06.01.06, 23:47
czy któraś z Was bierze fenoterol? jestem na początku 7 miesiąca i lekarz
kazał mi to łykać. trochę się dziwnie czuję, ale brzuch jest zdecydowanie
bardziej miękki. mirka (bo będzie córeczka) kopie i boli to znacznie mniej
niż przedtem. poza tym macica mi się nie stawia. tylko jakaś taka się czuję
poddenerwowana i mam mdłości. czy to tak jest?
nie cierpię brać lekarstw, przy pierwszym dziecku nic mi nie było, chodziłam
do samego końca. a teraz się zaczęłam bać.
Obserwuj wątek
    • marrgos Re: fenoterol 07.01.06, 00:02
      sygnaturka
      • marrgos Re: fenoterol 07.01.06, 00:02

• smellson Re: fenoterol 07.01.06, 00:04
      ja brałam od 5 miesiąca praktycznie do końca, także w kroplówie w szpitalu- jak trzeba to trzeba i już. nie przejmuj się, oby Dzidzia zdrowo się dotrzymała do terminu smile
      • marrgos Re: fenoterol 07.01.06, 01:03
        dziękuję smile
    • asia06 Re: fenoterol 07.01.06, 02:51
      Brałam długo. Chyab przez połowę ciąży. Dziecko urodziło się zdrowe, a więc
      lekarstwa mu nie zaszkodziły, a pewnie pomogły donosić ciążę do bezpiecznego
      terminu - mimo łykania fenoterolu urodziłam na początku 38 tygodnia. A
      samopoczucie na początku mnie męczyłao, ale potem organizm się do tych leków
      przyzwyczaił. Poza tym brałam osłonowo isoptin.
      • marrgos Re: fenoterol 07.01.06, 06:15
        Hej,
        a czemu służy isoptin? nie mogę spać po tym lekarstwie, ale mam nadzieję że
        przejdzie smile
    • hanula12 Re: fenoterol 07.01.06, 12:07
      ja biorę fenoterol od 19tc. isoptin też - ma troszkę regulować pracę serca i te
      paskudne drżenia po fenoterolu. oba leki są bezpieczne w ciązy. po fenoterolu
      może trochę szybciej bić serce maluszka, więc mów, że bierzesz ten lek jak
      chodzisz na usg do innego lekarza niż prowadzący.
      • dagab3 Re: fenoterol 07.01.06, 14:34
        ja w pierwszej ciązy również brałam fenoterol, od 20 tygodnia, aż do końca 36.
        Synek urodził się 10 dni przed terminem, zdrowy, poród był sprawny i bez
        powikłań. Fenoterol jest bezpieczny dla dziecka, ale rzeczywiscie mozna sie po
        nim gorzej czuć. Choć mnie to mineło po kilku dniach. isoptin jest niezbędny
        przy dawkowaniu fenoterolu. inaczej serducho waliłoby Ci jak szalone, to
        dopiero byłoby niebezpieczne.
        tak więc nie martw się, ciesz się, ze brzuszek miękki i powodzenia!
        Ja właśnie jestem w 9 tygodniu drugiej ciąży i mam nadzieję, ze nie powtórzą
        się ekscesy skurczowe z pierwszej ciąży smile

pozdrawiam
        • marrgos Re: fenoterol 07.01.06, 16:31
          dziękuję smile
          • lalisia78 Re: fenoterol 07.01.06, 16:41
            w 29 tc dostal am ten lek i 3 dni mialam lerzec az sie przyzwyczaje do tego
            leku bralam go 2 tyg po odstarwieniu malestwo bardziej sie rusza skurcze nie
            powrucily pozdrawiam
            • basia3314 Re: fenoterol 07.01.06, 20:52
              Hej nic się nie martw ja przy pierwszej ciąży brałam fenoterol+isoptin i teraz
              przy drugiej tak samo - obecnie jestem w 38tyg. Tylko jeśli czujesz po wzięciu
              tabletek że serducho bardzo mocno ci bije to prponuje zmierzyc sobie puls
              ciśnieniomierzem albo sama policz sobie w szpitalu mi powiedzieli że jeśli będe
              miec ponad 110 uderzeń na minute mam dzwonic do lekarza i pytac. pozdrawiam
              • cypek.luty Re: fenoterol 08.01.06, 13:40
                Basiu odpowiadam na Twojego posts nie w sprawie fenoterolu, ale ze wzgledu na
                imie Twojego synka. Ja tez nosze w brzuszku Cyprianka, ktory bedzie z nami juz
                pod koniec lutego.Nie slyszalam nigdzie ani nie czytalam na forum, ze ktos
                nadal to piekne imie swojemu malenstwu. Pozdrawiam.Natalia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka