inia1984 17.01.06, 17:47 witam!!!! dostałam skierowanie na to badanie, ale tak właściwie nie wiem co ono wykrywa? z góry dziekuję za odp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluebeata Re: Badanie HBsAg? 17.01.06, 18:02 witaj, to badanie hbs wykrywa żółtaczkę(nie pamiętam który typ), robi się je profilaktycznie więc nie masz się co przejmować. wynik prawidłowy to wynik ujemny. Odpowiedz Link Zgłoś
inia1984 Re: Badanie HBsAg? 17.01.06, 18:06 bardzo ci dziękuję!!!!! dostałam to skierowanie bo moja wcześniejsza ginka nie robiła mi żadnych badań. jak zobaczyła to moja obecna aż się za głowe złapała dlatego chyba nadrabiam wszystkie badania tak dla pewnośći pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bluebeata Re: Badanie HBsAg? 17.01.06, 18:13 ja na początku robiłam jeszcze WR no i oczywiści grupę krwi bo jak idziesz rodzić to trzeba mieć oryginał tego badania, no i około 27-28 tygodnia krzywa cukrowa. A w którym jestes terz tygodniu, ja 27. Odpowiedz Link Zgłoś
inia1984 Re: Badanie HBsAg? 17.01.06, 18:29 WR robiłam sama, grupę krwi też. mam już skierowanie na badanie pozomu cukru. ja właśnie zaczynam 27 tydzień jutro lecę robić badania i muszę szybko zanieść do kontroli bo mam Rh- i ginka się martwi czy nie ma przeciwciał. Odpowiedz Link Zgłoś