15.02.06, 20:53
Dziewczyny napiszcie prosze jak czesto lekarze myla sie co do plci dzicka.
Wczoraj bylismy z Żona na USG na ktorym to lekarz stwierdzil ze bedziemy
mieli synka. Z tym ze na poprzednich dwoch badaniach wszystko wskazywalo na
coreczke. Marze o dziewczynce stad nadzieja ze lekarz sie pomylil. Ale
niewiem czy moge sie ludzic bo lekarze na ogol myla sie wskazujac na
dziewczynke (moze sie przeciez zaslonic) u chlopca nic sie nieda ukryc. A jak
to bylo u was? Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam
serdecznie.
Obserwuj wątek
    • ania800 Re: Płec 15.02.06, 20:57
      u nas tez na pczatku była dziewczynka tzn do 8 miesiacasmile ja chciałam chłopca
      ale a a w 8 okazalo się że chłopaczek na 100%smile) i mam synka
      tak do końca to nigdy nie masię pewności dopiero jak się urodzi to widac jak jestsmile
    • maialina1 Re: Płec 15.02.06, 20:59
      Z tego co ja wiem (z doświadczenia moich kuzynek i koleżanek, a mam ich wiele)
      to jest odwrotnie niż mówisz: mylą się zazwyczaj mówiąc wlaśnie że to
      dziewczynka (tak jak bylo u ciebie). A potem wychodzi chlopiec.
    • kosmitka06 Re: Płec 15.02.06, 21:05
      Bardzo często.
      U mojej koleżanki przez całą ciązę miał by chłopiec a urodziła się dziewczynka.
      U mojej siostry ciotecznej raz był chłopiec, a raz dziewczynka i też urodziła
      się dziewczynka.
      Jeżeli chodzi o mnie to wyszło mi że będzie córcia. Mąż szaleje z radości ale
      nie wiem czy to dobrze, bo jak się okarze, że to chłopiec??? A my wszystkie
      ciuszki kupujemy na różowo wink
      Chyba najpewniej będzie jak się urodzi i zobaczy sie na własne oczy smile
      Pozdrawiam
      • luna333 Re: Płec 15.02.06, 21:22
        mój mi powiedział że chłopiec bo widzi jąderka - a ja mu na to że ma mi pokazać pełen asortyment bo po jąderkach to są pomyłki - i bidulek sprawdzał w różnych położeniach, narobił pełno stop-klatek (bo nagrywałam na video) no i znalazł siusiaka. później na kolejnym usg jak spytałam o płeć to powiedział że chyba dziewczynka - więc odparłam - to co ptaszek odfrunął? no i lekarz powiedział że przy położeniu główkowym jeśli zobaczył ptaszka to tam jest bo na kolejne usg dziecko zrobiło fikoła do położenia miednicowego i nie było dobrze widać. Urodziłam synka
    • iws Re: Płec 15.02.06, 21:28
      wszystko zalezy od doświadczenia lekarza i od pozycji dziecka. czasem dziecko
      lezy tak, że słabo widać płeć. nam lekarz juz w 12 tyg na usg powiedział, że na
      99% córka - i rzeczywiście, mamy naszą córóunię ukochanąsmile
    • ares1976 Re: Płec 16.02.06, 15:33
      Idzcie na usg genetyczne - jest bardzo dokładne, lekarz powiedział że co do płci jest 99% pewności, a przy okazji dowiecie się czy dzidzia nie ma wad rozwojowych, czy wszystkie narządy prawidłowo pracują, bardzo pożyteczne usg. Koszt tego usg to ok. 180zł. - bo nie jest refundowane
      Ja w inne usg (płeć) nie wierzę i nawet nie chcę żeby na zwykłym usg lekarz mi mówił co będzie.
      • dersej Re: Płec 16.02.06, 18:17
        A gdzie takie usg mozna zrobic w wawce?
    • boyena Re: Płec 16.02.06, 15:53
      u nas lekarz się nie pomylił, mieliśmy 3 razy usg i za każym razem było widać ze
      to chlopiec. mam natomiast kolezankę , która tez byla pewna ze bedzie chlopiec,
      urodzila dziewczynkę i lekarz jej potem powiedzial, ze musiała się tam pępowina
      zawinąc i myślał ze to siusiaczeksmile
    • goga824 Re: Płec 16.02.06, 19:49
      Znam parę dziewczyn którym lekarz mówił, że będą miały synka, na bank, a tu sie
      okazywało po porodzie że jest piękna córeczka, gdyż jak się okazuje bardzo
      często tym pięknym dziewczynkom plącze się pępowina między nogami i w związku z
      tym są mylone z chłopczykami. Nie załamuj się lekarze dość często się mylą.
      Pozdrawiam i życzę pięknej córeczki!!!
      • dasia_p Re: Płec 17.02.06, 10:12
        A w którym tyg ciąży robiliście to usg? Popieram wypowiedz jednej z
        poprzeniczek, że może warto zrobić usg genetyczne. Ono jest bardzo dokładne. My
        na swoim oglądaliśmy poza sercem, żołądek, miedniczki nerkowe, dziurki w nosie,
        małżowine uszną....a było to w 20tc. Lekarz sam zapytał czy chcemy znać płeć,
        bo on wie i wyszła Dziewczynka. Za tydzień idziemy na zwykłe usg (państwowe),
        tam sprzęt jest dużo gorszy, gdyż w 12tc nie mogli zmierzyć Dzidziusiowi
        przezierności. Mam jednak nadzieję, że niespodzianki nie będzie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna