Dodaj do ulubionych

jakie witaminy/ tabletki polecacie???

20.02.06, 11:39
dzisiaj zaczyna sie 4mc ciąży, przeszły mi mdłości, mam zamiar kupic jakies
witaminy dla kobiet w ciązy.zastanawiam sie jakie, nie chce pytac w aptece bo
tam poleca mi najdrozsze. jakie brałyście???ile tabletek???ile kosztują????

Dzieki za rady
Obserwuj wątek
    • neonatus51 Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 11:50
      Witaj!
      Najbardziej,z wit.dostepnych na naszym rynku,opłaca sie FEMINATAL,bo 60
      tabl.masz już za ok.30zł.Pozostałe to cena ok.30zł,ale za 30 szt.Skład
      ilościowy witamin i minerałów jest podobny jak w tych drogich,polecanych.
      Pozdrawiam!
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png
      • jakubisia Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 11:53
        lekarz na pewno zaproponuje Ci jakieś,ja brałam feminatal
    • olgu78 Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 11:55
      Witaj. Na początku barała Materne, kosztowały 30 zł/30 szt. Teraz w aptece
      farmaceuta polecił mi Prenatal, który ma podobny skład a kosztuje 34 zł/100
      sztuk, wiec dużo tańszy. Pozdrawiam wink
      • zara11 Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 12:49
        poczatkowo bralam feminatal, ale strasznie swedziala mnie po nim skora na
        plecach (upewnilam sie, jak odstawilam - przestalo swedziec). poza tym w
        feminatalu nie ma an grama wapnia, tak waznego dla nas pierwiastka, wiec tym
        bardziej go nie polecam. teraz biore prenatal, ok.20zl. za 30tabl., wiec na caly
        miesiac i, przynajmniej ja, nie mam po nim zadnych skutkow ubocznych.
    • simonkapl Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 13:27
      Ja biore Prenatal.100 szt okolo 33 zl i starcza na ponad 3 miesiace.Pozdrawiam
      • hela_ms Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 13:41
        Polecam Materne, przetestowałam różne witaminki ale po niektórych źle sie
        czułam. Od kiedy biorę Materne czuje sie bardzo dobrze, nic mnie nie swędzi. Wg
        mnie i kilku znajomych ciżarówek są dość drogie ale najlepiej przyswajalne i
        nie wywołują skutków ubocznych.
      • klarcia79 Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 14:10
        A ja mam pytanie odnośnie Prenatalu - na opakowaniu jest naspisane zeby brać 2
        razy dziennie, zatem te 100 tabletek nie starcza na 3 miesiące. A moze lekarz
        kazał brać Ci po jednej? U mnie zaczyna sie właśnie 12 tydz. i zaczynam tez brac
        prenatal, tylko nie wiem czy mam brać zgodnie z opakowaniem?
        • reges Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 14:17
          Możesz zapytać lekarza. Ja biorę Prenatal po jednej tabletce dziennie, bo
          apetyt mi dopisuje i potrzebne witaminy zjadam w naturalnej postaci. Wyniki mam
          bardzo dobre, więc te tabletki to tylko uzupełnienie diety dla spokojnego
          sumienia. Nie radziłam się lekarza, po prostu na własną rękę zmniejszyłam
          dawkęsmile W końcu to nie jest lek ratujący życie. Pozdrawiam. Rege
        • simonkapl Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 14:19
          Ja biore 1 dziennie Prenatalu i tak mam napisane na opakowaniu, az sprawdzilam.
          • reges Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 14:27
            Ja mam Prenatal w wydaniu "60 tabletek" i u mnie piszą, że cyt."Najlepiej
            przyjmować 2 razy dziennie jedną kapsułkę w trakcie posiłku". Może masz większe
            kapsułkiwinkPozdrawiam. Rege
            • simonkapl Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 14:34
              Wczesniej mialam w wydaniu 60 tabl, teraz 100, dosc duze, rozowe
              tabletki.Napisane: 1 tabletka dziennie w trakcie posilku.Nie pzrekraczac
              zalecanej dawki bez konsultacji z lekarzem.Za 100 szt placilam 33 zl.Pozdrawiam
    • joasia1234 Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 15:26
      ja na twoim miejscu zapytałabym lekarza czy jest taka potrzeba. Mój lekarz
      takowej nie widział (a na początku ciąży byłam u trzech lekarzy, bo nei mogłam
      się zdecydować, każdy stwierdził to samo). Tym bardziej, że miałam mdłości, a
      wtedy witaminy mogą je pogorszyć. Teraz jestem w 39 tyg i żadnych witamin do
      tej pory nie brałam. Może jeśli lekarz nie zaleca to nie ma sensu ich brać? Jak
      nie masz niedoboru, to chyba lepiej owoce i warzywasmilepo prostu
      • edyta9936 Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 15:44
        A ja jestem w 22 tyg ciąży, mam dobrą morfologię i gin. z tego powodu
        powiedział e nie muszę brać........ Nadrabiam owocami!!!!
    • asiek1109 Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 17:53
      A ja polecam Falvit, polskie tabletki, za 30szt. ok 7 zl. Polecil mi je lekarz,
      na poczatku chcialam brac Prenatal ale cos sie zle po nich czulam. A jesli masz
      dobra morfologie to nie musisz nic brac.
      • agaikrzys Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 18:41
        ja bralam materne,polecil mi ja lekarz i czulam sie dobrze,ale wycofali ja z
        produkcji wiec kupilam prenatal,ale po nich zle sie czulam,wiec lekarz polecil
        falvit. a czy materna jest jeszcze dostepna w aptekach
    • gunda24 Re: jakie witaminy/ tabletki polecacie??? 20.02.06, 20:27
      Brałam Prenatal tabletki- ok.30zł/100szt. Dobrze go tolerowałam.
      Ostatnio pojawił się Prenatal Complex w kapsułkach - dobra rzecz dla tych,
      które mają problem z połykaniem tableteksmile
      Dodatkowo nowy P jest uzupełniony o jod i selen. Co ciekawe zawiera składniki
      pomagające w dolegliwościach ciążowych: żurawinę(przeciw infekcjom dróg
      moczowych),imbir(nudności), mięta(na wzdęcia)!!!!
      Dobra rzeczsmile Czy skuteczna na dolegliwości - nie wiem, bo nie sprawdzałamsmile

Pozdr.Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka