monika.latka 20.02.06, 12:30 co oznacza wynik Hb 8.7??????????????????? Prosze o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: pomocy anemia 20.02.06, 12:35 Niedawno był taki wątek.Podaję linka. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=36980997 Odpowiedz Link Zgłoś
ajla1 Re: pomocy anemia 20.02.06, 12:39 Witaj!!! Hb to hemoglobina we krwi, poniżej 11-12 to anemia. Czym prędzej marsz do lekarza, by przepisał ci żelazo, no i koniecznie radzę wzbogacić dietę w żelazo. Pozdrawiam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sienaa Re: pomocy anemia 24.02.06, 21:17 zgadza się, szybko do lekarza, mi przy hb 12 gin przepisała żelazo i po 4 dniach czułam sie już znacznie lepiej! zdrówka życze Odpowiedz Link Zgłoś
olga50 Re: pomocy anemia 24.02.06, 21:32 Ja miałąm hgb 8,3..tragiczne!Bałam sie potwornie o zdrowei dzidzi, na szczescie urodziła sie duża, grubiutka i zdrowiutka ))A straszono mnie że dziecko będzie niedotlenione!!! Ale wynik też masz paskudny, bez sztucznego żelaza go nie poprawisz, sma dieta niewiele pomoze przy tak silnej anemi. Ja cie pocieszam, że twoja dzidzia na pewno tez urodzi sie zdorwa - pisze to bo mnie natomiast strasznie straszono w ciaży i tylko sie stresowałam i płakałam po nocach... Odpowiedz Link Zgłoś
ab76 Re: pomocy anemia 25.02.06, 08:15 Ale nie ma co histeryzować, lekarz przepisze ci żelazo i będzie ok. Oczywiście nie lekceważ tego. I zajadaj mięsko- najlepiej z surówką bo wit. c ułatwia wchłanianie żelaza, taką pastę na kanapki: tuńczyk+ ugotowane żółtko jajka+ dużo natki pietruszki, sok z buraków, brokuły. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gowa2 Re: pomocy anemia 25.02.06, 09:59 I ja mam hb w przybliżeniu taką jak ty tylko że mi ciągle spada pomimo stosowania doustnych preparatów. Dlatego na dzień dzisiejszy jestem na zastrzykach zobaczymy co będzie po nich. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dune Re: pomocy anemia 06.03.06, 16:52 Hej, mi bardzo pomogło żelazo w wersji homeopatycznej: Ferrum Metallicum 9 CH - brane dwa razy dziennie po 5 granulek, ale poziom hemoglobiny miałam wyższy (około 9) - po 3-4 tygodniach wynik miałam już w granicach normy - to jest bezpieczna postać żelaza więc - Polecam. Bądźcie zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś