Dodaj do ulubionych

coca cola w ciąży ???

26.01.06, 16:05
Jestem w 8 tygodniu ciąży i mam straszne mdłości. Jedyne co mi pomaga to picie
coca coli. Strasznie mi też smakuje. Normalnie nie przepadam za tym napojem,
przed ciążą może piłam cole z 2 lata temu. Podzielcie się ze mną swoimi
doświadczeniami może któraś też tak miała? Jak myślicie czy jak wypiję pół
szklaneczki dziennie czy to może zaszkodzić dzidziusiowi?
Obserwuj wątek
    • simonkapl Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 16:08
      Na p'ewno nie zaszkodzi, nie martw sie.Jak masz ochote , pij.Pozdrawiam
    • szarlota123 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 16:08
      Chyba nie jest najzdrowsza. Ale ja tez pije, oczywiscie bez przesady ale pewnie
      z pół szklaneczki dziennie wyjdzie. A sa w dni w których nie pije.
      Pozd
      • nena1977 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 16:15
        O dzięki wam za dobre słowa, bo myślałam że jestem wyrodną matką. A jeżżli
        chodzi o mdłości to mi jeszcze pomagają lody i to czekoladowe. Niezła dieta -
        cola i lody smile. Ale dzięki temu jakoś udaje mi się przetrwać te męczące mdłości.
        W pierwszej ciąży pomagały mi banany.
        Pozdrawiam cieplutko.
      • franulka Re: coca cola w ciąży ??? 27.01.06, 13:08
        Zapijałam się Pepsi w pierwszej ciąży, mimo, ze wcześnie3j nie przepadałam za
        nią. Teraz znów jestem w ciąży (8 tydzień) i z Pepsi zaczynam dzień.
      • smolka23 Re: coca cola w ciąży ??? 27.01.06, 14:55
        zimowe pomidory z pewnością są bardziej nafaszerowane chemią, a jakoś je wcinamy. Grunt to nie ześwirować.
    • karolcia86 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 16:10
      Ja też w odkąd jestem w ciąży mam straszną chęć na colę i na kawę. Z tego co
      czytam na forum to dziewczyny mają chętki na same niezdrowe rzeczy typu zupki
      chińskie, chipsy itp.
      Myślę, że rozsądne ilości na pewno mocno nie zaszkodzą. Teraz można więcej niż
      potem przy karmieniu.
    • mika9912 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 16:10
      jeśli znalazłaś coś co ci pomaga to zazdroszczę nie wszystkie maja tyle
      szczęścia. po za tym czytałam takie przypadki że nawet lekarze polecali colę na
      mdłości więc to nic złego, tylko nie należy przesadzać. Ja też próbowałam coli
      na mdłości ale wymiotowałam wtedy kofeiną sad pozdrawiam
    • betunia80 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 16:12
      Ja poczatkowo pilam, czasami oczywiscie nie ciagle tylko mialam takie dni, ze
      wypijalam 2 l coli, moglam tak pic i pic, ale jest szkodliwa cola. Oczywiscie
      jak sie troszke napijesz to nie powinno zaszkodzic, ale tez jedz i pij inne
      rzeczy, bo tak na samej coli to raczej nie jest dobrze. I moze nie pij
      codziennie, ogranicz jak tylko mozesz, dopiero jak czujesz ze to ostatnia deska
      ratunku to dopiero, Na mdlosci mozesz jesc winogrona i arbuza(z arbuzem moze
      byc ciezko teraz), mi to bardzo pomagalo. Pierwsze co jadlam to kawalek chleba
      w lozku(pol h przed wstaniem) a potem winogrona i troszke arbuza i naprawde mi
      to pomoglo smile
    • asiek1975 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 16:35
      Coca-cola zawiera kofeine, co nie jest wskazane w czasie ciazy i nie ma zadnych
      wartosci odzywczych. Jesli wypijasz tylko pol szklaneczki dziennie to pewnie
      nie zaszkodzi...
    • rossa20 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 16:56
      nie martw sie ja pije strasznie duzo coli, przed ciaza mialam do coca coli
      odbrzydzenie pijalam czasmi do fastfoodow a teraz jak sie nie napije po
      jedzeniu chodz dwoch szklanek coli to mi nie dobrze i mam zgage dwa razy
      wieksza, nie chce mi sie odbic i najchetniej bym zwymiotowalasmile)
    • englishinter Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 17:06
      Nie martw sie. W Stanach cola jest "starym babcinym sposobem" na mdlosci, nawet
      dla nie-ciezarnych. Co prawda lekarze zalecaja bezkofeinowa. ale ja sie nie
      przejmuje. Tez pilam 1/2 szklanki, szczegolnie po jedzeniu, kiedy mialam
      mdlosci.
    • groszek28 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 17:08
      Ja miałam identycznie smile. Przed ciążą niecierpiałam coli, a na mdłości była
      rewelacyjna i strasznie mi smakowała, a wówczas nic prawie mi nie smakowało.

No ale zdrowa cola to nie jest, więc lepiej nie przesadzaj z ilością smile
      • kamilka2 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 17:22
        ja tak mialam z fanta-pilam litr dziennie i pomagalo.Teraz skutecznie pomaga mi
        na zgage(na przemian z cola)Cóz zrobic, myśle ze nie zaszkodzi
    • ares1976 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 17:26
      Oj ja też piłam, a najwięcej w 1 trymestrze, pomagała mi i stawiała na nogi, tym bardziej że lato było upalne niesamowicie! Po prostu nie umiałam się powstrzymać!!! Z natury mam bardzo niskie ciśnienie, więc Coca-Cola pomagała. Nie pij tylko Coli light - bo zawiera aspartam szkodliwy w ciąży.
    • lalhuna Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 17:59
      a próbowałaś wąchać :
      - skórkę grapefruita
      - imbir ?
      ja też 8 tc; grapefruita mam przed sobą i kiedy chcę
      go poczuć, nacinam mu skórkę..
      może nie tylko mi to pomoże?..
    • sjur Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 18:14
      ja znowu czytalam, ze cola moze spowodowac pekniecie blon plodowych i dlatego
      staralam sie tego nie pic.Osobiscie pomagalo mi picie gorzkiej bardzo slabej
      herbaty oraz jedzenie polslodkich suchych herbatnikow lub sucharek, u mnie
      mdlosci trwaly caly dzien,na szczescie mam to juz za soba i tobie zycze aby ten
      czas szybko minal,pozdrowienia
    • indra2 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 18:27
      Ja przez pierwsze 3tyg ciąży jak jeszcze o niej nie wiedziałam piłam litrami
      coca colę i jadłam tylko fast-foody i zupki chińskie, bo akurat byliśmy na
      wycieczce w USA i tylko na takie żarcie mogliśmy sobie pozwolić smile i nic się
      nie stało. Synek urodził sie zdrowy.
      aga
      • asiek1975 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 18:34
        Niektorzy pala cale zycie i nie dostaja raka...
        Cola jest na pewno niezdrowa, glownie ze wzgledu na kofeine choc jesli nie pije
        sie za duzo nie powinna zaszkodzic.
    • moreno500 Re: coca cola w ciąży ??? 26.01.06, 18:36
      ja piję całą ciążę, przed ciążą colki nie piłam, a teraz mam takie butelusie
      0,2 na wymianę i chodzę do sklepiku i kupuję sobie 4 sztuki i mam na
      tydzień....i tak już 8 miesięcy. nie wierzę, że może to aż tak zaszkodzić,
      niektórzy lekarze mówią, że jak ciężarna ma ochotę, to musi i koniec
    • sakerloff Re: coca cola w ciąży ??? 27.01.06, 13:18
      ja mialam tak samo, przed ciąża mogła dla mnie cola nie istnieć, zaraz po
      zajsciu poczułam absolutny mus picia coli. Codziennie!!! Teraz mi juz trochę
      przeszlo,ale w I trymestrze nie moglam sie powstrzymac.....Nie sądze by moglo
      to zaszkodzić dziecku, wiadomo ze nie jest zbyt zdrowa, ale znowu bez
      przesady...
    • mamarazydwa1 Re: coca cola w ciąży ??? 27.01.06, 16:37
      Ja też mam ogromną ochotę (13 tydz.) i pare razy się skusiłam, ale to nie moja
      pierwsza ciąża (i moja i wśród znajomych) i potwierdziło się to co kiedyś
      czytałam - dzieci, których mamy piły napoje gazowane (nie tylko colę) w ciązy
      mają po urodzeniu kolki - a to męczy później i dziecko i mamę. Staram się więc
      jak mogę, żeby nie pić.
    • mamusiakubusia2005 Re: coca cola w ciąży ??? 27.01.06, 16:57
      Na początku ciąży moje menu to głównie cola plus żarcie z McDonaldsa
      ewentualnie pizza i dużo keczupu i musztardy.
      Około 6 m-ca mi się odmieniło i nie mogłam na to patrzeć, zaczęłam hurtowo żreć
      pomidory.
      Z Kubą wszystko ok, żyje i jest zdrowy.
    • agunia256 Re: coca cola w ciąży ??? 27.01.06, 20:34
      Witaj nena1977.Ja jestem wprawdzie już w 32 tygodniu ale powiem ci szczerze na
      początku ciąży dosłownie spałam z butelką coca-coli. Dziennie potrafiłam wypić
      nawet 2 litry tego napoju więc jeśli masz ochotę to na pewno pół szklanki a
      nawet więcej ci nie zaszkodzi. Z tegoco zdążyłam zauważyć większość kobiet na
      początku ciąży ma ochotę na colę.Pozdrawiam i życzę ci smacznego.Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka