Dodaj do ulubionych

Odchodzący czop? 27tc

03.05.13, 13:08
Witam, jestem w 27 tygodniu. Od dwóch dni mam taką galaretowatą, ciągnącą się wydzielinę, jest przezroczysta, lekko kremowa. Strasznie się boję, że to może być czop bo typowy śluz ciążowy ma inną konsystencję. Od miesiąca mam założony krążek. Wczoraj byłam u lekarza ale stwierdził, że szyjka jest zamknięta ale miękka. Nic z tym nie zrobił. Od tygodnia biorę fenoterol i isoptin ponieważ mam ciągle twardy brzuch. Czy to możliwe, żeby przy zamkniętej szyjce odchodził mi czop??
Obserwuj wątek
    • filemona_0 Re: Odchodzący czop? 27tc 03.05.13, 13:26
      Pojęcia nie mam. Ale gdyby mnie coś takiego niepokoiło, pojechałabym na izbę przyjęć - na wszelki wypadek do szpitala o III stopniu referencyjności. W poprzedniej ciąży miałam problem (inny) - właśnie na mniej więcej twoim etapie ciąży i pojechałam na izbę do szpitala o I czy II stopniu - baba na izbie mnie opieprzyła, że gdyby się coś działo ( w sensie przedwczesny poród ), to nie mieliby warunków, żeby mi pomóc i że powinnam była pojechać od razu do szpitala o III stopniu referencyjności. Na szczęście nic się złego nie działo, i mam nadzieję, że u Ciebie też jest wszystko dobrze. Mimo to mówię - ja bym pojechała sprawdzić.
      • klaud.ia22 Re: Odchodzący czop? 27tc 03.05.13, 13:54
        Miałam nadzieję, że wczoraj się czegoś dowiem od lekarza, na chwilę mnie uspokoił ale jak dzisiaj znowu zobaczyłam tą wydzielinę to obawy wróciły uncertain na poród to stanowczo za wcześnie. Poczekam jeszcze trochę i zobaczę czy nadal będzie się to utrzymywało jeśli tak to pojadę do szpitala.
    • somuelson Re: Odchodzący czop? 27tc 06.05.13, 20:08
      Oczywiście. Miałam dokładnie tak samo w 7 m-cu, pojechałam na oddział patologiczny, bo dosłownie "zesikałam"się,no ale to nie był mocz oczywiście. Zignorowali to, ale nalegałam i zrobili usg wyszło,że miałam wystarczająco dużo wód płodowych więc nie widzieli problemu.Stwierdzili,że przesadzam i że mi się wydawało.
      Zostawili mnie na oddziale,na obserwacji a wody pomału się sączyły, aż do 9 m-ca.W efekcie po porodzie ja i córeczka miałyśmy podawany antybiotyk przez 10 dni bo jednak miałam rację i te wody wyciekały, stąd doszło do zakażenia wód. Codziennie widziałam jak nieporadna pielęgniarka robi kolejne wkucie mojemu dziecku,było to straszne.Jedź na oddział niech coś zrobią.
      • klaud.ia22 Re: Odchodzący czop? 27tc 08.05.13, 12:22
        Zrobiłam tak ja mi rodziłyście, pojechałam do szpitala, podczas badania okazało się że mam rozwarcie na 1,5cm ale odnośnie tego czy to czop doktor nic mi nie powiedziała tylko kazała jechać jak najszybciej do drugiego szpitala o III stopniu referencyjności bo w każdej chwili mogłabym zacząć rodzić a u nich nie mieli warunków dla takiego wcześniaka. Jednak to co usłyszałam w drugim szpitalu zupełnie odbiegało od słów pani doktor, stwierdzono że szyjka jest zamknięta i pessar dobrze trzyma, także dwa szpitale i dwie różne opinie uncertain jednak z powodu skurczy zostawiono mnie w szpitalu na kilka dni. Już sama nie wiem co o tym myśleć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka