anaj.1 06.12.05, 14:37 mam pytanie czy owy szpital posiada strone www? Jeśli tak to bardzo prosze o podanie mi jej bo za nic w świecie nie moge sobie poradzić z odnalezieniem go.Z góry bardzo dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anaj.1 Re: szpital Kopernika-Kraków 06.12.05, 14:40 anaj.1 napisała: > czy owy poprawiam się "czy ow" hihi Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-k Re: szpital Kopernika-Kraków 06.12.05, 15:33 posiada - www.su.krakow.pl --- Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
to_moj_login Re: szpital Kopernika-Kraków 06.12.05, 21:33 a co anaj.1 - czyzbys sie po wizycie u kostyka zaczela przymierzac do kopernika?? pytam bo jestem ciekawa co Ci powiedzial - obiecalas sie odezwac po wizycie pozdrawiam, anka Odpowiedz Link Zgłoś
anaj.1 Re: szpital Kopernika-Kraków 06.12.05, 23:43 to_moj_login napisała: > a co anaj.1 - czyzbys sie po wizycie u kostyka zaczela przymierzac do > kopernika?? No własnie obiecałam-przepraszam.Już mowie.Dzisiaj Kostyk zadał mi pytanie czy zdecydowaliśmy sie gdzie rodzimy no i ja mu odpowiedziałam ze na kopernika.Na co on że to bardzo dobry wybór i tyle.Tak naprawde to ja sama juz nie wiem.Ale jeśli chodzi o kostyka to wcale mi nie ułatwił zadania.A Ty to_moj_login jakie masz plany porodowe? Pozdrowionka dla brzuszka Odpowiedz Link Zgłoś
to_moj_login Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 10:32 Czesc anaj.1! Jak pisalam wczesniej mnie rowniez kostyk wyboru nie ulatwil. zawsze wyobrazalam sobie ze chcialabym rodzic w szpitalu w ktorym przyjmuje lekarz prowadzacy ciaze - ale w przypadku kostyka to chyba nie przejdzie. podaje Ci stronke opisujaca klinike w ktorej on pracuje (a w sumie to ciekawe kiedy on tam bywa jak calymi dniami przesiaduje w gabinecie) - ta w niepolomicach: www.life.com.pl - wyglada to niezle - ma dla mnie 2 wady: cena 3000zl za porod i jest to w niepolomicach - nie chcialabym aby moja corcia miala w dokumentach wpis ze urodzona w niepolomicach tylko w krakowie. nawet mysle ze ta cena bym byla w stanie lyknac (w koncu nie tak czesto sie rodzi swoje piersze dziecko ) ale ten wpis z niepolomicami to zostanie na cale zycie. wiec w ten sposob zastanawiam sie co dalej zrobic. tez slyszlam od bardziej doswiadczonych ze wazniejsza od lekarza przy porodzie jest dobra i zyczliwa polozna. wiec chyba zaczne sie za taka rozgladac i do niej dopasuje miejsce. mysle wstepnie o rydygierze lub ujastku (tam rodzily niedawno moje kolezanki i byly zadowolone). kopernika traktuje jako ostatecznosc - lezalam tam pol dnia na patologii ciazy - kiedy robili mi aminopunkcje. warunki okropne - dwa niezamykane wspolne na caly korytarz kible (tzn. w pokojach nie ma), dzieciaki zabieraja do jakichs pomiarow wcale nie proponujac mamom zeby przy tym byly obecne, jakos ten szpital zrobil na mnie zle wrazenie (natomiast lekarz, ktory przeprowadzal amino - super kompetentny). slyszalam tez z drugiej strony ze maja tam dobry sprzet i dobrych specjalistow. wiem ze to powazny argument ale dla mnie tez bardzo wazne jest traktowanie pacjentki i warunki bytowe. na razie nie wiem co zrobie ale chetnie powymieniam sie spostrzezeniami i refleksjami na ten temat pozdrawiam, anka Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_cu Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 10:55 Witaj- Ty poważnie z tymi Niepołomicami? Jakie to ma znaczenie, że dziecko będzie miało "niekrakowskie" miejsce urodzenia? Co do szpitali- Kopernika bardzo odradzam. Nie chodzi nawet o warunki (parę dni mozna przezyć) ale o stosunek lekarzy i połoznych do pacjentek. Wspominam strasznie. O Niepołomicach natomiast słyszałam wiele dobrego. Sama za to z czystym sumieniem mogę polecić SPES- fachowość, bezpieczeństwo i bardzo "ludzkie" podejście do pacjentek. Odpowiedz Link Zgłoś
to_moj_login Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 11:18 witaj lucy_cu! nie wiem czemu ale jakos faktycznie wolalabym aby dziecko mialo wpiasne ze urodzilo sie w krakowie. dopiero jak mi zwrocilas uwage to dotarlo do mnie jak nieracjonalnie to brzmi ale coz - takie mam dziwactwo.. czy dobrze zrozumialam - czy Ty masz jakies doswiadczenia porodowe ze spesem? tez rozwazalam to miejsce (zwlaszcza ze mieszkam 10 minut stamtad). slyszalm jednak bardzo kontrowersyjne opinie nt. wlasciciela tej kliniki dr. balasza. czy mozesz cos wiecej napisac na temat spesu? pozdrawiam, anka Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 13:33 Nie mogą sie zgodzić z Lucy_cu miesiąc temu miałam CC na kopernika. I podczas całego pobytu w szpitalu, a byłam dłuzej niż zwyke sie leży bo córce musieli porobić specjalistyczne badania, nie spotkałam sie z jakąkolwiek nieuprzejmośćią, ze strony pielęgniarek, położnych czy lekarzy. A była po cieciu więć byłam zdecdowanie bardziej uzależniona na oddziale od ich pomocy niż dziewczyny po psn. Zdaję sobie sprwę że można być niezadowlonym- leżałam na sali z dziewczyną która twierdziła że sie na nią uwzieli -bo każą jej wstawać po cc a ona jeszcze chce leżec, bo dostaje antybiotyki dożylnie a chce doustnie, bo nie dostaje jedzenia takiego jak inni- miała cukrzyce,płakała bo pielęgniarka jej zwróciła uwagę że na drugi dzień po cc nie powinna pić kawy będąc na ścisłej diecie, obrażała się bo ktoś jej zwrócił uwagę że w nocy powinna pilnować dziecka- spać z nim w łużku a nie zostwiać malucha w wózeczku na środku sali- potem na drugi dzień wszystki opowiadała ze jej zabronili sapć w nocy. No prawda jest taka ze problemy mozna sobie wymyślać, a jak jest kilkanaście takich jak ona pacjentek jak ona to trudno wymagać żeby pielęgniarki były chodzącymi aniołami, to też są ludzie i nie mają obowiążku zawsze być usmiechnięci zadowoleni tryskajcy energią, a jeśli chodzi o wykonywanie swoich obowiązków nic nikomu nie mogę zarzucić- co wiecej i mnie i córce został zrobiony kontrolnie szereg fakultatywnych badań b, drogich badań- których w innym szpitalu napewno by nikt nie zlecił. Także zapewniam was dla komfortu psychicznego że jest się w najlepszym szpitalu w małopolsce, warto zrezygnować z własnej wygody. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
anaj.1 Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 13:58 anulla1 napisała: > córce został zrobiony kontrolnie szereg fakultatywnych badań b, drogich badań- > których w innym szpitalu napewno by nikt nie zlecił. Także zapewniam was dla > komfortu psychicznego że jest się w najlepszym szpitalu w małopolsce, warto > zrezygnować z własnej wygody. > Ania no własnie szpital na kopernika słynie z najlepszego sprzetu oraz świetnie wykwalifikowanego personelu i to chyba powinien byc argument.Przeciez zycie i zdrowie naszych pociech powinno być najwazniejsze -- Ania,Piotruś i nasze Szczęscie tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20726;128/st/20060227/dt/-7/k/8fcf/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_cu Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 14:18 Sprzęt-zgadzam się. Kwalifikacje-nie neguję Ale CHĘCI, dobrych chęci tam brak-takie jest moje zdanie. Z tym,że ,wiadomo, o każdym szpitalu są skrajnie różne opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
anulla1 Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 15:14 Drga Lucy_lu Wydaje mi się że nawet jeśli masz negatywne doświadczenia związane z tym szpitalem, to nie jest rzeczą zbyt mądrą tak bezwzględne wyrazanie swojej opini zwłaszcza ze jest ona subiektywna i nie podajesz konkretów. Pamiętaj że jest to szpital do którego wiele kobiet idzie rodzić z konieczności pomimo innych planów, bo ich ciąża jest zagrożona, albo grożą komplikacje po porodzie im albo dziecku - to jest wystarczajacy powód do stresu, poco jeszcze je denerwować informacjaomi- nie dokońca prawdziwymi o beznadziejnym personelu??? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_cu Re: szpital Kopernika-Kraków 07.12.05, 16:26 Ranyyy...nikogo nie chcę denerwować. Dokładnie o KAŻDYM szpitalu możesz przeczytać i dobre, i złe opinie. Tutaj nie ma miejsca na obiektywizm. Wybacz, ale idąc po linii Twojego rozumowania- na tym forum powinny znajdować się w takim razie wyłacznie wątki tchnące optymizmem, wypowiedzi pełne radości i humoru. A wszystko po to, aby kogoś nie przestraszyć. Ja mam z Kopernika jak najgorsze wspomnienia. Bez cienia przesady.Konkretów nie podaję celowo, właśnie po to,żeby nie wprowadzać histerycznej atmosfery Za dziewczyny, które muszą tam iśc, trzymam kciuki i życzę wszystkiego dobrego. Tym, które nie muszą, nie polecam. Wyrazam swoja opinię.Łagodnie na dodatek. I tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś