27.01.06, 13:33
Mam pytanko - czy jest możliwe żeby mieć okres w ciąży? Słyszałam wiele teorii
na ten temat i już sama nie wiem jak to jest. mnie ostatnio niepokoi rosnący
brzuszek i piersi, do tego brzuch jakoś dziwnie rośnie, tzn. z prawej strony
jest większy i na tej większej stronie jest jaky taki mały guzek, nie wiem co
to jest, poza tym gdy dotykam podbrzusza to mnie boli,kłują mnie jajniki (ale
to może przed okresem) czy któraś z was miała coś podobnego? czy możliwa jest
ciąża? za 4 dni dostane chyba okres (dzisiaj mam 31 dc) i nie wiem czy jest
sens robić test? co wy na to? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • moreno500 Re: hmmm.... 27.01.06, 13:38
      brzuszek w ciąży tak szybko nie rośnie, ale jeśli chodzi o wczesne objawy ciąży
      to można się czuć jak tuż przed okresem. Wstrzymaj się z testem do dnia, kiedy
      powinnaś mieć okres, bo czasem zbyt wcześnie zrobiony daje mylny wynik
    • leni_wa Re: hmmm.... 27.01.06, 13:38
      z tym guzkiem to radze isc do lekarza!
      a co do okresu w ciazy, to moja kolezanka miala do 4 miesiaca regularne
      miesiaczki. dlatego do glowy jej nie przyszlo, ze jest w ciazysmile
      Powodzenia!
      • kw_ia_tek Re: hmmm.... 27.01.06, 13:47
        chciałam jeszcze zapytać jak to jest z temperaturą przed okresem bo z tym też
        się już pogubiłam smile czy pare dni przed okresem ma sie podwyższoną temperature
        czy normalną? bo ja od paru dni mierze i mam w ciągu dnia i wieczorem około
        37,2. A czy twoja koleżanka miała normalny okres? bo ja od jakiś 3 miesięcy mam
        pare dni okres a potem brązowe plamienia tak jakbym miała brązowy okres. poza
        tym zawsze tak tydzień przed okresem bolały mnie piersi a teraz zaczęły mnie
        boleć w 26 dc, bolały 2 dni i przestały a okresu dalej nie mam-zdziwiło mnie to
        pozdrawiam
    • alcarin Re: hmmm.... 27.01.06, 13:52
      Ja tez radze sie skonsultowac z lekarzem w sprawie tego guzka - nikt tu nie jest
      jasnowidzem smile Mialam znajoma, ktora miala tak wielkiego guza na macicy i tak
      szybko rosnacego, ze tydzien przed operacja wygladala jakby byla w 6 m-cu ciazy
      - byl wielkosci duzej meskiej piesci. Kiedy ja poznalam bylam wlasnie przekonana
      o jej odmiennym stanie. Dopiero pozniej dowiedzialam sie, ze to byla choroba.
      Oczywiscie nie chce Cie straszyc, ale takich spraw lepiej nie lekcewazyc - pojdz
      szybko do lekarza.
    • kw_ia_tek Re: hmmm.... 27.01.06, 13:56
      ok w przyszłym tygodniu wybiore sie do lekarza, a co z tą temperatura? jak
      powinna być przed okresem?
      • lilith76 Re: hmmm.... 27.01.06, 14:02
        po owulacji temperatura rośnie i spada dopiero tuż przed okresem, w jego
        trakcie, lub zaraz po. jeśli utrzymuje się nieprzerwanie mimo krwawień, to jest
        jakiś trop na temat ciąży.
        warunkiem jest aby ją mierzyć rano, przed wstaniem z łóżka, o tej samej porze.
        mierzona w ciągu dnia nic nie mówi.
        • kw_ia_tek Re: hmmm.... 27.01.06, 14:07
          dzięki za odpowiedz smile pozdraiwam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka