Dodaj do ulubionych

zachcianki w ciąży

26.01.06, 16:18
witam. czy ze mną jest coś nie tak czy to wszystkie kobiety w ciąży czują
smak wymażonej potrawy we śnie. ja mam straszne zachcianki i to bardzo dziwne
np. daktyle, suszone morele, ptysie, smażone mięso itp. codziennie coś innego
najgorsze jest to że nie mam sklepu pod nosem i muszę się trochę poświęcić
aby dostać co chcę albo wysyłam męża smile mam pytanko jakie dziwne zachcianki
wy macie?!
Obserwuj wątek
    • simonkapl Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 16:21
      Ja mialam bardzo malo zachcianek w ciazy.Raz chyba bardzo mi sie chcialo
      chipsow.Ale pamietam, jak w nocy przysnila mi sie rolada, taka z dziecinstwa, z
      kremem i galaretka w srodku, ktorej nota bene nie cierpie.Normalnie czulam smak
      tej galaretki z dziecinstwa i caly dzien mi sie chcialo.Smieszne i dziwne.Poza
      tym uwielbiam kawe, taka po turecku jacobs zielony.Do 7 miesiaca mnie odrzucalo
      strasznie, a teraz strasznie mi sie chce.Pozdrawiam
      • llilly Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 17:08
        Witaj Simonka!Widzę że jesteśmy podobne nie tylko w kwestii podejścia do
        pielęgnacji urody ale też w uwielbieniu do zielonego Jacobsa po turecku...Mnie
        niestety nie odrzuciło i stąd moje poranne celebrowanie tej jedynej w ciągu
        dnia małej czarnej smile)) pozdrawiam serdecznie.
        • simonkapl Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 17:25
          A wiesz, ja dzis sobie strzelilam kawke ( zazwyczaj unikam, bo boje sie o
          cisnienie).Ale z jednej lyzeczki, cholerka, co to za lura byla.Ale i tak sie
          delektowalam.Pozdrawiam
        • patinka6 Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 20:53
          a ja mam znowu "odechcianki"...uwielbialam frytki, teraz ich nie znosze, czesto gotowalam specjaly kuchni wloskiej - chociazby banalne spaghetti - teraz na mysl o gotowaniu tego pomidorowo-ziolowo-miesnego sosu mnie mdli. Pije caly dzien sok z grejfrutow, od ktorych wczesniej mnie mdliło....fajnie jest w ciaży!!! pozdrawiam
    • lily-25 Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 16:29
      ja mam ciągle ochotę na wszystko, co pomidorowesmile zupa, ketchup w każdych
      ilościach, świeże pomidory i sok pomidorowy, chociaż przed ciążą go nie
      lubiłam. Którejś nocy naszło mnie na spagetti, gotowałam sobie makaron o 3 w
      nocysmile Moge też jeść w nieskończoność parówki, od jakichs dwóch tygodni jem
      codzienniesmile I winogronasmile
    • kukii81 Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 17:05
      Mam pytanko.Chcialabym zapytac czy mozliwe jest by takie zachcianki zaczely sie
      w 4-5 tyg ciazy?
      • llilly Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 17:13
        Chyba jest bo mój mąż mówi że jak pewnego dnia poprosiłam go o 2 kubełki kakao
        to mógł się domyślić że coś tu jest na rzeczy...smile)))))
        • kukii81 Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 17:16
          NO to za mna juz tak chodza od tygodnia pieczarki marynowane.Ale bym zjadla
          takich pieczarek tylko jestem ciekawa czy jak je zobacze to mi ochota nie
          zniknie.Nie moge patzrec na mieso a wczesniej bylam miesozerna.Teraz jakos na
          okraglo zupa ogorkowa i kapusniak.Mniam bo az znowu sobie ochoty narobilam,
          pobudzilam wyobraznie smile
    • simonkapl Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 17:28
      Teraz mi sie przypomnialo ze zupelnie na pozcatku tak strasznie marzylam o
      polskim jedzeniu ( mieszkam we Francji).Twarozek i bulka byly moja obsesja i
      krupnik.Rodzice do nas przyjechali z bratem, pichcili mi polskie dania, bulek
      zwiezli, twarogu, ale sie uraczylam wtedy!Jeszczemi zupke pozamrazli, bylo na
      dluzej.
      • kurova Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 17:33
        Ja muszę bardzo ze sobą walczyć , ale bardzo mi się chce chemii, tzn. jakiegoś
        Gorącego Kubka najchętniej pomidorową, albo chipsów.
        • llilly Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 17:46
          E, bez przesady smile)))))) z kubków polecam barszczyk knorra, jasne że nie 3
          razy dziennie, ale od czasu do czasu, moim zdaniem, spokojnie możesz sobie
          pozwolić.Na chipsy też.Pozdrawiam!
          • avanita Re: zachcianki w ciąży 26.01.06, 19:47
            A mnie ostatnio naszła ochota na Happy Meal z cheeseburgerem i frytkami. Ale
            musialam sie zadowolic domowymi frytkami. Zdazylo mi sie tez zjesc pare sledzi.
            To bylo zanim sie dowiedzialam o ciazy i oczywiscie wywolalo troche komentarzy.
    • asiek1975 Re: zachcianki w ciąży 27.01.06, 01:27
      Ja jestem na etapie kapusty kiszonej- zjadam pol duzego sloika naraz i jeszce
      mam ochote... smile
    • tuskas wspomnienia, wspomnienia 27.01.06, 10:23
      Dziewczyny, jak Was tak czytam, tylko wspomnienia mi do głowy przychodzą.
      W zasadzie zachcianek w ciąży nie miałam. oprócz jednej. Koleżanka w pracy
      jadła gruszkę. Zadzwoniłam do męża, że po pracy musi mi kupić gruszkę.
      oczywiście, zjem ją. nie cierpię gruszek. kupił mi - nie zjadłam, bo nie
      lubię wink
      ale fantastycznym połączeniem się okazały ogórki marynowane z czekoladkami z
      bombonierki wedla, hahaha...
      ale się zajadałam strasznie marynowanymi grzybkami i marynowaną papryką mojej
      teściowej.
      I przestałam pić kawę. tak, po prostu. teraz znów piję dwie dziennie sad

Ech, fajnie tak powspominać smile)

Życzę Wam powodzenia i radości w konsumpcji zachcianek smile)))
    • madzilka Re: zachcianki w ciąży 27.01.06, 10:47
      u mnie sa to pomarancze i kisiel- codziennie jeden kubek musze zjesc smile). Na
      poczatku odrzucilo mnie od kawy takiej po turecku, a teraz moge wypic
      rozpuszczlna, taka 3w1 innej nie rusze. No i slodycze, ale je zawsze lubilam, a
      i czasem cos "niezdrowego" - frytki, hamburgery, zupki chinskie.
      Pozdrawiam
    • madzilka Re: zachcianki w ciąży 27.01.06, 10:47
      u mnie sa to pomarancze i kisiel- codziennie jeden kubek musze zjesc smile). Na
      poczatku odrzucilo mnie od kawy takiej po turecku, a teraz moge wypic
      rozpuszczlna, taka 3w1 innej nie rusze. No i slodycze, ale je zawsze lubilam, a
      i czasem cos "niezdrowego" - frytki, hamburgery, zupki chinskie.
      Pozdrawiam
    • monami77 Re: zachcianki w ciąży 27.01.06, 10:56
      Z tymi zachciankami to naprawdę można zwariować.Na początku był szał na
      śledzie,ogórki marynowane,słodyczy wręcz nie znosiłam.Teraz 26 tc mam szał na
      pieczarki marynowane,paprykę marynowaną,twarożek wiejski,dżem truskawkowy i
      oczywiście codziennie batonik.Ciekawe co jeszcze zarząda mój mały wiercipięta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka