Dodaj do ulubionych

Pomyłki co do płci dziecka

11.02.06, 10:43
mam takie pytanie : czy którejś z was dziewczyny lekarz powiedział że będzie
chłopiec a urodzila się dziewczynka.
Obserwuj wątek
    • lusia79 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 10:46
      Niejednej, niejednej...
    • an175 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 10:57
      Tak bywa...już w mojej rodzinie były dwa przypadki. Miała być dzieczynka a
      urodził się chłopiec. Bywa też tak, że ginekolog stwierdza, że jest to chłopiec
      a rodzi się dziewczynka, to okazuje się, że była to po prostu pępowinasmile My
      byliśmy u trzech lekarzy i wszyscy stwierdzili, że to chłopiec. A czy będzie?
      Okaże się już za tydzień. Pozdrawiam.
      • monika1248 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 11:10
        no właśnie z tego co wiem to pomyłki zdarzaią się w drugą stronę,bo częściej z
        dziewczynki robi się chłopiec niż z chłopca dziewczynka .I dlatego ciekawa
        jestem czy słyszałyście o przypadku że miał być chłopiec a nie bylo .POZDRAWIAM.
    • evix76 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 11:03
      Nie straszcie, nie straszcie... mnie lekarz powiedział już na koniec 12-go
      tydzia, że będzie chłopak i bardzo się do tej myśli przywiązaliśmy. Ponoć kiedy
      mówią wcześnie, że chłopak, to mają pewność. Ja mam nadzieję, że mój Kajtek ma
      po prostu wielkiego członka, a nie jakąś tam pępowinę zaplątaną gdzie nie
      trzeba... wink
      • cn_tower Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 12:10
        niestety, ja od 20tc do 32tc. bylam przekonana ze mam synka,gdyz ginka sama bez
        pytania powiedziala ze widzi jajeczka, niestety z jajeczek zrobila sie jak to
        okresla moj gin "dorotkawink" i tak juz potwierdzaja do dzis, nie nastawiaj sie
        gdyz wiem jakie dziwne uczucie towarzyszy innej inf. niz tej spodziewanej...
        pozdrawiam p.s co wcale nie oznacza ze nie bedzie synek u Ciebie
        • monami77 Re: Pomyłki co do płci dziecka 14.02.06, 14:42
          Witaj.U mnie podobnie smile w 12 tc powiedział,że to dziewczynka a w 23 tc ,że
          chłopiec na 100 % .Bardzo chcę miec chłopczyka i mam nadzieję,że już niedługo
          na kolejnym usg potwierdzi gin płeć dzidziusia smile
      • m.online Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 16:05
        Nie straszę. W 12tc zobaczono chłopca, który w 23tc okazał się być dziewczynką
        wink. Kocham ją nad życie.
        • simonkapl Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 16:12
          No jesli lekarz "odkryl" plec w 12 tc, kiedy to jeszcze organy plciowe nie sa
          wyksztalcone, to ja go pwodziwiam za kompetencje smilePozdrowienia
    • simonkapl Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 11:40
      Nam powiedzial na badaniu polowkowym ze prawdopodobnie chlopak, ale zaznaczyl,
      ze nie jest pewny na 100%, bo moze to byc pepowina. Na ostatnim zas usg (34tc)
      widzielismy wyraznie 2 jadra, wiec mysle, ze o pomylce nie moze byc mowy.Co zas
      do rozpoznania plci w 12 tc, no coz, lekarze sa dziwni, bo przeciez jeszce nie
      widac narzadow plciowych. Ale byc moze udalo mu sie zgadnac. Pozdrawiam
    • mfka Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 11:49
      A u mnie w 19-stym tyg na usg4D - lekarz specjalista od wykrywania płci przez
      15 minut badania mówił do mojego brzuszka na "ona", po 15-stu minutach badania
      okazało się,że to chłopak a między nogami była pępowina i zasłoniło klejnociki,
      no i wyglądało na dziewczynkę. Później powiedział,że jest pewien,że to chłopiec
      i że jak on się podpisze pod badaniem swoim nazwiskiem to już nie ma odwołania!
      Miałam robione jeszcze potem 2x usg - już na zwykłym aparacie - przez swojego
      prowadzącego i mimo dokładnych badań nie było widać co maluszek ma między
      nóżkami. Dopiero w 29 tyg. mój prowadzący potwierdził,że to z pewnością
      chłopak. No i mam nadzieję,że to bęedzie prawda, bo innaczej malutka
      będzie "goniła" w śpioszkach z samochodzikami....
      • dysia83 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 11:58
        Moja znajoma miała robione usg trzy razy i lekarz za każdym razem mówił jej, że będzie chłopak a urodziła się dziewczynka
        • ania800 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 13:03
          u mnie do 8 miesiaca cały czas była córcia chociaz ja czułam że będzie chłopczyk
          i urodził się cłopczyk
          • agrareoliga Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 18:18
            W 23 tyg. lekarz powiedział, że dziewczynka ,ale ja czuję ,ze to chłopiec.Więcej się nie pytałam ,bo chcę mieć niespodziankę.Jeszcze miesiąc , ale zazwyczaj przeczucia co do płci mnie nie zawodzą.
    • lucy_cu Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 19:28
      Zona kolegi miała wg usg urodzić syna. Urodziła...dwie córeczki. Okazało się
      dopiero przy samym porodzie, że to blizniaki. Swoją drogą- rozumiem, na usg
      jedna zasłaniała drugą. Ale jakim cudem nikt nie usłyszał bicia dwóch serc? Tak
      czy siak, niespodzianka była niezła!
      • karlis76 Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 19:33
        moja koleżanka przez całą ciąże była uświadamiana przez swoją Gin, iż urodzi
        dziewczynke. Przy porodzie okazało sie, ze urodził sie Pawełek smile ale była
        radość bo chłopiec był ich marzeniem smile

Karolina i
        Nasze marzenie
        • simonkapl Re: Pomyłki co do płci dziecka 11.02.06, 19:44
          Pomylki sie zdarzaja to pewne, ale moim zdaniem jak widac jadrka wyraznie, to
          przeciez lekarz sie pomylic nie moze.No a jesli jaderek nie widac,a widac
          wypuklosc, to lepiej zeby sie nie wypowiadal na temat plci bo wargi sromowe
          dziewczynki moga byc spuchniete.
          • taternica Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 15:53
            moja kuzynka miala urodzic chlopka a urodzila dziewczynke, za drugim razem tak
            samo smile.
            • karina66 Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 16:24
              Mi już trzy razy potwierdzali chłopca.W 12tc,17tc i 19tc.Każde badanie robił
              inny lekarz.Za tydzień połówkowe.Jeśli i wtedy będzie chłopiec to chyba nie ma
              mowy o pomyłce.Choć nie ukrywam,że nie zmartwiłabym sie.
    • spartanka4 Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 19:38
      moja koleżanka miała też taki przypadek, że lekarz powiedział że będzie
      dziewczynka a tu niespodzianka i zamiast Natalki urodził się Kacperek smile))
    • czarna83 Re: Pomyłki co do płci dziecka 13.02.06, 19:52
      mi lekarz powiedzial w 15 tyg ze bedzie chlopiec na 40% pozniej w 21 tyg
      zostalo to potwierdzone i teraz w 29 tak samo wiec plec sie nie zmieni a
      napewno to nie pepowina smile.
    • mbb1 Re: Pomyłki co do płci dziecka 14.02.06, 14:34
      Hej.skóra mi ścierpła gdy przeczytałam o tych dziewczynkach co się zamieniały w
      chłopców.Całe życie marzyłam o córce, trzej lekarze w różnmych okresach i na
      różnych aparatach, nie znając wcześniej płci określili ją na dziewczynkę. Ja
      się cieszę i myślę o niej Natalka a tu straszycie że może mieć siusiaka.Ja nie
      chcę chłopaka.
    • ja295 Re: Pomyłki co do płci dziecka 18.02.06, 22:44
      Moja Martunia do 8 miesiąca była chłopcem,dopiero na ostatnim usg,gdy zapytałam
      jak czuje sie mój synek lekarz powiedział że ktoś udzielił mibłędnych
      informacji bo to 100% dziewczynka.Niepowiem że mnie to zmartwiło-marzyłam o
      dziewczyncesad
    • antosia.mama Re: Pomyłki co do płci dziecka 18.02.06, 23:28
      U mnie na wszystkich USG wychodził pani doktor chłopak-wszystko urządziłam na
      niebiesko. Dziewięć dni temu urodziłam sliczna dziewczynkę i była to najmilsza
      niespodzianka w moim zyciusmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka