Dodaj do ulubionych

Angina a ciąża

30.12.05, 10:01
PRoszę o pomoc, bo jestem w dylemacie. Staramy się z mężem o dziecko, gdyby
doszło do zapołdnienia, to teraz jestem w 1 tygondiu ciąży, a dorwała mnie
niesamowita angina, mam antybiotyki ale ich nie biorę ponieważ boję się ze
mogłoby to zaszkodzić rozwojowi dziecka, jeśli już jest. Ale czy moja
nielecznoa angina nie zaszkodzi bardziej,??

W ogóle to jestem bardzo chorowitą osoa, ciągle grypa, kaszel, uważam na
siebie ale jesli będę w ciązy a te choroby będą mnie bez przerwy dopadać to
co bedzie ..... Bardzo się boję.
Obserwuj wątek
    • agnies_87 Re: Angina a ciąża 30.12.05, 10:12
      A ja tez dostałam antybiotyki, kilka dni temu, ale lekarz nic nie wiedzial, ze
      jestem w ciazy, wiec odstawilam, teraz nie biore nawet apapu.
      Pije co wieczor mleko z czosnkiem, w ogromnych ilosciach - wiem ohyda, ale
      pomoglo po 4 dnuiach. Jem kanapki tylko z cebula wink i pije herbatke z miodem i
      cytrynka. Sprobuj przez 2 dni, jesli sie pogorszy, to musisz chyba poradzic sie
      lekarza, albo moze innych dziewczyn.
      • tucik Re: Angina a ciąża 30.12.05, 10:14
        tez miałam angine 2 tyg temu broniłam sie od antybiotyku i zeszło na oskrzela
        musiałam wziasc antybiotyk i przeszło, wiele kobiet w ciazy bierze antybiotyki
        bo nieleczona i trwajaca infekcja jest gorsza niz te leki
        • magdarr Re: Angina a ciąża 30.12.05, 11:05
          Z chorobami, antybiotykami i ciążą to jest różnie. Tydzień leczyłam się sama,
          babcinymi sposobami, i doszło do zapalenia ucha i infekcji dróg oddechowych.
          Dostałam jeden antybiotyk i teraz kolejny bo infekcja się tak zadomowiła, i nie
          przechodzi.Jeśli lekarz wie, że jesteś w ciąży to pewnie wie co robi, powinnaś
          skonsultować to z ginekologiem. Czasami do antybiotyku powinno się brac kwsa
          foliowy. Życzymy zdrówka

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;10048;126/st/20060328/k/f690/preg.png
          • madzikowa2 Re: Angina a ciąża 30.12.05, 11:12
            Niektóre antybiotyki można w ciąży brać - ja też niedawno będąc na początku
            ciąży- strasznie zachorowałam i miałam przepisany antybiotyk z tych
            nieszkodliwych. Nie stosowałam go, bo poczułam się lepiej (miałam odczekać 2
            dni i dopiero w ostateczności wziąć).
            Trzeba powiedzieć lekarzowi, że się jest w ciąży prawdopodobnie- jeśli
            oczywiście nie ma się pewności tylko podejżenia, to on wtedy zapisze leki,
            które można w takim przypadku brać.
    • anagram2 Re: Angina a ciąża 30.12.05, 12:28
      Ja miałam angine ropną jak doszło do zapłodnienia i antybiotyk brałam przez 2
      tyg. Z tym, że powiedziałm pani dr, że mogę byc w ciąży i przepisała mi
      amoksycyklinę-penicylinę inaczej. Można brac w ciąży. Ponad to duomox-mam bo
      byłam też przeziebiona poważnie i miałam temperaturę. I to wszystko w ciągu
      11tc!. teraz żałuję, że sie wczesniej na grypę nie zaszczepiłam. Już za późno.
      Też często choruję. głowa do góry.
      Pozdrawiam,
    • yoana251 Re: Angina a ciąża 30.12.05, 14:51
      Ja też się właśnie zastanawiam nad tym tematem.. Otóż miałam ten sam problem...
      Gdy byłam chora na angine nie wiedziałam, że jestem w ciąży, brałam zastrzyki
      (Neloren), a poźniej antybiotyki, to wszystko przez ok 3 tygodnie sad
      Mój lekarz powiedział, że nic się nie stało, ja jednak cały czas się tym
      martwie.
      Aktualnie jestemn w 35 tygodniu ciąży i wszysytko jest ok, dzidziuś rozwija się
      prawidłowo i nie mam problemów z ciążą, wszystko się jednak okaże po porodzie...
      Mam jednak nadzieję i wierze w to,że wszystko jest w jak najlepszym pożądku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka