Dodaj do ulubionych

Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka????

09.01.06, 13:35
Pytnie dosc tendencyjne.. niejednokrotnie poruszane na forum ale nigdzie nie
odnalazlam odpowiediz na nurtujące mnie pytanie
Otóz pragnelismy w męzem córeczki,może nie tyle mąż co ja, a w 12 tc lekarz
na usg dopochwowym stwierdzil ze widzi siusiaczka, nie jąderka lecz pisiorka..
moje pytanie zatem dziewczyny czy u którejsc z was bylo tak ze lekarz widzial
siusiaka a urodzila sie dziewczynka.Zalezy mi na waszych opiniach..bo pomimo
ze juz sie na mysl o chlopcu przyzwyczailam to jednak gdzies tam jeszcze
istnieje nadzieja ze bedzie córcia..Co by nie bylo i tak bedziemy kochac
całym sercem

pozdrawiam
Ola
Obserwuj wątek
    • cn_tower Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 13:40
      u mnie mial byc na 100% chlopiec a teraz przy koncu dowiaduje sie ze
      dziewczynka wiec tak naprawde to uwierze jak zobaczesmile
      • nchyb Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 13:44
        u mnie odwrotnie, na 110 procent miała być dziewczynka, ostatnie USG dzień
        przed porodem też to potwierdzało. Mam chłopca...
      • karina66 Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 14:48
        Karina-bardzo ładniewink

Karina i Dzidziulek
        • cn_tower Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 18:47
          a dziekuje, dziekuje tez tak myslewink pozdrawiam
    • melka_x Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 13:44
      Może być. Pod wpływem hormonów matki genitalia płodu mogą być bardzo
      opuchnięte, w efekcie łechtaczka może wyglądać jak penis.
    • dawida25 Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 13:45
      ale 12tc to jeszcze za wcześnie by cokolwiek mówić o płci. Ja zapytałam gdy
      byłam na kontroli w 16tc i powiedziała mi ginka że przy następnej wizycie
      będzie najpewniej stwierdzić jaka płeć. No i wyszedł mi chłopiec, ale zobaczymy
      w środę, bo chcę się upewnić
      • a.ziolkowska Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 13:49
        no lekarz powiedzial mi to tak pewnie jeszcze nam pokazywal siusiaczka...Malo
        tego stwierdizl ze jeszcze sie nigdy nie pomylil
        sama nie wiem co sądzic
        za mc sie wyjasni jeszcze raz go zapytam o plec
    • martuchna28 Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 13:55
      To nie lekarz,ale jasnowidz jak on w 12 tyg. penisa widzi!
      Nie sugeruj się tym, musisz poczekać jeszcze troszkę. Ja poznałam płeć w 19
      tyg. i też do końca nie wiem czy wierzyć w to, choć bardzo chcę synka.
      Przy bardzo dokładnym 40 minutowym badaniu na USG4D wychodziło też,że ma być
      dziewczynka. A po jakiś 20 minutach, okazało się,że klejnoty były zasłonięte
      pępowiną. Więc to co, pan doktor nazwał penisem równie dobrze może okazać się
      pępowiną. Ale 12 tydz. na stwierdzenie płci, to tak samo jakbyś się sąsiadki
      spytała. Ona też Ci powie z prawdopodobieństwem 50 na 50.
      • a.ziolkowska Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 14:05
        no ciekawe czy ten siusiak odpadnie hehe cos mi sie nie wydaje
        bo wszystkie znaki na niebie wskazuja na syna jednak

swietnie samopoczucie, zero brzucha, apetyt na 102
    • mlody_zonkos Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 14:09
      Czesc,
      dwie opcje masz:
      1) na wzor Miriam - zanim mala sie urodzi i podrosnie to medycyna jeszcze
      postepy zrobi, wiec luzik, nie ma sie co przejmowac
      2) na etapie ciazy, otoz bazujac na madrosci ludowej opisanej w tym watku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34534615
      trzeba by po pierwsze obserwowac, a po drugie nie dopuscic, zeby sie zapadl.
      Jak sie bedzie zapadal, to trzeba go jakos podcicnieniem go gory ciagnac,
      moze niech tata zasysa, albo jak macie moze dostep do pompki prozniowej, takiej
      laboratoryjnej, nakrecanej na kran.
      Powodzonka zycze i cieplutko pozdrawiam
      • karina66 Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 14:54
        Ja jestem w identycznej sytuacji.Marzę o dziewczynce a w 12t i 5d zobaczyłam
        siusiaka.Ale nie przywiązuję do tego jeszcze dużej wagi bo na tym etapie ciąży
        to nic jeszcze nie wiadomo.Siusiak może jeszcze okazać się nie wykształconą
        łechtaczką.Tak też powiedział mój gin.Na dobrym sprzęcie można stwierdzić w 16
        tc,na gorszym w 18tc a na 100% po porodziesmile
        I myślę,że nie ma lekarza,który nigdy się nie pomylił.Nawet sławetny Roszkowski
        zaliczył kika wpadek.
        Ja dziś skończyłam 16tc.Zobaczę ile jeszcze wytrzymam a potem pognam na usg.

Karina i Dzidziulek
        • a.ziolkowska Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 15:06
          czesc karina
          ja jestem wlasnie w 14 td i 5 dzien
          pisz do mnie na gg 1046636 jesli masz ochote pogadac...
          pozdrawiam Ola

karina66 napisała:

> Ja jestem w identycznej sytuacji.Marzę o dziewczynce a w 12t i 5d zobaczyłam
          > siusiaka.Ale nie przywiązuję do tego jeszcze dużej wagi bo na tym etapie
          ciąży
          > to nic jeszcze nie wiadomo.Siusiak może jeszcze okazać się nie wykształconą
          > łechtaczką.Tak też powiedział mój gin.Na dobrym sprzęcie można stwierdzić w
          16
          > tc,na gorszym w 18tc a na 100% po porodziesmile
          > I myślę,że nie ma lekarza,który nigdy się nie pomylił.Nawet sławetny
          Roszkowski
          >
          > zaliczył kika wpadek.
          > Ja dziś skończyłam 16tc.Zobaczę ile jeszcze wytrzymam a potem pognam na usg.
          >
          > Karina i Dzidziulek
        • kkatie Karina i Ola :)) 09.01.06, 21:15
          karina66 napisała:

> I myślę,że nie ma lekarza,który nigdy się nie pomylił.

jest. dr zwolinski jeszcze nigdy sie nie pomyli. i jesli Ola byla u niego i to
          on potwierdzil jej plec, to moze byc na 100% pewna.
          ja tez marzyl;am o corci, a bedzie drugi synek smile) i juz nie mam zludzen wink
          pozdrawiam
          • kkatie Mika 09.01.06, 21:17
            masz racje, zapomnialam dodac, ze dopiero od 16 tyg jest szansa na
            100% 'diagnoze'. wczesniej rzeczywiscie moze sie pomylic wink)
    • oxygen100 Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 14:57
      Moze i wtedy nazywa sie TRANSWESTYTA.
      • a.ziolkowska do oxygen 09.01.06, 15:07
        oxygen100 napisała:

> Moze i wtedy nazywa sie TRANSWESTYTA.

oszczedz sobie takich durnowatych komentarzy

lepiej wcale sie nie udzielac
        pozdro
        • mlody_zonkos Re: do oxygen 09.01.06, 15:15
          > oszczedz sobie takich durnowatych komentarzy
          >
          > lepiej wcale sie nie udzielac
          > pozdro

Alez Aleksandro, nie denerwuj sie zlociutka kiss
        • oxygen100 Re: do oxygen 09.01.06, 16:43
          yes sir!!
    • b.bujak Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 15:18
      moj ginekolog twierdzi, ze siusiaka w USG albo sie widzi albo nie, wiec
      lekarze, ktorzy twierdza, ze widza chlopca nie myla sie a ci, ktorzy sie myla w
      takich przypadkach sa niekompetentni i wymyslaja bajki; pomylka w druga strone
      ( dziewczynka - chlopiec ) jest mozliwa i wytlumaczalna; dodam, ze moj
      ginekolog specjalizuje sie w badaniach USG; co do tygodnia ciazy, w ktorym
      mozna stwierdzic plec, to jest to mozliwe, zeby ok 12 tyg zobaczyc plec, pod
      warunkiem, ze dziecko zechce sie ulozyc w odpowiednia strone; zazwyczaj badanie
      robi sie jeszcze dopochwowo; na tym etapie jest ono dokladniejsze, bo sonda
      jest blizej dziecka
      • karina66 Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 10.01.06, 11:10
        Tylko,że w 12tc narządy płciowe wyglądają jeszcze tak samo.

Karina i Dzidziulek
    • mika_007 Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 15:26
      to prawdopodobieństwo 50%
      jeśli jakiś lekarz w 12tyg.stwierdzi "chłopca" to jest albo jasnowidzem albo po
      prostu trafi na ślepo
      co to za lekarz który oznajmia rodzicom płeć dziecka ZANIM zrobi to natura
      dla nie wtajemniczonych -DO 16 TYGODNIA narządy rodne dziewczynki i chłopca
      wyglądają TAK SAMO -jak siusiaczek
      jak znajdę to wkleję link do filnu pokazującego "jak to wygląda" wink
      • a.ziolkowska MIKA CZEKAM NA FILM BEDE WDZIECZNA ;-) 09.01.06, 15:29
        mika_007 napisała:

> to prawdopodobieństwo 50%
        > jeśli jakiś lekarz w 12tyg.stwierdzi "chłopca" to jest albo jasnowidzem albo
        po
        >
        > prostu trafi na ślepo
        > co to za lekarz który oznajmia rodzicom płeć dziecka ZANIM zrobi to natura
        > dla nie wtajemniczonych -DO 16 TYGODNIA narządy rodne dziewczynki i chłopca
        > wyglądają TAK SAMO -jak siusiaczek
        > jak znajdę to wkleję link do filnu pokazującego "jak to wygląda" wink
        • mika_007 Re: MIKA CZEKAM NA FILM BEDE WDZIECZNA ;-) 09.01.06, 15:33
          health.discovery.com/centers/pregnancy/video/video.html wink
        • mika_007 Re: MIKA CZEKAM NA FILM BEDE WDZIECZNA ;-) 09.01.06, 15:35
          Ola-tak poza tematem -nosisz moje panieńskie nazwisko big_grin
          • a.ziolkowska Re: MIKA CZEKAM NA FILM BEDE WDZIECZNA ;-) 09.01.06, 15:37
            mika_007 napisała:

> Ola-tak poza tematem -nosisz moje panieńskie nazwisko big_grin
      • b.bujak Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 21:33
        mika_007 napisała:

> dla nie wtajemniczonych -DO 16 TYGODNIA narządy rodne dziewczynki i chłopca
        > wyglądają TAK SAMO -jak siusiaczek

moja siostra ma zdjecie swojego syna z 14 tc - tak sie dziecko ustawilo do
        fotki, ze widac wyraznie siusiaka i jajeczka - bez jakiejkolwiek watpliwosci,
        nawet nie trzeba bylo byc lekarzem, zeby stwierdzic plec - duzo zalezy od
        szczescia podczas badania, zeby dziecko sie laskawie pokazalo z odpowiedniej
        strony; ja poznalam plec mojego syna pozniej 24 tc
    • boonia Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 16:39
      My z mężem bardzo chcieliśmy dziewczynkę a lekarz na usg miesiąc przed porodem
      powiedział "na 80% chłopiec" , a do końca nie mieliśmy nawet imienia dla chłopca
      i urodziła się.... dziewczynka !!!!! Lekarze się też mylą
    • arras-k Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 20:55
      koleżance 3 razu usg wskazywało chłopca, kupiła nawet niebieskie ciuszki,
      urodziła sie jednka dizewczynka
    • arras-k Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 09.01.06, 20:56
      u mnie lekarz nie widział płci w 21 tyg. a u ciebie w 12 zobaczył"?
      • kinia_1979 Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 10.01.06, 10:12
        Ja mam bardzo podobną sytuację do Ciebie. Mam już dwóch chłopaczków i bardzo
        chciałam mieć dziewczynkę. Na USG jednak okazało się, że znów będzie chłopiec.
        Mój mąż jednak twierdzi co innego, mimo iżjest mu to zupełnie obojętne czy
        będzie to kolejny synuś czy córusia. A muszę Ci powiedzieć, że on jeszcze się
        nie pomylił. W drugiej ciąży lekarz powiedział, że na 99% będzie
        dziewczynka,jednak mój mąż stwierdził, że co on tam widzi, jak on wie, że
        będzie drugi chłopak - no i miał rację.
        Pytałam wśród znajomych i okazało się, że dwóm z nich lekarze mówili, że na
        100% chłopak a urodziły się dziewczynki.
        Ja osobiście liczę na pomyłkę lekarza, mimo iż tak jak Ty przywykłam już do
        myśli, że w dalszym ciągu będę jedyna babą w domu.
        Pewna będę dopiero po porodziesmile
        Pozdrawiam
        • martyna1985 Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 10.01.06, 10:25
          Moja kuzynka jak byla w ciazy, to do 7 m-ca (!!) lekarz mowic, ze chlopak.
          Kolejne USG i lekarz mowi ze dziewuszka. Kuzynka poszla do 3 innych lekarzy i
          potierdzili, ze Dziewczyna...i urodzila sie Olasmile
    • ggosiek Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 10.01.06, 10:43
      To dziwne. Miałam robione 4 razy usg w 7 tyg, w 16 tyg, 26 tyg i 38 tyg. Za
      żadne skarby mój lekarz nie chciał mi w 16 tyg powiedzieć jaka będize płeć
      dziecka. Stwierdził, że w tym okresie może się jeszcze mylić i niepotrzebnie da
      nadzieję i będe miała do niego pretensję. O płci dziecka dowiedziałam się w 26
      tyg. że to będzie dziewczynka i była dziewczynka. Mó gin. twierdził, że narządy
      rodne dzieci kształtują się do końca 26 tygodnia ciąży i do tego 26 tyg. lekarz
      może się pomylić. Chyba że zrobiśz USG 3-wymiarowe. wtedy możesz dowiedzieć się
      o płci wcześniej. Myślę że masz jeszcze szanse na dziewczynkę
      • a.ziolkowska Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 10.01.06, 11:12
        ojej dziekuje wam za te wszystkie odpowiedzi... zawsze to jakas nadzieja
        bylam dzis u mojego gina i ten stwierdzil ze calkiem mozliwe ze w 12 tc inny
        lekarz widzial siusiaka ( przez usg dopochwowe bo takie mialam a ono jest
        bardziej dokladne) ale jak mu podpowiedzialam ze przeciez narzady na poczatku
        wygladaja b.podobnie i tak naprawde to w 16 tyg sie ksztaltuja albo na chlopca
        nalbo na dziewczynke no to juz wtedy nie był taki pewny swego..ehhh sama nie
        wiem a z drugiej strony to jest moje pierwsze dziecko i nawet imie mam dla
        synka wybrane wiec po co te cale ceregiele..juz sama nie wiem czy ta plec jest
        az tak wazna przy pierwszym dziecku. Dodam ze jeszcze niedawno to chcialam
        pierwszego synka a za pare lat córcie wink ale jaką mam pewnosc ze tak akurat u
        mnie bedzie.. To chyba wymarozny ideal rodziny dla kazdego 2+2 w tym starsdzy
        synek i młodsza córcia...trzymajcie sie cieplo..ściskam wszystkie obecne i
        przyszłe mamy
        Ola wink
        • karina66 Dziwna moda 10.01.06, 11:17
          Zauważyłam ostatnio dziwną skłonność lekarzy do oznajmiania płci podczas usg
          genetycznego.Kiedy rok temu byłam w ciąży dopiero w 21tc mi oznajmili.Wcześniej
          twierdzili,że przed 16tc to jak wróżenie z fusow.Ciekawe skąd ta zmiana?Moze
          poprostu robią to co my chcemy-a my przeważnie chcemy wiedzieć jak
          najszybciej.No i mamy potem stresa na własne życzenie.

Karina i Dzidziulek
    • szkodziak Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 10.01.06, 15:29
      U mnie własnie z chłopca zrobiła się dziewczynka. Ja od poczatku czułam że
      bedzie dziewczynka, ale w 12-13tc lekarz na USG z wielka pewnościa w głosie
      oświadczył że to chłopiec więc przez nastepne 2 miesiące przestawiałam się
      psychicznie na chłopca, a dzis odebrałam wynik amniopunkcji i jest zdrowa
      dziewczynka !
      • olcia331 Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 10.01.06, 18:38
        Witam, mi w 13 tyg lekarka powiedziała, że chłopiec. W 17 tyg inna stwierdziła,
        że jednak dziewczynka co zostało potwierdzone w 23, 27-przez innego lekarza na
        3d i 32tyg. Tak więc czekam na dziewczynkę . Jak widzisz wszystko jest możliwe.
        Pozdrwiam- Ola
        • a.ziolkowska do mojej imienniczki 11.01.06, 11:07
          Ola a czy ta twoja lekarka widziala siusiaczka? na jakiej podstawie stwierdzila
          płec????
      • a.ziolkowska Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 11.01.06, 11:08
        hohoh no prosze?? a na jakies podstawie stowerdizla ze bedize chlopiec????
        widziala siusiaczka??????????? a w ktorym teraz jestes tygodniu?
        wink
      • a.ziolkowska Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 11.01.06, 11:08
        szkodziak napisała:

> U mnie własnie z chłopca zrobiła się dziewczynka. Ja od poczatku czułam że
        > bedzie dziewczynka, ale w 12-13tc lekarz na USG z wielka pewnościa w głosie
        > oświadczył że to chłopiec więc przez nastepne 2 miesiące przestawiałam się
        > psychicznie na chłopca, a dzis odebrałam wynik amniopunkcji i jest zdrowa
        > dziewczynka !

Szkodziak..... w ktorym teraz jestes tygodniu ciazy?????????????/
        • szkodziak Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 11.01.06, 11:17
          w 20 tc; robilam amniopunkcje nie po to zeby poznac plec dziecka smile ale
          dlatego ze istnialo podejrzenie zespolu Downa ale na szczescie wszystko OK
          • a.ziolkowska Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 11.01.06, 11:25
            to ciesze sie wink
            a wogole to skad lekarz moze podejrzewac zespol downa..po usg po ksztaltach
            dziecka??? czy dobrze mysle
            • szkodziak Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 11.01.06, 11:37
              ja w 12-13 tc robilam USG u dwóch różnych lekarzy i badali przeziernosc karkową
              dzidzi, u jednego bylo wszystko OK, a drugi stwierdzil ze jest blisko gornej
              granicy normy, ale w sumie tez OK. Jednak nie dawało mi to spokoju więc
              zrobiłam na własne życzenie test PAPPA, który wyszedł kiepsko - ryzyko zespołu
              Downa dużo wyższe niz norma dla mojego wieku (mam 32 l.). Jak mój lekarz
              prowadzący zobaczył ten test PAPPA to od razu skierował mnie do szpitala na
              amniopunkcje, potem bylo 6 tyg czekania na wynik i kosmicznego stresu, no ale
              wreszcie mam ten wynik i sie uspokoiłam.
              Co do testu PAPPA to rada dla wszystkich na przyszłośc - lekarka-genetyk w
              szpitalu powiedziała żeby nie robić go byle gdzie bo tylko jedno laboratorium w
              Polsce - w Łodzi - umie dobrze i wiarygodnie robić ten test. Z tego co wiem to
              chodzi o znanego łódzkiego lekarza- Dudarewicza, który specjalizuje się w
              badaniach genetycznych i prenatalnych.
    • kinia_1979 Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 11.01.06, 10:41
      A czy którejś z Was, robiących w późniejszym terminie USG, lekarz robiący je
      się pomylił?
    • beti.zet Re: Czy z chłopca może zrobić się dziweczynka???? 11.01.06, 11:05
      Hej!! Moja koleżanka z pracy miała mieć chłopca, wymysliła juz imię itd, a
      urodziła się dziewczynak, więc zawsze jest nadzieja smile. 3mam kciuki,
      powodzenia!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka