawiam się "czy ow" hihi
      • joanka-k Re: szpital Kopernika-Kraków 06.12.05, 15:33
        posiada - www.su.krakow.pl

---
        Mateusz
        • anaj.1 Re: szpital Kopernika-Kraków 06.12.05, 15:35
          dziękuje bardzo
    • to_moj_login Re: szpital Kopernika-Kraków 06.12.05, 21:33
      a co anaj.1 - czyzbys sie po wizycie u kostyka zaczela przymierzac do
      kopernika??
      pytam bo jestem ciekawa co Ci powiedzial - obiecalas sie odezwac po wizycie smile
      pozdrawiam, anka
      • anaj.1 Re: szpital Kopernika-Kraków 06.12.05, 23:43
        to_moj_login napisała:

> a co anaj.1 - czyzbys sie po wizycie u kostyka zaczela przymierzac do
        > kopernika?? No własnie obiecałam-przepraszam.Już mowie.Dzisiaj Kostyk zadał
        mi pytanie czy zdecydowaliśmy sie gdzie rodzimy no i ja mu odpowiedziałam ze na
        kopernika.Na co on że to bardzo dobry wybór i tyle.Tak naprawde to ja sama juz
        nie wiem.Ale jeśli chodzi o kostyka to wcale mi nie ułatwił zadania.A Ty
        to_moj_login jakie masz plany porodowe? Pozdrowionka dla brzuszkasmile
        • to_moj_login Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 10:32
          Czesc anaj.1!
          Jak pisalam wczesniej mnie rowniez kostyk wyboru nie ulatwil.
          zawsze wyobrazalam sobie ze chcialabym rodzic w szpitalu w ktorym przyjmuje
          lekarz prowadzacy ciaze - ale w przypadku kostyka to chyba nie przejdzie.
          podaje Ci stronke opisujaca klinike w ktorej on pracuje (a w sumie to ciekawe
          kiedy on tam bywa jak calymi dniami przesiaduje w gabinecie) - ta w
          niepolomicach: www.life.com.pl - wyglada to niezle - ma dla mnie 2 wady: cena
          3000zl za porod i jest to w niepolomicach - nie chcialabym aby moja corcia
          miala w dokumentach wpis ze urodzona w niepolomicach tylko w krakowie. nawet
          mysle ze ta cena bym byla w stanie lyknac (w koncu nie tak czesto sie rodzi
          swoje piersze dziecko smile) ale ten wpis z niepolomicami to zostanie na cale
          zycie. wiec w ten sposob zastanawiam sie co dalej zrobic. tez slyszlam od
          bardziej doswiadczonych ze wazniejsza od lekarza przy porodzie jest dobra i
          zyczliwa polozna. wiec chyba zaczne sie za taka rozgladac i do niej dopasuje
          miejsce. mysle wstepnie o rydygierze lub ujastku (tam rodzily niedawno moje
          kolezanki i byly zadowolone). kopernika traktuje jako ostatecznosc - lezalam
          tam pol dnia na patologii ciazy - kiedy robili mi aminopunkcje. warunki
          okropne - dwa niezamykane wspolne na caly korytarz kible (tzn. w pokojach nie
          ma), dzieciaki zabieraja do jakichs pomiarow wcale nie proponujac mamom zeby
          przy tym byly obecne, jakos ten szpital zrobil na mnie zle wrazenie (natomiast
          lekarz, ktory przeprowadzal amino - super kompetentny). slyszalam tez z drugiej
          strony ze maja tam dobry sprzet i dobrych specjalistow. wiem ze to powazny
          argument ale dla mnie tez bardzo wazne jest traktowanie pacjentki i warunki
          bytowe. na razie nie wiem co zrobie ale chetnie powymieniam sie spostrzezeniami
          i refleksjami na ten temat smile
          pozdrawiam, anka
          • lucy_cu Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 10:55
            Witaj- Ty poważnie z tymi Niepołomicami? Jakie to ma znaczenie, że dziecko
            będzie miało "niekrakowskie" miejsce urodzenia?

Co do szpitali- Kopernika bardzo odradzam. Nie chodzi nawet o warunki (parę dni
            mozna przezyć) ale o stosunek lekarzy i połoznych do pacjentek. Wspominam
            strasznie.
            O Niepołomicach natomiast słyszałam wiele dobrego.
            Sama za to z czystym sumieniem mogę polecić SPES- fachowość, bezpieczeństwo i
            bardzo "ludzkie" podejście do pacjentek.
            • to_moj_login Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 11:18
              witaj lucy_cu!
              nie wiem czemu ale jakos faktycznie wolalabym aby dziecko mialo wpiasne ze
              urodzilo sie w krakowie. dopiero jak mi zwrocilas uwage to dotarlo do mnie jak
              nieracjonalnie to brzmi smile ale coz - takie mam dziwactwo..
              czy dobrze zrozumialam - czy Ty masz jakies doswiadczenia porodowe ze spesem?
              tez rozwazalam to miejsce (zwlaszcza ze mieszkam 10 minut stamtad). slyszalm
              jednak bardzo kontrowersyjne opinie nt. wlasciciela tej kliniki dr. balasza.
              czy mozesz cos wiecej napisac na temat spesu?
              pozdrawiam, anka
              • lucy_cu to_moj_login 07.12.05, 14:19
                O Spesie napisze Ci na priv
            • anulla1 Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 13:33
              Nie mogą sie zgodzić z Lucy_cu miesiąc temu miałam CC na kopernika. I podczas
              całego pobytu w szpitalu, a byłam dłuzej niż zwyke sie leży bo córce musieli
              porobić specjalistyczne badania, nie spotkałam sie z jakąkolwiek
              nieuprzejmośćią, ze strony pielęgniarek, położnych czy lekarzy. A była po
              cieciu więć byłam zdecdowanie bardziej uzależniona na oddziale od ich pomocy
              niż dziewczyny po psn. Zdaję sobie sprwę że można być niezadowlonym- leżałam na
              sali z dziewczyną która twierdziła że sie na nią uwzieli -bo każą jej wstawać
              po cc a ona jeszcze chce leżec, bo dostaje antybiotyki dożylnie a chce
              doustnie, bo nie dostaje jedzenia takiego jak inni- miała cukrzyce,płakała bo
              pielęgniarka jej zwróciła uwagę że na drugi dzień po cc nie powinna pić kawy
              będąc na ścisłej diecie, obrażała się bo ktoś jej zwrócił uwagę że w nocy
              powinna pilnować dziecka- spać z nim w łużku a nie zostwiać malucha w wózeczku
              na środku sali- potem na drugi dzień wszystki opowiadała ze jej zabronili sapć
              w nocy. No prawda jest taka ze problemy mozna sobie wymyślać, a jak jest
              kilkanaście takich jak ona pacjentek jak ona to trudno wymagać żeby
              pielęgniarki były chodzącymi aniołami, to też są ludzie i nie mają obowiążku
              zawsze być usmiechnięci zadowoleni tryskajcy energią, a jeśli chodzi o
              wykonywanie swoich obowiązków nic nikomu nie mogę zarzucić- co wiecej i mnie i
              córce został zrobiony kontrolnie szereg fakultatywnych badań b, drogich badań-
              których w innym szpitalu napewno by nikt nie zlecił. Także zapewniam was dla
              komfortu psychicznego że jest się w najlepszym szpitalu w małopolsce, warto
              zrezygnować z własnej wygody.
              Ania
              • anaj.1 Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 13:58
                anulla1 napisała:
                > córce został zrobiony kontrolnie szereg fakultatywnych badań b, drogich badań-

> których w innym szpitalu napewno by nikt nie zlecił. Także zapewniam was dla
                > komfortu psychicznego że jest się w najlepszym szpitalu w małopolsce, warto
                > zrezygnować z własnej wygody.
                >
                Ania

no własnie szpital na kopernika słynie z najlepszego sprzetu oraz świetnie
                wykwalifikowanego personelu i to chyba powinien byc argument.Przeciez zycie i
                zdrowie naszych pociech powinno być
                najwazniejsze

--

Ania,Piotruś i nasze Szczęscie tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20726;128/st/20060227/dt/-7/k/8fcf/preg.png
                • lucy_cu Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 14:18
                  Sprzęt-zgadzam się.
                  Kwalifikacje-nie neguję
                  Ale CHĘCI, dobrych chęci tam brak-takie jest moje zdanie.
                  Z tym,że ,wiadomo, o każdym szpitalu są skrajnie różne opinie...
                  • anulla1 Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 15:14
                    Drga Lucy_lu
                    Wydaje mi się że nawet jeśli masz negatywne doświadczenia związane z tym
                    szpitalem, to nie jest rzeczą zbyt mądrą tak bezwzględne wyrazanie swojej opini
                    zwłaszcza ze jest ona subiektywna i nie podajesz konkretów. Pamiętaj że jest to
                    szpital do którego wiele kobiet idzie rodzić z konieczności pomimo innych
                    planów, bo ich ciąża jest zagrożona, albo grożą komplikacje po porodzie im albo
                    dziecku - to jest wystarczajacy powód do stresu, poco jeszcze je denerwować
                    informacjaomi- nie dokońca prawdziwymi o beznadziejnym personelu???
                    Ania
                    • lucy_cu Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 16:26
                      Ranyyy...nikogo nie chcę denerwować. Dokładnie o KAŻDYM szpitalu możesz
                      przeczytać i dobre, i złe opinie.
                      Tutaj nie ma miejsca na obiektywizm.
                      Wybacz, ale idąc po linii Twojego rozumowania- na tym forum powinny znajdować
                      się w takim razie wyłacznie wątki tchnące optymizmem, wypowiedzi pełne radości
                      i humoru. A wszystko po to, aby kogoś nie przestraszyć.

Ja mam z Kopernika jak najgorsze wspomnienia. Bez cienia przesady.Konkretów nie
                      podaję celowo, właśnie po to,żeby nie wprowadzać histerycznej atmosfery wink
                      Za dziewczyny, które muszą tam iśc, trzymam kciuki i życzę wszystkiego dobrego.
                      Tym, które nie muszą, nie polecam. Wyrazam swoja opinię.Łagodnie na dodatek. I
                      tyle.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka