Dodaj do ulubionych

wyniki badań w ciąży

13.02.06, 12:34
Witam
czy miał może ktoś wynik badania moczu- aceton +++ o czym to świadczy?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: wyniki badań w ciąży 13.02.06, 12:46
      aceton (ciała ketonowe) może pojawić się w moczu osób niedożywionych (np. po
      ostrym odchudzaniu, po długotrwałych wymiotach i biegunkach), a także przy
      diecie wysokotłuszczowej, przy stanach gorączkowych i problemach z nerkami.

Dodatkowo należałoby sprawdzić wyniki na cukier, obecność acetonu i podwyższone
      wartości cukru we krwi mogą (ale nie muszą) świadczyć o rozwijającej się
      cukrzycy ciężarnych
      • buzia91 Re: wyniki badań w ciąży 13.02.06, 12:51
        dziękuję za odp. cukru nie mam wogóle, nigdy się nie odchudzałam, jedyne co to wymioty ale też na poziomie 2 x dziennie
        • nchyb Re: wyniki badań w ciąży 13.02.06, 13:46
          chodzi o cukier we krwi

A wymioty 2 razy dziennie to wcale nie mało.
          Poza tym ciała ketonowe dość często w ciąży występują. Jeszcze sprawa diety,
          być może za mało jest węglowodanów w stosunku do tłuszczów, a może organizm nie
          najlepiej sobie radzi z ich trawieniem.
    • kukii81 Re: wyniki badań w ciąży 13.02.06, 16:13
      Ja mialam ciala ketonowe w moczu.Tyle ze tylko jeden + a nie tak jak Ty 3.Nie
      odchudzalam sie ani nie wymiotowalam, wiec tymbardziej sie martwilam o te
      wyniki.{Poszlam do lekarki i powiedziala ze ciala ketonowe wystepuja u zdrowych
      kobiet w ciazy.Wydaje mi sie ze u Ciebie moze byc to wynikiem tych wymiotow.W
      kazdym badz razie nie martw sie o nic, odzywiaj sie zdrowo.Nie mzuszaj sie do
      jedzenia prodoktow od ktorych Cie odrzuca.Badania mozesz powtorzyc pozniej i
      napewno powinno sie cos zmienic.Pozdrawiam i zycze zdrowka
      • buzia91 Re: wyniki badań w ciąży 13.02.06, 20:15
        dzięki smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka