Dodaj do ulubionych

Co ile współżyć?????

20.12.05, 15:48
Hej chciałabym strasznie mieć dzidziusia i staram się z meżem o niego,ale
słyszałam ze nie można robić tego codziennie dlaczego???? Jeśli nie można
robić tego codziennie to co ile dni?????
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • angie07 Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 15:57
      najlepiej jak obliczysz sobie kiedy masz dni płodne i przede wszystkim wtedy
      będziesz to robić. Jeśli masz regularne cykle to napisz co ile dni masz okres.
      Pomoge Ci obliczyć Twój cykl. Można też zaplanować płeć dziecka, współżyjąc w
      odpowiednich dniach.
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;30/st/20060714/dt/6/k/44a2/preg.png
      • nchyb Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:06
        > Można też zaplanować płeć dziecka, współżyjąc w
        > odpowiednich dniach.
        > tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;30/st/20060714/dt/6/k/44a2/preg.png

I albo trafisz, albo ie. Szansa na wybraną płeć to 1 do 2 smile
        • kinia_1979 Re: Co ile współżyć????? 22.12.05, 11:02
          Zgadzam się z Tobą.
          Ja byłam na tyle głupia, że łudziłam się, iż coś w tym prawdy jest.
          Zastosowałam się do wszystkiego jak należy chcąc mieć dziewczynkę, a tu trzeci
          chłopak.
          Jeżeli ktoś mówi, że jemu się sprawdziło to jest to raczej kwestią przypadku,
          niż tych wszystkich metod.
          Pozdrawiam
      • kangurek20 Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:07
        cykle mam 30-34 @ miałam 09,12,2005r czyli od 19 mam dni płodne dobrze licze czy
        zle.Od kiedy do kiedy jest dziewczynka a kiedy chłopczyk.
        Pozdrawiam i z góry dziękuje
        • angie07 Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:20
          Według moich obliczeń dla cyklu 30-dniowego szczyt dni płodnych masz 21 grudnia
          (chłopiec), dzień warunkowo płodny w którym często dochodzi do zapłodnienia to
          22 grudnia (chłopiec),oraz dwa dni przed szczytem też są płodne czyli 19 i 20
          grudnia (dziewczynka). Więc życze powodzenia to Twoje dni! Więc działaj! Może
          powinnaś wybrać tez odpowiednią pozycję, w której plemniki będa miały krótszą
          drogę np. pozycja klasyczna (podłóż sobie poduszke pod pośladki) lub pozycja od
          tyłu (na klęcząco) Powodzenia.
          • moreno500 Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:29
            a ja zasłam dzień po szczycie i dziewczynka!
            • angie07 Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:39
              może zdarzają się jakieś dziwne wyjątki albo przesuneły się dni i to było przed
              szczytem...? Ja zaszłam w ciąże dzień po szczycie i urodziłam chłopca.
              • amwaw Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 17:31
                taaa
                ja też po i też dziewczynka
                bzdura
                miałaś 50% szans i tyle- spytaj lekarza zanim rozpropagujesz nowości bo Cię ZTu
                wyśmieją...
                • nglka Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 18:26
                  Nie do końca bzdura, bo metoda jest naukowo udowodniona. Oczywiście różne
                  szanse. W przypadku planowania chłopca metoda jest skuteczna w około 80%, w
                  przypadku dziewczynki - 60% (o ile dobrze zapamiętałam).
                  Wszystko opiera się na tym, że plemniki męskie są szybsze ale za to krócej żyją
                  - dlatego współżyjąc kilka dni przed owulacją zwiększamy prawdopodobieństwo, że
                  zostanie zdecydowana przewaga liczebna plemników XX - trzeba tylko pamiętać o
                  tym, że gdy staramy się o dziewczynkę NIE NALEŻY współżyć później niż 2 dni
                  przed owulacją i 1 dzień po owulacji. Natomiast gdy staramy się o chłopca
                  współżyjemy od 1 dnia przed, łącznie z dniem owulacji do dnia po owulacji.
                  Stosunki te powinny być wówczas w miarę częste, by zwiększyć różnorodność
                  plemników i zwiększyć szanse zapłodnienia.
                • angie07 Re: Co ile współżyć????? 21.12.05, 14:31
                  amwaw napisała:

> taaa
                  > ja też po i też dziewczynka
                  > bzdura
                  > miałaś 50% szans i tyle- spytaj lekarza zanim rozpropagujesz nowości bo Cię
                  ZTu
                  > wyśmieją...
                  Chyba za mało czytasz literatury na ten temat. Ja nie jestem wróżką i nie wróże
                  z fusów tylko napisałam o naukowo sprawdzonych metodach. A Ty zamiast się
                  wymądrzać to może najpierw poczytaj troche a jak już opanujesz swoją wiedzę to
                  może będziesz miała coś mądrzejszego do powiedzenia.
              • moreno500 Re: Co ile współżyć????? 21.12.05, 23:28
                ja mam mega regularne cykle i czuję owulację, także to na pewno było dzień po
                szczycie. i jest dziewczynka.
    • kajjoa Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:18
      Najlepiej co drugi dzień, trzeba dać czas na "wyprodukowanie" odpowiedniej
      ilości plemników, podobno jak się zbyt ciężko nad tematem pracuje ich zawartość
      jest odpowiednio mniejsza w każdej, że tak powiem porcji. smile
    • simonkapl Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 17:28
      A my wspolzylismy codziennie, bez obliczania plodnych i w ciaze zaszlam od
      razu,Nie bardzo rozumiem dlaczego nie moznaby bylo wspolzyc
      codziennie,Pozdrawiam
      • nglka Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 18:29
        simonkapl napisała:

> A my wspolzylismy codziennie, bez obliczania plodnych i w ciaze zaszlam od
        > razu,Nie bardzo rozumiem dlaczego nie moznaby bylo wspolzyc
        > codziennie,Pozdrawiam

Nie chodzi o to, że "nie można" a "nie powinno się". Dlaczego? Dlatego że częste
        współżycie zmniejsza liczbę plemnikó w spermie co daje
        1. Mniejsze szanse na to, że plemnik trafi na komórkę jajową (tak, on jej nie
        szuka, on an nią "wpada")
        2. Słabsza jakość plemników i mniejsza ich różnorodność - zwiększa się ryzyko
        urodzenia dziecka chorowitego czy wad płodu
      • kasia2705 Re: Co ile współżyć????? 22.12.05, 10:19
        My tez... w TYM cyklu kochalismy sie srednio 2 razy dziennie big_grin wiec nie ma
        regul. Oczywiscie partner musi miec zdrowe "zaplecze", a tego bez badan nigdy
        nie wiadomo. My sie nie badalismy, szkoda bylo czasu big_grinDD
        powodzenia i wiele przyjemnosci przy pracy wink
    • leni_wa Co ile masz ochote! 20.12.05, 18:00

• gonia28b Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 22:16
      Mnie gin mówił, żeby się powstrzymać/ograniczyć ze staraniami w okresie
      niepłodnym poprzedzającym owulację, a dopiero w okresie płodnym starać
      się "pełną parą". Ponoć jakość męskiego nasienia jest wówczas lepsza, tzn.
      więcej plemników w spermie - czyli bardziej "esencjonalna"

Ale jeżeli dopiero zaczynacie starania, kochajcie się ile dusza zapragnie. Nam
      się ta porada gina nie przydała smile) Udało się nam OD RAZU - już przy pierwszym
      podejściu smile)
      I Tobie też tego życzę.

Powodzenia!
    • jola22331 Re: Co ile współżyć????? 21.12.05, 21:55
      ale macie problemy :_)
      • nglka Re: Co ile współżyć????? 21.12.05, 23:20
        Każdy ma swoj i na jakiej podstawie określasz wagę CUDZEGO problemu? Właśnie
        tego typu stwierdzeń nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem.
    • anulka-2 Re: Co ile współżyć????? 22.12.05, 17:40
      Najlepiej jak sobie obliczysz kiedy masz płodne i dwa dni przed tym dasz
      odpocząć swojemu ukochanemusmile W ten sposób będzie miał silne plemniki. Jeżeli
      będziecie to robić codziennie to wypstryka się z najlepszego towaru i nic z tego
      nie będzie. Mnie tak doradził mój ginek i od czterech miesięcy mam na świecie
      mojego Tomciasmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka