kangurek20 20.12.05, 15:48 Hej chciałabym strasznie mieć dzidziusia i staram się z meżem o niego,ale słyszałam ze nie można robić tego codziennie dlaczego???? Jeśli nie można robić tego codziennie to co ile dni????? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angie07 Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 15:57 najlepiej jak obliczysz sobie kiedy masz dni płodne i przede wszystkim wtedy będziesz to robić. Jeśli masz regularne cykle to napisz co ile dni masz okres. Pomoge Ci obliczyć Twój cykl. Można też zaplanować płeć dziecka, współżyjąc w odpowiednich dniach. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;30/st/20060714/dt/6/k/44a2/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:06 > Można też zaplanować płeć dziecka, współżyjąc w > odpowiednich dniach. > tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;30/st/20060714/dt/6/k/44a2/preg.png I albo trafisz, albo ie. Szansa na wybraną płeć to 1 do 2 Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: Co ile współżyć????? 22.12.05, 11:02 Zgadzam się z Tobą. Ja byłam na tyle głupia, że łudziłam się, iż coś w tym prawdy jest. Zastosowałam się do wszystkiego jak należy chcąc mieć dziewczynkę, a tu trzeci chłopak. Jeżeli ktoś mówi, że jemu się sprawdziło to jest to raczej kwestią przypadku, niż tych wszystkich metod. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kangurek20 Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:07 cykle mam 30-34 @ miałam 09,12,2005r czyli od 19 mam dni płodne dobrze licze czy zle.Od kiedy do kiedy jest dziewczynka a kiedy chłopczyk. Pozdrawiam i z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
angie07 Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:20 Według moich obliczeń dla cyklu 30-dniowego szczyt dni płodnych masz 21 grudnia (chłopiec), dzień warunkowo płodny w którym często dochodzi do zapłodnienia to 22 grudnia (chłopiec),oraz dwa dni przed szczytem też są płodne czyli 19 i 20 grudnia (dziewczynka). Więc życze powodzenia to Twoje dni! Więc działaj! Może powinnaś wybrać tez odpowiednią pozycję, w której plemniki będa miały krótszą drogę np. pozycja klasyczna (podłóż sobie poduszke pod pośladki) lub pozycja od tyłu (na klęcząco) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:29 a ja zasłam dzień po szczycie i dziewczynka! Odpowiedz Link Zgłoś
angie07 Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:39 może zdarzają się jakieś dziwne wyjątki albo przesuneły się dni i to było przed szczytem...? Ja zaszłam w ciąże dzień po szczycie i urodziłam chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 17:31 taaa ja też po i też dziewczynka bzdura miałaś 50% szans i tyle- spytaj lekarza zanim rozpropagujesz nowości bo Cię ZTu wyśmieją... Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 18:26 Nie do końca bzdura, bo metoda jest naukowo udowodniona. Oczywiście różne szanse. W przypadku planowania chłopca metoda jest skuteczna w około 80%, w przypadku dziewczynki - 60% (o ile dobrze zapamiętałam). Wszystko opiera się na tym, że plemniki męskie są szybsze ale za to krócej żyją - dlatego współżyjąc kilka dni przed owulacją zwiększamy prawdopodobieństwo, że zostanie zdecydowana przewaga liczebna plemników XX - trzeba tylko pamiętać o tym, że gdy staramy się o dziewczynkę NIE NALEŻY współżyć później niż 2 dni przed owulacją i 1 dzień po owulacji. Natomiast gdy staramy się o chłopca współżyjemy od 1 dnia przed, łącznie z dniem owulacji do dnia po owulacji. Stosunki te powinny być wówczas w miarę częste, by zwiększyć różnorodność plemników i zwiększyć szanse zapłodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
angie07 Re: Co ile współżyć????? 21.12.05, 14:31 amwaw napisała: > taaa > ja też po i też dziewczynka > bzdura > miałaś 50% szans i tyle- spytaj lekarza zanim rozpropagujesz nowości bo Cię ZTu > wyśmieją... Chyba za mało czytasz literatury na ten temat. Ja nie jestem wróżką i nie wróże z fusów tylko napisałam o naukowo sprawdzonych metodach. A Ty zamiast się wymądrzać to może najpierw poczytaj troche a jak już opanujesz swoją wiedzę to może będziesz miała coś mądrzejszego do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Co ile współżyć????? 21.12.05, 23:28 ja mam mega regularne cykle i czuję owulację, także to na pewno było dzień po szczycie. i jest dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
kajjoa Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 16:18 Najlepiej co drugi dzień, trzeba dać czas na "wyprodukowanie" odpowiedniej ilości plemników, podobno jak się zbyt ciężko nad tematem pracuje ich zawartość jest odpowiednio mniejsza w każdej, że tak powiem porcji. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 17:28 A my wspolzylismy codziennie, bez obliczania plodnych i w ciaze zaszlam od razu,Nie bardzo rozumiem dlaczego nie moznaby bylo wspolzyc codziennie,Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 18:29 simonkapl napisała: > A my wspolzylismy codziennie, bez obliczania plodnych i w ciaze zaszlam od > razu,Nie bardzo rozumiem dlaczego nie moznaby bylo wspolzyc > codziennie,Pozdrawiam Nie chodzi o to, że "nie można" a "nie powinno się". Dlaczego? Dlatego że częste współżycie zmniejsza liczbę plemnikó w spermie co daje 1. Mniejsze szanse na to, że plemnik trafi na komórkę jajową (tak, on jej nie szuka, on an nią "wpada") 2. Słabsza jakość plemników i mniejsza ich różnorodność - zwiększa się ryzyko urodzenia dziecka chorowitego czy wad płodu Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: Co ile współżyć????? 22.12.05, 10:19 My tez... w TYM cyklu kochalismy sie srednio 2 razy dziennie wiec nie ma regul. Oczywiscie partner musi miec zdrowe "zaplecze", a tego bez badan nigdy nie wiadomo. My sie nie badalismy, szkoda bylo czasu DD powodzenia i wiele przyjemnosci przy pracy Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: Co ile współżyć????? 20.12.05, 22:16 Mnie gin mówił, żeby się powstrzymać/ograniczyć ze staraniami w okresie niepłodnym poprzedzającym owulację, a dopiero w okresie płodnym starać się "pełną parą". Ponoć jakość męskiego nasienia jest wówczas lepsza, tzn. więcej plemników w spermie - czyli bardziej "esencjonalna" Ale jeżeli dopiero zaczynacie starania, kochajcie się ile dusza zapragnie. Nam się ta porada gina nie przydała ) Udało się nam OD RAZU - już przy pierwszym podejściu ) I Tobie też tego życzę. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Co ile współżyć????? 21.12.05, 23:20 Każdy ma swoj i na jakiej podstawie określasz wagę CUDZEGO problemu? Właśnie tego typu stwierdzeń nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka-2 Re: Co ile współżyć????? 22.12.05, 17:40 Najlepiej jak sobie obliczysz kiedy masz płodne i dwa dni przed tym dasz odpocząć swojemu ukochanemu W ten sposób będzie miał silne plemniki. Jeżeli będziecie to robić codziennie to wypstryka się z najlepszego towaru i nic z tego nie będzie. Mnie tak doradził mój ginek i od czterech miesięcy mam na świecie mojego Tomcia)) Odpowiedz Link Zgłoś