monika1248 11.02.06, 10:43 mam takie pytanie : czy którejś z was dziewczyny lekarz powiedział że będzie chłopiec a urodzila się dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an175 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 10:57 Tak bywa...już w mojej rodzinie były dwa przypadki. Miała być dzieczynka a urodził się chłopiec. Bywa też tak, że ginekolog stwierdza, że jest to chłopiec a rodzi się dziewczynka, to okazuje się, że była to po prostu pępowina My byliśmy u trzech lekarzy i wszyscy stwierdzili, że to chłopiec. A czy będzie? Okaże się już za tydzień. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika1248 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 11:10 no właśnie z tego co wiem to pomyłki zdarzaią się w drugą stronę,bo częściej z dziewczynki robi się chłopiec niż z chłopca dziewczynka .I dlatego ciekawa jestem czy słyszałyście o przypadku że miał być chłopiec a nie bylo .POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
evix76 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 11:03 Nie straszcie, nie straszcie... mnie lekarz powiedział już na koniec 12-go tydzia, że będzie chłopak i bardzo się do tej myśli przywiązaliśmy. Ponoć kiedy mówią wcześnie, że chłopak, to mają pewność. Ja mam nadzieję, że mój Kajtek ma po prostu wielkiego członka, a nie jakąś tam pępowinę zaplątaną gdzie nie trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
cn_tower Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 12:10 niestety, ja od 20tc do 32tc. bylam przekonana ze mam synka,gdyz ginka sama bez pytania powiedziala ze widzi jajeczka, niestety z jajeczek zrobila sie jak to okresla moj gin "dorotka" i tak juz potwierdzaja do dzis, nie nastawiaj sie gdyz wiem jakie dziwne uczucie towarzyszy innej inf. niz tej spodziewanej... pozdrawiam p.s co wcale nie oznacza ze nie bedzie synek u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
monami77 Re: Pomyłki co do płci dziecka 14.02.06, 14:42 Witaj.U mnie podobnie w 12 tc powiedział,że to dziewczynka a w 23 tc ,że chłopiec na 100 % .Bardzo chcę miec chłopczyka i mam nadzieję,że już niedługo na kolejnym usg potwierdzi gin płeć dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
m.online Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 16:05 Nie straszę. W 12tc zobaczono chłopca, który w 23tc okazał się być dziewczynką . Kocham ją nad życie. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 16:12 No jesli lekarz "odkryl" plec w 12 tc, kiedy to jeszcze organy plciowe nie sa wyksztalcone, to ja go pwodziwiam za kompetencje Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 11:40 Nam powiedzial na badaniu polowkowym ze prawdopodobnie chlopak, ale zaznaczyl, ze nie jest pewny na 100%, bo moze to byc pepowina. Na ostatnim zas usg (34tc) widzielismy wyraznie 2 jadra, wiec mysle, ze o pomylce nie moze byc mowy.Co zas do rozpoznania plci w 12 tc, no coz, lekarze sa dziwni, bo przeciez jeszce nie widac narzadow plciowych. Ale byc moze udalo mu sie zgadnac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 11:49 A u mnie w 19-stym tyg na usg4D - lekarz specjalista od wykrywania płci przez 15 minut badania mówił do mojego brzuszka na "ona", po 15-stu minutach badania okazało się,że to chłopak a między nogami była pępowina i zasłoniło klejnociki, no i wyglądało na dziewczynkę. Później powiedział,że jest pewien,że to chłopiec i że jak on się podpisze pod badaniem swoim nazwiskiem to już nie ma odwołania! Miałam robione jeszcze potem 2x usg - już na zwykłym aparacie - przez swojego prowadzącego i mimo dokładnych badań nie było widać co maluszek ma między nóżkami. Dopiero w 29 tyg. mój prowadzący potwierdził,że to z pewnością chłopak. No i mam nadzieję,że to bęedzie prawda, bo innaczej malutka będzie "goniła" w śpioszkach z samochodzikami.... Odpowiedz Link Zgłoś
dysia83 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 11:58 Moja znajoma miała robione usg trzy razy i lekarz za każdym razem mówił jej, że będzie chłopak a urodziła się dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 13:03 u mnie do 8 miesiaca cały czas była córcia chociaz ja czułam że będzie chłopczyk i urodził się cłopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
agrareoliga Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 18:18 W 23 tyg. lekarz powiedział, że dziewczynka ,ale ja czuję ,ze to chłopiec.Więcej się nie pytałam ,bo chcę mieć niespodziankę.Jeszcze miesiąc , ale zazwyczaj przeczucia co do płci mnie nie zawodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_cu Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 19:28 Zona kolegi miała wg usg urodzić syna. Urodziła...dwie córeczki. Okazało się dopiero przy samym porodzie, że to blizniaki. Swoją drogą- rozumiem, na usg jedna zasłaniała drugą. Ale jakim cudem nikt nie usłyszał bicia dwóch serc? Tak czy siak, niespodzianka była niezła! Odpowiedz Link Zgłoś
karlis76 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 19:33 moja koleżanka przez całą ciąże była uświadamiana przez swoją Gin, iż urodzi dziewczynke. Przy porodzie okazało sie, ze urodził sie Pawełek ale była radość bo chłopiec był ich marzeniem Karolina i Nasze marzenie Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 19:44 Pomylki sie zdarzaja to pewne, ale moim zdaniem jak widac jadrka wyraznie, to przeciez lekarz sie pomylic nie moze.No a jesli jaderek nie widac,a widac wypuklosc, to lepiej zeby sie nie wypowiadal na temat plci bo wargi sromowe dziewczynki moga byc spuchniete. Odpowiedz Link Zgłoś
taternica Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 15:53 moja kuzynka miala urodzic chlopka a urodzila dziewczynke, za drugim razem tak samo . Odpowiedz Link Zgłoś
karina66 Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 16:24 Mi już trzy razy potwierdzali chłopca.W 12tc,17tc i 19tc.Każde badanie robił inny lekarz.Za tydzień połówkowe.Jeśli i wtedy będzie chłopiec to chyba nie ma mowy o pomyłce.Choć nie ukrywam,że nie zmartwiłabym sie. Odpowiedz Link Zgłoś
spartanka4 Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 19:38 moja koleżanka miała też taki przypadek, że lekarz powiedział że będzie dziewczynka a tu niespodzianka i zamiast Natalki urodził się Kacperek )) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna83 Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 19:52 mi lekarz powiedzial w 15 tyg ze bedzie chlopiec na 40% pozniej w 21 tyg zostalo to potwierdzone i teraz w 29 tak samo wiec plec sie nie zmieni a napewno to nie pepowina . Odpowiedz Link Zgłoś
mbb1 Re: Pomyłki co do płci dziecka 14.02.06, 14:34 Hej.skóra mi ścierpła gdy przeczytałam o tych dziewczynkach co się zamieniały w chłopców.Całe życie marzyłam o córce, trzej lekarze w różnmych okresach i na różnych aparatach, nie znając wcześniej płci określili ją na dziewczynkę. Ja się cieszę i myślę o niej Natalka a tu straszycie że może mieć siusiaka.Ja nie chcę chłopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
ja295 Re: Pomyłki co do płci dziecka 18.02.06, 22:44 Moja Martunia do 8 miesiąca była chłopcem,dopiero na ostatnim usg,gdy zapytałam jak czuje sie mój synek lekarz powiedział że ktoś udzielił mibłędnych informacji bo to 100% dziewczynka.Niepowiem że mnie to zmartwiło-marzyłam o dziewczynce Odpowiedz Link Zgłoś
antosia.mama Re: Pomyłki co do płci dziecka 18.02.06, 23:28 U mnie na wszystkich USG wychodził pani doktor chłopak-wszystko urządziłam na niebiesko. Dziewięć dni temu urodziłam sliczna dziewczynkę i była to najmilsza niespodzianka w moim zyciu)) Odpowiedz Link Zgłoś