gosiareczka 10.01.06, 20:03 Może głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi, nie? ) To moja pierwsza ciąża (do tego zagrożona i bliźniacza), wiec pytam... jak się czuje skurcze....? czy ktoś umie opisac to uczucie? skąd mam wiedziec że skurcze to własnie skurcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z1mka Re: skurcze.... 10.01.06, 20:08 coś jak podczas okresu. Przynajmniej moje takie były. Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: skurcze.... 10.01.06, 20:09 na milion procent bedziesz wiedziec spij spokojnie -- www.flatcoatedretriever.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
karola_pp Re: skurcze.... 11.01.06, 11:17 Takie ciupanie obejmujące całe podbrzusze i dolną część poleców. Ja właściwie odczuwałam je głównie w krzyżu. Ból narasta, trzyma jakąś chwilkę i po iluś sekundach czujesz jak puszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
nocek1 Re: skurcze.... 11.01.06, 13:20 Jestem po dwóch zagrożonych ciążach ( a teraz w trzeciej też zagrożonej) ze skurczami od ok. 18 tyg - te przedwczesne mnie nie bolały - odczuwałam je jako drętwienie - twardnienie brzucha, a czasami czułam tylko jak przykładałam rękę do brzucha że się robi sztywny - a mimo to na KTG się pisały ( tyle że nie bardzo duże) - natomiast skurcze porodowe to to samo + ból jak przy miesiączce, tylko coraz silniejszy. Pozdrawiam - mam nadzieję że rozwiałam wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś