agaiares 24.01.06, 21:31 dziewczyny nie wiecie czy lepiej dla dzidzi jest wyrwać jeszcze w ciąży czy już po porodzie? co wtedy z karmieniem? nie wpłynie to niekorzystnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agap10 Re: wyrywanie zęba 24.01.06, 21:46 do 6 miesiąca ciąży mozna wyrywać potem już nie. Nie wiem kiedy lepiej...ale mi moja dentystka wyrywa po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
agaiares do agap10 24.01.06, 21:51 a masz może jakiś patent na ból zęba? mnie on właśnie zaczyna znów atakować. narazie lekkim bólem, ale jak będzie tak jak ostatnio było to u lala!!! jestem już w siódmym miesiącu, więc według tego co piszesz raczej nie mogę go wyrwać teraz...(( do tej pory brałam apap, ale to już nie pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
qdorota Re: do agap10 24.01.06, 22:03 Hej ja jestem w 30 - tygodniu i byłam w poniedziałek u dentysty wyrwać zęba. Rwałam ze znieczuleniem i dentysta powiedział że lepiej jest wyrwać i mieć spokój niż cierpieć, że to mniej zaszodzi dziecku niż ciągłe bóle. W każdym bądź razie ja wyrwałam i czuję sie bardzo dobrze. Pozdrawiam >) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia0674 Re: wyrywanie zęba 24.01.06, 22:00 ja miałam wyrywany w 7 miesiącu ,ząbek nr 7 ,straszne przeżycie ,ale jakoś mineło Odpowiedz Link Zgłoś
maryd1 A skądże te informacje?? 24.01.06, 22:11 Lepiej wyrwać zęba niż dopuścić do stanu zapalnego, lub brać tony tabletek na jego ból!! Nie jest prawdą ze mozna wyrywac zeby tylko do 6mca- to jakas bzdura!!! A tak wogole to radze zasiegac porad u zrodla czyli w tym wypadku u dentysty bo "porady" niektorych moga bardziej zaszkodzic niz pomoc.... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś