iwonka232 02.02.06, 11:00 Mam pytanie . Strasznie mnie boli gardło , mam popuchniete migdały , moze znacie jakies domowe przepisy na to?? Niecierpie faszerowac sie proszkami....DZIEKUJE.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzieczka33 Re: Ból gardła?? 02.02.06, 12:38 ja też ostatnio mam ten problem Pomaga płukanie gardła ciepło-letnią wodą z solą, na szklankę łyżeczkę, albo i łyżkę, obrzydliwe, ale od razu czuć ulgę i ponoć wodą utlenioną, na zakrętkę od pasty wlać wodę utlenioną i płukać gardło, a potem wodą z kranu wypłukać usta, ale gardła już nie. Sama tego nie próbowałam, ale dziś mam zamiar, ponoć pomaga. Powodzonka! I kurujmy się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
figi331 Re: Ból gardła?? 02.02.06, 12:50 Spróbuj płukać gardło coca-colą (bez połykania;-D) albo płynem do płukania ust (np colgate). Mi przeszło po płynie. Niezłe są też cukierki tantum verde do ssania. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ajla1 Re: Ból gardła?? 02.02.06, 12:57 To mój częsty problem. Bardzo polecam Gagrgarin- do płukania gardła mozna kupić w aptece, to jest sól tylko że nie pozostawia tak okropnej zgagi jak ta zwykła kuchenna-mi zawsze pomaga tylko daje mniej wody a więcej proszku-Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anagram2 Re: Ból gardła?? 02.02.06, 12:58 ja mam katar i ból gardła obecnie. biorę tantum verde i duzo piję mleka z miodem. na razie nie kaszlę. dobry jest syrop z cebuli ale mi się skończył.nie chce mi sie robic bo to płaczliwa robota. gardło prawie przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka232 Re: Ból gardła?? 02.02.06, 13:08 Dzieki dziewczyny godzine temu wypilam mleko z miodem i czosnkiem , ochyda ale troszke pomogło wasze propozycje tez wyprubuje !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka13 Re: Ból gardła?? 02.02.06, 13:26 Współczuje, mam ten sam problem, meczę się z tym juz od kilku dni. Od wczoraj zaczęłam płukać gardełko ziółkami- SEPTOSANEM. Wskazania:ostre i przewlekłe stany zapalne błon śluzowych jamy ustnej i gardła. Pomocniczo w zapaleniu dziąseł i migdałków, anginie. Naprawdę działa i przynosi ulgę . Pozdrawiam i duużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś