Dodaj do ulubionych

Tydzień trzydziesty piąty

02.02.06, 11:58
Mój aniołek jest chyba o wiele za duży, gdyż jego waga wynosi ok 3220g.
Obserwuj wątek
    • orange_optimus Re: Tydzień trzydziesty piąty 05.02.06, 13:07
      magda2321 napisała:

> Mój aniołek jest chyba o wiele za duży, gdyż jego waga wynosi ok 3220g.

Hej!

A moja sąsiadka dopiero co urodziła 9 dni po terminie, czyli niejako w 41 tc.
      Urodziła bez problemu tj. bez specjalnych bóli, niby nic zrobiła plum i mała
      jej córcia waży prawie 4 kg. Nie ma więc reguły, każda z nas jest inna, zarówno
      fizjoplogicznie, fizycznie, psychicznie i kazda ma inne tendencje t=do tycia,
      inny próg bólu itd. Nie przejmuj się więc. Lekarz, jeśli cos podejrzewa od razu
      przepisuje leki bądź keiruje do leżenia czy to w domu czy nawet w szpitalu. W
      takim razie jest wsyztsko ok. I tak sobie powtarzaj, uwierz w to, a naprawdę
      reszta się nie lcizy. Innej kobiety dziecko może być mniejsze, a Twoje
      dzieciatko jest takie jakie właśnie powinno być!!! Gratuluję i miłego i łatwego
      rozwiązania
    • ocia01 Re: Tydzień trzydziesty piąty 07.02.06, 15:24
      ja nie wiem ile moja Kasieńka teraz waży ale napewno już sporo, niech ten czas
      szybciej leci bo ja chcę już wziąć ją na rączkiwink
      • julca2 Re: Tydzień trzydziesty piąty 07.02.06, 15:51
        a ja też jestem w 34/35 tc. i też chciałabym zeby to już było po i trzymac
        dziecie na raczkach wiedzac ze jest wszystko ok. z tego co widzęto zawsze jest
        jakas niepewnosc ale wiem że bedzie dobrze,bo tak zaklada plansmile powodzenia
        • arletka85 Re: Tydzień trzydziesty piąty 07.02.06, 18:08
          ja jestem w 33 tyg.i juz nie moge sie doczekac...muj synek tak mocno mnie kopie
          najczesciej pod zebra...ze mam wrazenie jakgby to miala byc lada chwila
    • kazulinka Re: Tydzień trzydziesty piąty 09.02.06, 18:30
      Witam my również w 35 tc na razie nie wiem ile mała waży wizyta dopiero 15.02
      Samopoczucie przeróżne raz lepiej raz gorzej , zależy co mała porabia w
      brzuszku. A musze przyznać , pomimo tego, że jest raczej spokojna- mało kopie a
      raczej leniwie się przeciąga to czasem potrafi mami dać do wiwatu. Ostatnio w
      nocy tak się ułożyła , że okropnie bolało mnie w mostku i nie mogłam złapać
      tchu--i miałam nawet dzwonic po pogotowie ale po jakims czasie samo przeszło,
      zaś wczoraj tak się ułozyła że uciskała mi żołądek do tego stopnia że
      wymiotowałam jak kot. A jak tam u was z przypadłościami ciązowymi ????
      • zeffi Re: Tydzień trzydziesty piąty 17.05.06, 14:43
        Mnie już od dwóch tygodni źle się śpi. Chyba zacznę spać na siedząco. A kopie
        zazwyczaj dość nisko. Ciągle mam wrażenie, że mam pełny pęcherz smile
    • simonkapl Re: Tydzień trzydziesty piąty 10.02.06, 13:05
      Ja dzis zaczelam 35 tc.Dziecko w 33tc 3d wazylo 2571g.Chodze do szkoly rodzenia,
      cwicze w domu na pilce, oddychanie, "zwieracze".Czuje sie dobrze, brzuszek
      maly, mimo, ze podrosl nieco, na plusie 7kg.W sumie az mi zal ze to tylko
      jeszcze poltora miesiaca.Pozdrawiam
      • julca2 Re: Tydzień trzydziesty piąty 10.02.06, 15:22
        to ja podziwiam bo mnie sie juz nie chce, moze dlatego ze wiecej od ciebie
        przytylam bo juz ok. 15 kg, ale podobno nie widac po mnie.ciezko mi jest
        poruszac sie, chociaz zawsze bylam z tych energicznych osob, teraz jakos
        wszystko wolniej. A do cwiczen jakos nie moge sie zmusic. Napiszcie cos moze
        sie jakos zmobilizuje\winkdzieki
    • bernadetakominkiewicz Re: Tydzień trzydziesty piąty 14.02.06, 16:16
      Jestem w 33 tygodniu jednak musiałam się wpisać tutaj ponieważ 33 i 34 są
      zarchiwizowane.
      Mój tymoteusz jest bardzo ruchliwy i czasami mam wrażenie że tych malców w
      brzuszku jest dwóch.Jednak tego nie stwierdzono.Mały ma 31 cm od główki do
      pośladków.
    • konvalia80 Re: Tydzień trzydziesty piąty 15.02.06, 10:06
      Dziewczyny myslicie juz o porodzie? Ja na przyklad jestem prawie zdecydowana na
      porod w wodzie. jesli czytaja to ciezaroweczki, ktore juz rodzily w ten sposob,
      prosze o opinie-polecacie czy odradzacie??? Czuje sie nie najgorzej, tylko
      badanie moczu wyszlo zle (podobno mam objawy "kolkowe"-piasek w nerkach.
      Skad???!), pije jakies leki. No i anemia sie przyplatala...zelazo 2 razy
      dziennie. Ale juz niedaleko...smile Ogladam maciupkie ubranka i placze...
    • aga24l Re: Tydzień trzydziesty piąty 15.02.06, 11:16
      Witam,jestem w 35 tygodniu i moja Mała ma juz 54 cm i wazy 2900g.Ułozona jest
      główką do dołu ,więc juz niewiele czasu zostałosmile Pozdrawiam wszystkie mamy.
    • bernadetakominkiewicz Re: Tydzień trzydziesty piąty 19.02.06, 11:55
      Właśnie zaczynam 35 tydzień i jest super.Mały się rusza jak szalony.Wszystko
      jest w porządku.Pozdrawiam wszystkie dziewczynki pa.
    • sylma12 Re: Tydzień trzydziesty piąty 21.03.06, 13:53
      Witam przyszłe mamusie!Właśnie zaczełam 35tydz.jest ok pozatym że coraz to
      ciężej i synek daje się we znaki no i skurcze mi dokuczają w niedziele miałam
      ich tak dużo po pięć w ciągu godziny że aż się przestraszyłam i jeździliśmy z
      mężem do szpitala ale naszczęście wszystko dobrze nic one nie spowodowały
      podłączyli też KTG i z małym też wporządku najbardziej to o niego się bałam bo
      te skurcze to ja mam od piątego miesiąca a teraz synek jest już duży i napewno
      mu tam ciasno jeszcze tym bardziej jak brzuch się tak zwęża ale jak nic się nie
      dzieje to się uspokoiłam! Pozatym to już nie mogę się doczekać a tu jeszcze
      miesiąc chociaż coraz bardziej na myśl o porodzie to strach ogarnia ale mam
      nadzieje że bobrze będzie i wszystkim mamuśkom tego życze! Pozdrawiam! Pa
      • edyta253 Re: Tydzień trzydziesty piąty 21.03.06, 14:45
        Witam
        Również jestem w 35t.c. mój Skarb waży 2000g czyli jest malutki w porównaniu z
        Waszymi Pociechami...
        Ja też mam skurcze od 5 miesiąca a teraz zaczęły mi się sączyć wody płodowe więc
        myślę że u nas to już niebawem ale ogólnie to jest ok. Przytyłam 13kg. (w ciągu
        ostatnich 4 tyg. 6kg!)

Pozdrawiam
        Edyta

• ranska Re: Tydzień trzydziesty piąty 23.03.06, 09:40
          Ja kończę 35 tc. Przedwczoraj na usg mała ważyła 2750. Mój mąż jest przerażony
          bo uważa, że to bardzo dużo i nie urodzę takiego słonika. Myślicie, że to az tak
          dużo? Poza tym mam niewielkie rozwarcie i może niedługo się zacząć. Trochę się boję.
    • sylma12 Re: Tydzień trzydziesty piąty 23.03.06, 14:12
      Witam!Mój synek też jest duży w 32tyg.ważył 2280g(+-10%) to teraz może ważyć
      podobnie albo więcej nawet jak Twój synek, też mi mówią że to dużo i jak ja go
      urodze bo od 32tyg prawdopodobnie do ukończenia to ma podwoić swoją wagę tak
      mniej więcej w ostatnim miesiącu najbardziej przybiera już troche zaczynam o
      tym myśleć że ciężko będze bo byłam raczej wąska w biodrach trochę się
      rozszezyłam ale nie wydaje mi się to wystarczająco i nie wiem czy jak on
      rzeczywiście będzie taki duży to zdołam go wycisnąć! Każdy też się dziwi po kim
      on tak rośnie mąż też nie należy do największych a ja to wogóle raczej drobna
      ważyłam 46kg jak zaszłam w ciąże teraz waże 58kg więc niezłego klocka nosze w
      brzuchu ale myśle że jakoś damy rade!
      Pozdrawiam.Pa
      • ania280 Re: Tydzień trzydziesty piąty 27.03.06, 12:07
        WITAJCIE DROGIE MAMY !!!
        Właśnie zaczęłam 35 tydz , czuje się róznie ale ogólnie nie najlepiej od
        tygodnia przyjmuje tabletki na uspokojenie skórczów macicy, od dwóch miesięcy
        nosze krążek sad ciągle coś wyskakuje. Wiem jednak napewno , że to córeczka i
        ciesze sie okropnie , już nie długo i koniec ...... No własnie - boje się
        okropnie juz nawet nie tak porodu <przeżyłam już jeden mam syna 5 letniego> ale
        tego , że w czasie może coś być nie tak . Mam tysiace myśle , jestem
        niespokojna itd Pozdrawiam wszystkie may smilesmilesmile
        • monique36 Re: Tydzień trzydziesty piąty 28.03.06, 21:13
          hej a ja kończę 34 i zaczynam 35 tydzień, mój synuś waży 2000g, więc chyba jest
          drobniutki tak jak moja pierwsza córeczka która donoszona w 40 tygodniu sie
          urodziła z waga 2960? czy nie uważacie że to za mało? poradzcie, prytyłam 10
          kg, wiem że to nie od mojej wagi zależy ale trochę się martwię, monique
    • gosiek289 Re: Tydzień trzydziesty piąty 29.03.06, 08:06
      Mój maluszek waży podobnine - w połowie 35 tygodnia 3300 - a więc nie jesteś
      sama. Będzie nas więcej mamusiek dużych dzieciaczków.
    • rak75 Re: Tydzień trzydziesty piąty 29.03.06, 12:46
      Jestem na poczatku 35 tyg. Moja dzidzia ma 2,5 kg więc wg tego co pisza w
      książkach w normie. Czytajać jednak Was widzę ze to kruszynka. Tymczasem ja
      jestem wysoka 170 cm a mój mąż ma 198 cm . Poza tym synek jest bardzo grzeczny.
      Czuję jego ruchy ale wcale mi one nie dokuczają. To tak jakby sie przeciągal ,
      wypinał . Mam nadzieje ze to nic złego ze nie bryka tak bardzo jak wasze
      pociechy .Pozdrawiam
      • agnieszka2401 Re: Tydzień trzydziesty piąty 07.04.06, 16:30
        Witam moja kruszynka waży 2200 g, a to już 35 tc. Trochę mało ale każdy z nas
        jest inny...
        • martulaa1 Re: Tydzień trzydziesty piąty 07.04.06, 23:07
          a moje maleństwo waży 2600gram, ja przytyłam w ciązy 14 kg, pojawiły mi się
          teraz niestety rozstępy, jeszcze dwa tygodnie mam brać fenoterol, a potem moge
          rodzić (tak lekarka powiedziała). Już nie moge sie doczekać kiedy zobacze swoje
          maleństwo- oby zdrowe!!!
    • mamaemilka Re: Tydzień trzydziesty piąty 14.04.06, 20:17
      witam majóweczki
    • mamaemilka Re: Tydzień trzydziesty piąty 14.04.06, 20:22
      witam majóweczki
      mi się kończy jutro 35 tydzień nie wiem ile moje maleństwo waży - dowiem się za
      4 dni.
      ciąża przebiega u mnie bardzo spokojnie nie mam żadnych dolegliwości oprócz
      jednej - co pół godziny muszę biegać do toalety zrobić siusiu. najgorzej jest w
      nocy. czy wy też tak biegacie czy ja jestem wyjątkiem? aha od 3 dni zaczynają
      mnie łapać skórcze łydek to też niezbyt przyjemne uczucie. ale niedługo mały
      wszystko wynagrodzi. nie mogę się doczekać
    • blondi_bydgoszcz Re: Tydzień trzydziesty piąty 18.04.06, 13:06
      witam tak na serio to zaczęłam dzis 34 tydzien ale watek tego tygodnia został
      zarchiwizowany no wiec jestem tusmileMój maluszek jest nadwyraz aktywny czuje go
      cały dzień i całą noc z naprawde krótkimi przerwami na jego odpoczynek,brzuszek
      nadal rosnie czuje sie dosc cięzka ,ale pociesza mnie fakt ze zostało juz tylko
      49 dni do terminu, ogólnie czuje sie dobrze tylko ostatnio jakies przeziębionko
      mnie złapało.Musze sie pochwalic ze w tym m-cu przytyłam tylko 2,5kg bo w
      zeszłym na plus było az 5,4kg wiec jak widzicie to niezły postep z mojej strony
      no nie???smilepozdrawiam i do zobaczenia w 35 tygodniusmile czyli juz w nastepny
      wtoreksmile
    • blondi_bydgoszcz Re: Tydzień trzydziesty piąty 25.04.06, 12:35
      tak jak obiecałam jestem, dziś zaczęłam z moją dzidzią 35 tydzień czujemy się
      nieźle czasem tylko łapią mnie skurcze łydek i ud, no i ból kręgosłupa i
      trudności w zasypianiu, ale jeszcze tylko góra 5 tygodni a i jeszcze
      przeprowadzka w piękne miejsce mnie(tzn nas)smile czeka.Czy tylko ja tu z
      czerwcówek jestem bo nikt nie pisze pozdrawiam i udanych porodów zyczesmile
      • monikaaleksandra Re: Tydzień trzydziesty piąty 25.04.06, 21:52
        Moje w 35 tygodniu waży 2.400 i to podobno normalna waga. W każdym razie jest
        bardzo ruchliwe i kopie mnie w żołądek i wątrobę. biegam co pól godziny do
        toaletu, bo głowę oparło sobie na pęcherzu. Ale cóż, muszę wybaczyć, nie mam
        innego wyjścia smile
        Pozdrawiam mamy z przełomu maja i czerwca.
    • liwilla1 na pocieszenie 26.04.06, 08:43
      ja jak sie urodzilam mialam 3600, co na dziewczynke i pierwsze dziecko bylo
      dwadziescia kilka lat temu naprawde sporo. moj brat, urodzony 3 lata po mnie,
      wazyl 4,5 kg!!! to bylo naprawde duze dzieciatko, ale mama dala sobie rade nawet
      lepiej niz ze mna tongue_out
      pozdrawiam

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20704;116/st/20060605/k/6b73/preg.png
      • blondi_bydgoszcz Re: na pocieszenie 26.04.06, 12:11
        hmm monika aleksandra dzięki- ja mam termin na 6 czerwca ,lecz moze moje
        maleństwo zechce przyjść końcem majasmilenarazie jest bardzo ruchliwe,rozpychasie
        i zdarza mu sie kopac,nie moge sie juz doczekac naszego maluszkasmilemam malutkie
        obawy co do porodu tzn strach przed nieznanym(to moja pierwsza dzidzia)ale tak
        bardzo pragne taj dzidzi ze ten strach jest miłością zakrywany.
        • gusiaczek77 Re: na pocieszenie 26.04.06, 14:37
          Ja termin mam na 9 czerwca czyli aktualnie jestem w 34 tygodniu. Nie mogę sie
          doczekać mojego skarba. W 32 tygodniu ważył 2100. ciekawa jestem jakm będzie w
          36 kiedy to pójdziemy do pani doktor na wizyte. Nie wiem gdzie on się mieści bo
          obw brzucha mam 98cm.Zrobiło sie ciepło i troszkę puchną mi ręce i stopy. Ale
          jakoś trzeba wytrzymać. Pozdrawiam wszystkie czerwcóweczki!!!!!!!
          • majora1 Re: na pocieszenie 29.04.06, 14:58
            Ja mam termin na 7 czerwca, a szacowana waga maluszka w 34 tyg. to 2100.
            Martwię się troszkę, że taki malutki, ale poza tym rozwija się prawidłowo.smile
        • liwilla1 Re: na pocieszenie 28.04.06, 17:56
          ja mam termin na 5 czerwca, wiec zobaczymy jak to bedzie smile moze wczesniej, moze
          pozniej. wolalabym wczesniej niz pozniej, ale wszystko zalezy od maluszka smile
          • blondi_bydgoszcz Re: na pocieszenie 29.04.06, 13:13
            hej dziewczyny u mnie juz końcówka 35 tygodnia pisze bo chciałam sie o cos
            zapytac Więc dzisiaj rano obudził mnie przeraźliwy ból kręgosłupa zaniepokoiło
            mnie to troche i jestem ciekawa czy wam też dokuczają bóle kręgosłupa???
            • majora1 Re: na pocieszenie 29.04.06, 14:53
              witam,
              u mnie również końcówka 35 tyg., do bóli kręgosłupa już zdążyłam się
              przyzwyczaić, ale te skurcze łydek podczas snu...
    • kamilcia23 Re: Tydzień trzydziesty piąty 28.04.06, 16:46
      Witamwszystkie przysze mamy!!
      dzis mi sie zaczyna 34 tydzien ciazy a moj synek wazy 2,5 kg jest dosc spory
      no a wzrost jak to doktorek powiedzial jest bardzo duzo po wyzej normy(niektore
      dzieci rodzac sie nie sa az tak dlugie )widac synek bedzie podobny do
      tatusia wink pozdrawiam wszystkie czerwcowki papa
    • anatomka Re: Tydzień trzydziesty piąty 04.05.06, 22:22
      Witaj ja zaczynam 36tc i moj synek tez juz wazy 3116g wiec sie nie przejmujsmilesmile

• madzia_zabka Re: Tydzień trzydziesty piąty 04.05.06, 22:56
        Witam,
        ja kończę 35 tc, USG miałam w 34 tc i dzidzia ważyła 2680, więc całkiem nieźle.
        Ostatnio zaczęły mi się skurcze więc muszę brać fenoterol. Przytyłam już 13 kg
        więc czuję się jak słonica. Mam bardzo duży brzuch, który mi ciąży okropnie.
        Mały się wierci, ale ja lubię go czuć, mam wówczas poczucie, że wszystko jest
        wporządku. Termin mam na 4 czerwca, ale według lekarza i USG powinnm urodzić
        tydzień wcześniej.
        Pozdrawiam wszystkie mamuśki z przełamu maja i czerwca i życzę nam jak
        najlżejszych porodów.
    • kamilcia23 Re: Tydzień trzydziesty piąty 10.05.06, 21:57
      Witam przysze mamy smile ja jestem w polowie 35 tygodnia ciazy juz mi sie obnizyl
      troche brzuszek czop sluzowy odszedl juz prawie 2 tygodnie temu (chyba porod
      zacznie sie juz niebawem) mam przynajmniej taka nadzieje ze nie przenosze
      terminu pozdrawiam wszystkie z przelomu maja i czerwca smile
      • jashka80dm Re: Tydzień trzydziesty piąty 10.05.06, 22:10
        u mnie tez 35tydz. 10dni temu mialam usg i Tymek wazyl 1800gram- ponoc ksiazkowo. dzisiaj sie okazalo ze mam cukrzyce wiec czeka mnie wiecej dbania o siebie i diete(jakby tego bylo malo, bo jestem wegetarianka). nie przejmuje sie tym bo to minie, a dzidzia ma sie dobrze i zeby tak zostalo. od jutra walcze z glukometrem i dieta.... ech... pozdrawiam.
        • sienaa Re: Tydzień trzydziesty piąty 12.05.06, 22:34
          witam czerwcówki, w moim przypadku po ostatnim usg (3 dni temu) termin z 15
          czer. przesunął mi się na 20 czerwca, trochę cienko, bo już się nastawiłam na
          wcześniejszy termin.. a według om termin mam na 13.06 więc już w ogóle.. Malutka
          ma 1800gr, martwiło mnie trochę że może za mało ale trzeba wziąć pod uwagę błąd
          aparatu, poza tym doktor nie mówiła że waga jest za mała. Wyprawkę już mam,
          brakuje tylko kilka drobiazgów, teraz czekam jeszcze ze 2 tyg. z praniem
          ciuszków i pościeli no i potem tylko czekać smile do szpitala spakuję sie w tym
          tyg. Pytanko: czy wy również macie twardnienie brzuszka? zaczęło mi sie jakoś 3
          tyg, temu, gin przepisała mi no spę 2x dziennie, poza tym mała mi się obniżyła
          (co jest podobno wg.gin wynikiem twardnienia brzuszka) i muszę sie oszczędzać.
          Pozdrawiam wszystkie czerwcówki
          • kamilcia23 Re: Tydzień trzydziesty piąty 13.05.06, 13:25
            Witam czerwcowki u mnie tez sie zdaza twardnienie brzuszka no i jest dosc
            dobrze widoczne ze sie juz sporo obnizyl no i ten czop sluzowy ktory juz
            odszedl. Moj synek w 33 tc wazyl 2500 g w tyg wybieramy sie na kolejna wizyte u
            lekarza i zobaczymy ile teraz podrosl smile pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie
            i zycze powodzenia
            • hermenegilda20 Re: Tydzień trzydziesty piąty 13.05.06, 14:26
              Czesc dziewczyny, ja rowniez jestem w 35 tc.Procz obnizenia i twardnienia
              brzuszka zauwarzyłam ze boli mnie czasem w kroczu poza tym wiecznie mi duszno i
              jest mi gorąco;-( termin mam na 13 czerwca i juz się doczekać nie mogę...Czytam
              w tych postach ze już wam poodchodziły czopy a u mnie nic...Pozdrawiamwink)
              • lizzie Re: Tydzień trzydziesty piąty 17.05.06, 09:23
                Ja również jestem w 35 tygodniu, choć wczoraj byłam na usg i okazało się, że
                Daria jest mniejsza i waży między 2200 a 2300 g. Ale miałam nieregularne
                miesiączki i pewnie zapłodnienie nastąpiło później, niż myślałam. Widziałam,
                jak ziewa i wkłada paluszek do buzi smile Przytyłam 15 kg (pierońsko ciężko) i
                puchną mi nogi. Mam wrażenie że mała prawie nie śpi, bo kopie mnie
                nieustannie smile Mi też brzuszek czasem twardnieje, ale bardziej męczące jest
                kłucie w kroku, aż muszę przystawać i syknąć z bólu. Czy Wy też macie coś
                takiego?
                • elmika Re: Tydzień trzydziesty piąty 17.05.06, 10:46
                  Też jestem w 35tyg, przybrałam do tej pory 7,5kg, przed ciążą ważyłam 48kg,
                  więc raczej mało.
                  Za to bobas duży, wierci sie, kopie i czasem ciężko usnąć, bo jest najbardziej
                  aktywny wieczorkiem.
                  Generalnie czuje się dobrze, ale mam skurcze, więc biorę fenoterol (mam brać
                  jeszcze 2,5 tyg).
                  Czasem coś kłuje w kroku i rzeczywiśce z tym kłuciem chodzić za bardzo nie
                  można, ale po chwili mija, na szczęście!
                  Jako, że mam już 2 dzieci (porody sn bez żadnych znieczuleń), to muszę
                  przyznać, że skurcze porodowe nie kłuły tak smile i da sie je znieść smile
                  Ale coraz bardziej panikuję przed porodem, nie moge się zdecydować na szpital
                  itp. Wydaje mi się, że z każdą ciążą gorzej (jeżeli chodzi o zamartwianie się i
                  panikę)
                  Moc pozdrowień dla bobasków i mam, Elmika
                • kasienka1112 Re: Tydzień trzydziesty piąty 17.05.06, 13:05
                  Z miesiączki wynika,że rónież jestem w 35 tyg ciąży, wierzyć w to mi się nie
                  chce, ponieważ ledwo chodzę. Pomimo,że przytyłam tylko 13 kg ( poprzedniej ciąży
                  20kg), to czuje się jak słonica smile)Brzuch dość często mi twardnieje, a co do
                  pachwin to poprostu mam wrażenie jak gdyby rozchodziły się na boki, a to czasem
                  boli.
                  Doczekać się już nie mogę mojego synka.
                  Rodzić pewnie będę na Madalińskiego.
                  Pozdrawiam wszystkie czerwcowe Mamy smile))
                  • kawalczewskaj Re: Tydzień trzydziesty piąty 07.07.06, 14:40
                    Mój synek waży 33 tygodniu 2100 , lekarz stwierdził że nie będzie wielkoludem.
                    Wg niego urodzi się o wadze 3, 3.5kg., co na chłopczyka nie jest dużo.
                    Zastanawiam się czy jakbym zmusiała się i więcej jadła to byłby większy. Do tej
                    pory utyłam 7.5 kg, choć wydaje mi się że jem sporo, ale jak czytam że kobiety
                    w ciązy przytyły po 16 a nawet 20kg , to już sama nie wiem.
                    • aneta988 Re: Tydzień trzydziesty piąty 11.07.06, 18:31
                      Jestem obecnie w 36 tyg. ciąży. W 35 tyg. miałam usg i mój synek waży 2100 g.
                      Lekarz powiedział, że do porodu powinien przybrać na wadze do ok. 3, 3 kg.
                      Przytyłam w ciąży tylko 10 kg.
                • monika2884 Re: Tydzień trzydziesty piąty 24.12.06, 13:34
                  Mnie 35 tydzien zaczyna się jutro! Niestety nie mam pojecia ile wazy moj synek
                  ale mysle ze w normie. Wiekszosc z was pisze o jakis kluciach w kroku i
                  twardnieniu brzucha! Ja nie mam zadnych z tych dolegliwosci , moze dopiero sie
                  pojawią ? Najgorsze dla mnie narazie sa bole krzyza i problemy z ulozeniem sie
                  do snu! Ale pociesza mnie fakt ze to juz niedlugo!!!!
    • bibinka2 Re: Tydzień trzydziesty piąty 05.01.07, 15:37
      cześć mamuśki!!!co tak cicho tutaj???ja wczoraj zaczęłam 35 tydzień.czuję się
      dobrze,tylko coraz bardziej odczuwam zmęczenie,a mała wspina się po moich
      żebrach i uciska na przeponęwink.teraz to już będzie z górki...chyba w przyszłym
      tygodniu popiorę i poprasuję wszystkie ciuszki dla dzidzi,no i przyszykuję
      sobie torbę do szpitala,bo teraz to nie wiadomo co ,kiedy i jakwink)).odezwijcie
      się,bedzie mi raźniejwink))
      pozdrawiam mamusie z dzidziami!!!
      • nadi25 Re: Tydzień trzydziesty piąty 08.01.07, 10:31
        hej
        ja jestem teraz w 34 tyg, niestety nie wiem, ile moja dzidzia waży sad co do
        pobolewań, to mam tak samo, jak Wy, czyli kłucia na dole, twardnienia brzusia,
        lekkie skurcze. na razie przytyłam 7,5 kg. pozdrawiam smile
        • a_mik Re: Tydzień trzydziesty piąty 15.01.07, 16:11
          witam,
          ja juz jutro zaczynm 35 tc. ( termin porodu mam wyznaczony na 27.02.07). Wiem
          ze to juz jest z gorki bo to tylko 6 tygodni, ale czasami wydaje mi sie ze az 6
          tyg. Od tygodnia zaczely sie u mnie "klucia w kroczu" co wcale nie jest mile,
          ale jak przeczytalam na tym forum jest to dosc normalne. Moze napiszecie jak Wy
          sobie z nimi radzicie? pozdrawiam smile
    • basiawieclaw Tydzień trzydziesty piąty 25.02.07, 16:19
      a mój dzidzia też nie jest malutki, bo między 34 a 35 tygodniem ważył 2800g.,
      wydaje mi się że to też dużo.
    • maduolunia Tydzień trzydziesty piąty 08.04.07, 17:06
      ja urodziłam w 35tyg ciąży dziecko ważyło 2550g a jej długość była 52cm, i
      wszystko byłoby ok, dostała 10punktów, ale niestety dostała zapalenia płuc,
      niestety to bardzo prawdopodobne w tym tyg. gdyż płuca nie są jeszcze gotowe
      wdychać ten nasz smrodek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka