bejzja 25.01.06, 00:29 Witam wszystkich i proszę o szczerą opinię na temat imienia TATIANA, Tania, Tańka... Imię to bardzo podoba się zarówno mi jak i mężowi..... ale co Wy na to ??? Bo rodzinka nie bardzo( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yskyerka Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 00:30 Pewnie marudzą, że rosyjskie? Nie przejmuj się. Mnie się bardzo podoba. Mam też koleżankę Tatianę. Bardzo sympatyczna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
nat.london Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 30.01.06, 22:37 Zle mi się kojarzy.Imię powinno byc polskie Odpowiedz Link Zgłoś
ameraa Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 00:35 Prawde powiedziawszy mnie też średnio się kojarzy. Pamiętam że krążyło swojego czasu mnóstwo dowcipów o rosyjskich Taniach. Ale przecież o blondynkach też mnóstwo dowcipów sie pojawia, a zwolenniczek tego koloru nie ubywa... Najważniejsze, żeby imię podobało się Tobie i ojcu dziecka. Innymi sie nie przejmuj. Przecież to normalne, że każdy ma inny gust. Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 02:45 ja wam mówie ze nadia najładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
kama9615 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 27.01.06, 13:14 lepiej tatiana bo tania żle sie kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
katrint Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 08:18 Tania-dla mnie super! Poza tym co z tego,że sie kojarzy z Rosją.Chyba to lepsze niż wszystkie pseudoamerykańskie stworki brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
sfinksx Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 09:24 ja bym tak osobiscie nie chciala sie nazywac pozniej dzieci dokuczalyby w szkole ze TANIA jestem wiem co mowie znam az 4 Tatiany ... Odpowiedz Link Zgłoś
sarunia21 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 30.01.06, 20:05 hmm ja chce zeby moje malenstwo miało na imię Roksanka ale tez spotkałam się z dziwnymi opiniami na ten temat a to przeciez takie słodkie imie ) Odpowiedz Link Zgłoś
rossa20 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 09:38 mnie sie Tania kojarzy z rosyjska prostytutka heh ale ja mam dziwne skojarzenia, np slyszac imie Roksana rowniez mam w oczach teledyskl georga michaela Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 09:43 Tania-mi się strasznie nie podoba-sorki malinka Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 09:50 Mi sie bardzo podoba, to ładne imię. Lubię te ruskie imiona, jeszcze Nadia , Sonia, Ntasza, Nina, ale córeczka ma byc Iga bo tak juz postanowilismy wczesniej. Mój synek miał na imię Igor. Też rodzinie się nie podobało bo ruskie ale postawiłam na swoim i wszystkim sie spodobało. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
dasia_p Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 09:53 Tatiana nie bardzo, ale Tania całkiem ładnie. Na pewno nie jest na tyle popularne żeby Twoja Tania spotkała np. w przedszkolu kilka innych dziewczynek o tym imieniu. A mnie podobają się imiona mało spotykane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bejzja Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 19:46 No właśnie... Jednym się podoba, innym wcale. To naturalne. A ja mam chyba coraz większe wątpliwości(( A najgorsze jest to, że nic innego mi do głowy nie przychodzi. Zero fajnych pomysłów. No cóż... Nie mam pojęcia. Chyba nie wybiorę, bo nawet nie mam z czego. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
clelia Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 20:29 idź na specjalne forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 25.01.06, 20:28 Dla mnie katastrofa. Pomysl o zdrobnieniu, przecież biedna dziewczyna będzie wyzywana od tanich. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk4 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 26.01.06, 04:40 Imie sliczne ale moja kolezanka Tatiana az do studiow byla przesladowana przez rowiesnikow, ktorzy wysmiewali sie z niej przy kazdej okazji. Leczenie kompleksow zajelo jej nastepne 10 lat. Pomyslcie nad jakims imieniem ktore nie zrobi krzywdy waszej coreczce. Jesli chcecie isc w kierunku wschodnim to proponuje Tamare albo Sasze (w polsce jest to imie dla dziewczyny, z rejestracja chlopcow jest problem) albo Lene, Olge czy Nadie. Stanowczo odradzam Tatiane! Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 26.01.06, 15:28 Skąd masz takie informacje o Saszy, jakieś głupoty piszesz. Sasza w ogóle nie jest akceptowane. Odpowiedz Link Zgłoś
livia18 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 26.01.06, 11:24 czesc mysle, ze to bardzo orginalne imie i oczywiscie mi sie podoba a najwazniejsze zeby wam sie podobalo bo wkoncu chodzi tu o wasz skarb i to sie tylko liczy. Napewno nie wszystkim bedzie sie podobac imie dla waszej coreczki to chyba normalne tak jak inne imiona nie beda akceptowane przez wszystkich. Pozdrawiam i gratuluje Tatianka to sliczne imie dla waszej coreczki papa Odpowiedz Link Zgłoś
beata197112 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 26.01.06, 12:48 Mnie się podoba jest słowianskie i daje się ładnie zdrabniać. Rodziny bym nie słuchała bo jakby każdemu dogodzićto wiesz... pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kaasiaal Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 26.01.06, 17:02 Wiesz co znam ten problem Nam podoba się Maja ale rodzinka kręci osem. Nie zwracamy na to uwagi bo to nasze dziecko, i tak jak kiedyś nasze mamy, babcie ... miały prawo wyboru imienia dla nas tak i my dla naszych pociech. Nie pytaj nikogo o zdanie tylko daj imię jake podoba się wam. Pozdrawiam życząc zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
bejzja Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 26.01.06, 21:52 Dzięki serdeczne za rady i opinie. A jakie znacie inne fajne, oryginalne imiona ? Bo cały czas MYŚLĘ, myślę i myślę...intensywnie)) Tatianka jest takie ładniusie, ale faktycznie obawiam się, że mogą jej dokuczać. Rodzinka się przyzwyczai, ale dzieci potrafią być bezwzględne...coraz bardziej mnie to odpycha od tego wyboru...niestety. Ale mąż jest twardy, jemu nie zależy na opinii innych. W przeciwieństwie do mnie No i co tu robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 26.01.06, 22:16 Ksenia, Nina, Tamara, Anastazja, Larysa. Moze byc jeszcze Tacjana, to jest Tatiana po polsku, ale inaczej się zdrabnia. Tajka. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 28.01.06, 18:16 Dzieciom naprawdę zwisa, jakie imiona mają ich równieśnicy, każde imię jest dobre. To głupi dorośli mogą przy swoich dzieciach rzucać jakieś nieprzemyślane uwagi, które potem dzieci ewentualnie podłapią. Żadne dziecko samo z siebie nie wie, które imię jest "dziwne", a które nie. W ogóle się nie przejmuj, Ankę-skakankę i Marka-zegarka też można przezywać, a to chyba baaaaardzo popularne i "normalne" imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
linka555 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 26.01.06, 22:45 Mnie się Tatiana nie kojarzy z żadną rosyjską prostytutką, tylko samo w sobie mi się po prostu nie podoba. Natomiast jeśli nasza Niespodzianka będzie dziewczynką to damy Jej imię Lena. Też nas tak wschodnio wzięło. Pierwsza córcia jest Zuzia. Odpowiedz Link Zgłoś
o_l_a3 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 27.01.06, 09:21 baaardzo ładne imię też chciałam Tatiankę, ale mąż się nie zgodził i chyba będzie Klara Tatiana na pewno jest bardzo oryginalne i ma śliczne zbrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 27.01.06, 11:00 a czyje to będzie dziecko? Wasze, czy rodziny?? Pamiętaj, że to wy decydujecie. Jeśli tobie i mężowi się podoba, to czemu nie. Moja znajoma ma synową Tatianę. Wołają do nie Tania. przesympatyczna dziewczyna. My daliśmy synkowi na imię Jakub, chociaż rodzina przestrzegała, że ostatnio takie popularne, poza tym podobały im się inne imiona. Ale co z tego, my wybraliśmy to imię jeszcze parę lat temu i mamy z niego rezygnować, bo babci podoba się Filip, a poza tym na ulicy Kubusiów jak mrówków. Nic z tego. Nasze dziecko, nasze imię!! Odpowiedz Link Zgłoś
kssia Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 27.01.06, 11:18 Fajne imię, rodziną sie nie przejmuj, u mnie ma byc Natasza i tez rodzina cuduje że to ruskie imię. Tatiana, Natasza , Tamara mnie te trzy umiona bardzo sie podobaja. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bejzja Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 28.01.06, 12:12 No właśnie !!! Macie świętą rację. Przestaję się przejmować.Będzie tak jak my chcemy. Nam się bardzo podoba Tatianka i już...))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 28.01.06, 12:18 tatiana dla mnie paskudne ani w rosyjskim szczególnie ładne a polsku, przez te konotacje absolutnie wykluczłoby jako imie dla dziewczynki, a potem kobiety na złosc i na przekór wszystkim moszna, tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
kika53 teoretycznie ladne,ale,, 28.01.06, 15:42 niestety mozesz dziecko unieszczesliwic,bo jak znam zycie to beda za nia wolac Tania,w tym zlym znaczeniu niestety Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_sz25 na każde imie znajzie sie porzezwisko 28.01.06, 16:30 niestety mozesz dziecko unieszczesliwic,bo jak znam zycie to beda za nia wolac Tania,w tym zlym znaczeniu niestety Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: na każde imie znajzie sie porzezwisko 28.01.06, 18:06 święte słowa. Moja córka ma na imię Paula, na początku dziadki z obydwu stron b. krytykowali,że "germańskie imię". A ja ją nazwałam po ojcu Pawle . Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_sz25 super imie 28.01.06, 16:25 imie dziecka wybierają rodzice wiec to im ma sie podobać społeczeństwo zawsze bedzie mniało jakieś ale choćbycie nazwali ola czy ania powiedzieli by że takie powszechne .Ja swoją córeczke nazwałam Nicole i barzdo sie z tego ciesze chociąrz tylko kilka razy słyszałam ze to brzydkie imie .Jeśli rodzice imie dziecka beda ciagle powtarzać i beda nieugieci na rózne przygryski włówczas dziecko bedzie dumne ze swego imienia .należy słuchać siebie a na innych przymrózac oko Odpowiedz Link Zgłoś
isiula1 Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 28.01.06, 17:12 dla mnie super ja też z mężem wybrałam rosyjskie imię dla córci nikomu się nie podoba ale my mamy to gdzieś nasza mała będzie miała na imię Nataszka Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 28.01.06, 18:03 isiula1 napisała: > dla mnie super ja też z mężem wybrałam rosyjskie imię dla córci nikomu się nie > podoba ale my mamy to gdzieś Niezłe podejście do życia, przecież to wasza córka będzie musiała żyć z imieniem które się "nikomu nie podoba". Odpowiedz Link Zgłoś
agaberna Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 28.01.06, 18:07 Tatiana mi się podoba...ale czy zdrobnienie ..Tania...a może droższa...tak mi się jakoś kojarzy....dziwnie Odpowiedz Link Zgłoś
izex Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 28.01.06, 19:44 a ja bede miala ANIE zawsze tak chcialam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesgajewska Re: IMIĘ dla CÓRECZKI 29.01.06, 16:53 Tatiana jest piękne!!! ja sama miałam mieć tatiana na drugie. Ja natomiast zastanawiam sięd nad Nadia.kestem w 7 m-cu Odpowiedz Link Zgłoś