chimba 20.12.05, 11:23 Co myślicie o takim imieniu - bo mi sie podoba - nie za popularne i nie takie śmieszne, a jak Wy sądzicie, dalibyście takie imie swojemu dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olamortel Re: Sobiesław 20.12.05, 11:24 nie, dla mnie jest zbyt dziwaczne.Wczoraj w Romowach w Toku chlopak mial na imię Solidariusz- rowniez mi sie nie podoba.Ale to Twoj wybór Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: Sobiesław 20.12.05, 11:27 oj ja jeszcze nie wybrałam.... tylko myślę i myślę i nic wymyślić nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: Sobiesław 20.12.05, 11:27 Jak najbardziej. Bardzo ładne i staropolskie. Ale nie pytaj o to na forum, zaraz wielbicielki Oliwierów napiszą ci, ze im sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Sobiesław 20.12.05, 11:43 A mnie się Oliwier nie podoba absolutnie!! To imię brzmi dość obco i w dodatku nastała jakaś niezrozumiała dla mnie moda na to imię. Strasznie pretensjonalne! A Sobiesław jest starym polskim imieniem i brzmi bardzo oryginalnie. Podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Sobiesław 20.12.05, 11:36 Hmmm... Mojemu mężowi chyba by się spodobało. Jak Sobiesław Zasada - ten słynny kierowca rajdowy, a obecnie znany biznesmen. Zastanawiam się tylko jakie zdrobnienie do tego imienia jest. Sobek??? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Niekoniecznie Sobek... 20.12.05, 11:47 Zdrabniac mozna od 2. czlonu: Slawek... Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Niekoniecznie Sobek... 20.12.05, 11:53 Ale to jest trochę mylące. Sławek jest zdrobnieniem od Sławomira. Sławomirowi do Sobiesława... trochę daleko. Chociaż mój teść ma na imię Witalis, ale wszyscy mówią mu Witek jak od Witolda. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Slawek to niekoniecznie Salwomir... 20.12.05, 11:56 U mnie w rodzinie zdrabnia sie tak Przemyslawa, a Witek to u nas Wiktor)) Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: Sobiesław 20.12.05, 15:58 gonia28b napisała: > Zastanawiam się tylko jakie zdrobnienie do tego imienia jest. Sobek??? Sobiś, Sobiesz, Soboń, Sobieszek, Sobiech, Sobik... Odpowiedz Link Zgłoś
betunia80 Re: Sobiesław 20.12.05, 11:48 zdrobnienie to Sobek, znalam kiedys faceta o tym imieniu - cholernie byl przystojny Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: Sobiesław 20.12.05, 11:54 Zdrobnieni Sobe nie podoba mi się, trochę brzmi jak snobek, a pelnej formie brzmi ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakal Re: Sobiesław 20.12.05, 14:35 A dlaczego imię musi być oryginalne? Moim zdaniem jeśli mi się podoba jakieś imię to nie przejmuję się tym że w klatce są już 3 Anie albo że w rodzinie jest już 2 Pawełków! Po co wymyślać i udziwniać? Jasne, że to jest indywidualna sprawa rodziców i jeśli chcą to mogą dać dziecku na imię nawet Pocahontas albo Asterix! Ale po co tak dziwaczyć? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Sobiesław 20.12.05, 16:07 a mi się nie podoba to, ze razem ze mną na moje imię reaguje jeszcze pięć innych osób w moim otoczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
california89 Re: Sobiesław 20.12.05, 19:51 to ze dla ciebie dziwne to nie znaczy ze dla innych tak samo. wiele jest ludzi ktorzy chca jakies orginalne imiona i wlasnie tacy ludzie jak ty potem sie patrza jak na byka i mowia "bo to nie polskie i cos tam cos tam wiec nie podoba mi sie". moje imie bylo i nawet teraz jest dosyc nie popularne w polsce....wszyscy kiedys na mnie "a ty to masz ruskie imie i jest dziwne..." a teraz widze ze wiecej ludzi daje tak swoim coreczka na imie i ja dziekuje rodzicom ze mi dali tak "inaczej" wiec to ze nie polskie i takie jak ty uznajesz za ok to nie znaczy ze "dziwaczne" Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Sobiesław 20.12.05, 20:02 Niezbyt mi się podoba, mimo że lubię słowiańskie imiona. Faktycznie najprostszym zdrobnieniem jest "Sobek" - co się kiepsko kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
ares1976 Re: Sobiesław 21.12.05, 00:10 Brzmi bardzo poważnie dla dzieciątka - a nie wiem jakby je zdrobnić. Odpowiedz Link Zgłoś