Dodaj do ulubionych

Polip w ciąży!

22.02.06, 15:45
Dziewczyny czy któraś miała może polip w ciąży? U mnie na początku był
malutki, ale teraz urósł. Na razie nic się z nim nie dzieje, nie krwawi.
Ginekolog powiedziała, że nie ma sensu nic z nim robić, bo takie rzeczy usówa
się przy porodzie. Jeśli któraś miała napiszcie co radził wam ginekolog oraz
jak i kiedy się go pozbyłyście. Czy dawał jakieś objawy w ciąży?
Obserwuj wątek
    • renia_1965 Re: Polip w ciąży! 22.02.06, 16:25
      Tak, u mnie był, zrobił się na początku ciąży i sobie rósł. Lekarz podejrzewał
      nawet, że oznacza to wadę genetyczną płodu, dosyc poważną, letalną. Musiałam
      zrobić badania prenatalne. Na szczęście okazało się, że z dzidzią wszystko
      dobrze, a polip się wchłonął w czwartym miesiącu i nie ma po nim śladu. Ale
      zmartwień mieliśmy sporo z tym związanych. Mam nadzieję, że dalej wszystko
      będzie dobrze.
      Serdecznie pozdrawiam,
      Renata
      • beata761 Re: Polip w ciąży! 22.02.06, 16:40
        Mi polip zrobił się w 7 miesiącu. Lekarka powiedziła że nie ma co się nim
        narazie martwić bo może się samoistnie wchłonąć a jak nie to "zajmiemy się nim"
        po porodzie.
        Pozdr.
    • bet4 Re: Polip w ciąży! 22.02.06, 16:58
      Witam.Jestem w 35tc. Polipa miałam od początku ciąży.Od 7tc powodował plamienie
      zabarwione na kolor brązowy. Nieznacznie, ale przez cały czas musiałam nosić
      wkładkę. 4 tygodnie temu leżałam w szpitalu z powodu krwawienia z szyjki macicy
      i podczas pobytu sam mi odpadł. No i plamienie się zakończyło. Nie masz się co
      martwić.Życzę Ci aby "sprawa"sama się rozwiązała jak u mnie. Pozdrawiam.
      • dasia_p Re: Polip w ciąży! 22.02.06, 17:19
        Dzięki za odpowiedzi. Mi polip zrobił się w 3 miesiącu. Ginekolog myślała
        właśnie, że się wchłonie, bo był malutki. Obecnie jestem w 6 m-cu,
        jak na razie tylko się powiekszył,a zadnych objawów nie daje.
    • anik-a28 Re: Polip w ciąży! 22.02.06, 20:30
      U mnie lekarz stwierdził polipa 1,5 m-ca temu. Dowiedziałam się o nim jak
      spanikowana pojechałam do lekarza, (delikatnie krwawiłam podczas oddawania
      moczu) na co on stwierdził że to polip. Powiedział, że często występuję w ciąży
      i mogę jeszcze plamić, ale nie likwiduje się go w ciąży. Zwykle wchłania się
      jeszcze w ciąży bądź podczas porodu. Ostatnio na wizycie nawet nie wspomniał o
      polipie, a ja zapomniałam o to spytać, ale myślę że jakby było coś nie tak to
      by sam powiedział. A od tamtego czasu nie plamiłam więcej i mam nadzieję, że
      nie będę- to nic przyjemnego widzieć "żywą" krew. Dodam, że teraz jestem w 32,6
      tc. Pozdrawiam, Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka