Dodaj do ulubionych

spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ??

27.02.06, 11:10
ktore wygodniejsze ??
na brzuch ok, ale moze byc w nich troche cieplo jak sie tak czlowiek owinie
wisna i latem pod pachy. nie jest w nich w ogole ciasno w brzuch ??
te pod brzuch znowu nie wiadomo czy nie beda sie zsuwały w miare jak brzuch
bedzie wiekszy. dodam ze ei chodzi mi tu o spodnei z tzw."golfem" tylko takie
z wszywanymi gumkami ktore mozna sciagnac lub popuscić.te nie maja stanu
podwyższonego tylko taki jak normalne jeansy.
macie doświadczenia w tej materii ?? mi sie wydaje ze te "pod" moga zjezdzac
z brzucha.
jakie spodnie sie sprawdzają ??
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kayla.op.pl Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 11:15
      Ja mam jeansy na brzuch. Jesli za bardzo poluzuje gumke, to troche sie zsuwaja,
      ale jesli dobrze dopasuje, jest ok. Nic nie cisnie w brzuch, ani w ogole
      nigdzie. Nie wiem, jak by sie spisywaly latem, bo nosze je teraz.
    • ulcia03 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 11:16
      Ja mam spodnie na brzuch (z rękawem) i jestem bardzo zadowolona, to super
      wyjście na zimę, bo brzuszek ma ciepło. Noszę je od początku na szelkach, bo
      spadają, mimo że już 8 miesiąc. Ale rzeczywiście na wiosnę i lato lepiej chyba
      kupić coś lżejszego. Chociaż rękaw tez można zwinąć i wtedy spodnie są pod
      brzuch.
    • alba2006 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 11:26
      Wydaje mi sie ze to kwestia gustu i upodoban. Ja np. generalnie niecierpie
      wszystkiego co opina moj pas (a szczegolnie rajstop!!!). Jak zobaczylam te
      wielgachne spodnie pod pachy to sie zalamalam. Pozniej zobaczylam takie fajne
      biodroweczki. No i od samego poczatku nosze jeansy pod brzuchem. Wygladaja jak
      biodrowki zwykle, nie maja kieszeni z przodu zamiast tego wstawiony material
      ktory sie rozciaga. Jestem w 31 tc a te spodnie nosze od 14 tc. Nie sciagaja
      sie bo nosze je z paskiem dodatkowo one sa zaprojektowane tak ze sa nizsze z
      przodu a troche dluzsze z tylu wiec ani nie wychodza mi gumki od majtek z tylu
      ani nie obnazaja mnie z przodu.
      Dodatkowo kupilam sobie dluzsze topy i jest wszystko ok. Wydaje mi sie ze
      brzuszek wyglada dosc sexy sam w sobie a te spodnie fajnie go eksponuja nie
      maskuja. W koncu nie ma sie czego wstydzic.
      Spodnie wygladaja na tyle fajnie ze spokojnie je bedzie mozna nosic juz po
      wszystkim.
      Niestety doswiadczen z tymi duzymi, pod pachy nie mam. Nie nosze ich tak samo
      jak ogrodniczek czy tez takiej samej bielizny.
      Pozdrawiam
      • grubaska20 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 11:35
        ja całą ciążę przelatałam w biodróweczkach
        • mindsailor Grubaska!!!! 27.02.06, 14:59
          a gdzie takowe kupiłaś?
          ps. tez jestem z 3-miastasmile
      • emi_74 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 11:40
        ja juz mam dlugie doswiadczenie, bo zaczelam wlasnie 40 tc smile. Otoz jeansy
        biodrowki byly ok do ok. 8 miesiaca. Potem, po pierwsze trudno sie je zapina,
        bo przez brzuch nic nie widac, a po drugie wszystko konczace sie pod brzuchem
        zaczyna cisnac - na tez wysokosci maly ma glowke, wiec dla niego chyba tez nie
        przyjemnie, a po trzecie spadaja. Mam teraz dwie pary takich dosc wysokich
        spodni, regulowanych na gumki z boku. Na poczatku byly za wysokie i wygladalo
        to bez sensu. Ale teraz na koncowke ciazy to najlepsze i najwygodniejsze
        rozwiazanie. W brzuch nic nie cisnie, naprawde polecam. Mam do tego takie
        bawelniane pasy, ktore zakladam na brzuch/biodra i do tego normalne, choc
        troche dluzsze swetry i bluzki (na zewnatrz). Nie wiem jak bedzie u Was w
        lecie, bo wtedy jeszcze goraco sie robi.
        Pozdrawiam.
        • eps Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 11:42
          Jak dla mnie te pod brzuch to porażka. Mnie uciskały i przy każdym korku zsuwają
          się. Mam takie i założyłam je tylko raz. Rewelacja to te na brzuch,mnie nic nie
          uciska i dobrze sie noszą. jestem w 35 tc ale brzuch mam wielkachny bo aż 120 cm
          w pasie.
    • ares1976 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 11:42
      Ja mam na brzuch z golfem ale i tak się zsuwają. Nie są "pod pachy" jak piszesz
      smile Na lato ok, tylko kup sobie wydanie cienkie i bojówkowe (ja mam sztruksy na lato za ciepłe)
      • grubaska20 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 11:49
        nie wiem.. mnie tam nic nie cisnęło. po prostu, kiedy spodnie robiły się
        przyciasne, odnosiłam do krawca ,żeby wszyć takie maleńkie kliniki po bokach i
        było ok. chociaż nie wiem, jestem szczupłą osobą i w ciaży praktycznie nie
        przytyłąm, miałam tylko brzuszek. najwiekszy odnotowany obwód brzucha miałam
        92cm, może więc może tylko przy małym brzuszku się sprawdzają..?
    • jooska2 Re: biodrówki 27.02.06, 11:53
      BIODROWEK JAKOS JESZCZE NIE WIDZIALAM W zadnym sklepie.sad(
      wszedzie spodnie pod pachy albo ogrodniczki.
      kupowalyscie jakies konkretne firmy czy co spotkalyscie ?? generalnie sklepow z
      ciuchami ciązowymi jes tak malo ze praktycznie wybor zaden. tylko ceny maja
      duze i wspaniale ....
      no wlasnie jak sie kupuje sodnie, w ktorych sie bedzie chodzilo non stop przez
      pol roku to musza juz musimy sie nich dobrze czuc.

dzieki za odpow. i pozdrawiam
      • karolcia86 Re: biodrówki 27.02.06, 12:07
        Ja mam kilka par spodni różnych typów: z regulowaną gumką, z golfem i
        biodrówki. I te z golfem lubię najbardziej, świetnie leżą, a wysokość golfa
        mozna regulować, no i mogę do nich nosić krótksze bluzki z przed ciąży. Te
        biodrówki to mi spadają i je lubię najmniej. Ale to rzecz osobistych upodobań.
        Chociaż muszę przyznać że te z golfem i biodrówki strasznie drogie były, firmy
        Formes, ale za to bardzo porządne.
      • jaonna1 spodnie 27.02.06, 13:15
        do czasu kiedy brzuch nie był az tak duży chodziłam w biodrowkach czyli pod
        brzuch ale gdy brzuch sie powiekszał robiło sie to mało wygodne-pupa prawie na
        wierzchu, nerki gołe(a takiej długiej koszulki co naciagnie sie na cały brzuch
        i jeszcze w spodnie to nie miałam)teraz mam sztruksy co nachodza na brzuch
        własnie z takimi gumkami-myslałam ze nigdy nie założe typowo ciazowych spodni
        ze bede sie czuć w tym jak wieloryb ale zmieniłam zdanie sa bardzo wygodne
        plecy zakryte. wiec na chłodniejsze dni polecam
    • alcarin Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 11:58
      Mam 3 pary spodni z "golfem", w tym jedne jeansy, i jestem z nich bardzo
      zadowolona.Z tym, ze ja korzystam z nich teraz, czyli zima/wczesna wiosna.
      Mozliwe, ze w cieple dni nie sa tak praktyczne i trudno w nich wytrzymac z
      powodu goraca. Jesli szukasz spodni na pozniejsza wiosne i lato, to jeszcze
      troche zaczekaj - pewnie za chwile pojawia sie nowe wiosenne kolekcje i moze
      znajdziesz cos ciekawego. Na stronach kilku sklepow internetowych jeszcze
      niedawno byly na wyprzedazy wiosenno-letnie ciuchy z poprzedniego sezonu -
      pewnie warto cos kupic na nadchodzace lato smile Na cale szczescie ja lato spedze
      juz bez brzucha (przynajmniej bez ciazowego, bo pewnie zostanie mi przez jakis
      czas moj wlasny, wyhodowany w trakcie ciazy smile ).
    • jooska2 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 12:07
      no to jak sie te z "golfem" zsuwaja to te pod brzuch pewnie tym bardziej.
      te nad ktorymi sie zastanawiam sa firmy motherline i maja szeoku obwód pasa,
      ale nie sa na brzuch ani pod brzuch. po prostu jak zwykle spodnie, tylko tam
      gdzie sa zwykle kieznei jest wszyty rozciagliwy materiał z gumkami do
      regulacji. ale jak zrobilam "imitacje brzucha" to mialam wrazenie ze te spodnie
      mi sie zaraz zsuna na kryśke. nie trzymaja sie po prostu na brzuchu. paska
      przeciez nei zaloze.
      sama ju znie wiem co kupic.
      • azbestowestringi Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 12:59
        ja mialam nad brzuch a urodzilam 6 wrzesnia i nic mi sie nie przegrzalo.
        estetyczniej wyglada jak brzuch jest zakryty - zwlaszcza jesli wam wyskocza
        rozstepy - no chyba ze tunike do tego bedziecie nosic, ktora zakryje wam
        wszystko prawie do kolan wink

pozdrawiam
        • xixx Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 13:17
          Ja najbardziej lubię te z golfami na brzuch, zima grzeją, są wygodne a jak jest
          cieplej to mozna ten golf wywinąc i wtedy spodnie wogóle nie wyglądają jak
          ciążowe. No i najładniej wyglądają moim zdaniem.
    • kasia819 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 13:09
      Cześć. Ja mam spodnie na brzuch. Są bardzo wygodne i noszę je od 4-go m-ca.a
      teraz zaczął mi się 7 m-c.Spodnie te są uszyte z cienkiego jeansu, więc
      przydadzą mi się też na wiosne. Zapłaciłam za nie 165zł,ale warto było. Termin
      mam na maja więc nie moge sie doczekać kiedy będzie na tyle ciepło żebym mogła
      ubrać cieNsze spodnie dresowe z bawełny,, bo przez tą pogode na dwór wychodzę w
      jednych. Pozdrawiam.
      P.S. Doradzała mi trocze sprzedawczyni w sklepie ciążowym,ale przymierzałam też
      ogrodniczki(niestety pogrubiają). I wybrałam na brzuch regulowane.
      • luna333 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 13:16
        ja nosiłam pod brzuch (biodrówki)jako że był środek lata ale problem polegał na tym że jak się chciało usiąśc to trzeba było je rozpinać bo inaczej się wpijały w brzuch. Gdybym mogła to bym jednak nosiła takie na brzuch - ale przy 40st upałach to taki golf nieźle by czadu dawał smile choć są spodnie z szerokim namiotem na bębenek i tych 2 pary miałam (regulacja na gumę z boku) i byłam baardzo zadowolona - tyle że rośnie wraz z brzuchem do pewnego momentu a później trzeba większe kupić.
    • simonkapl Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 13:13
      Ja kupilam 2 pary spodni ciazowych jeszcze w 4 miesiacu, moj normalny rozmiar,
      regulowane , na brzuch. Nie dosc ze ubralam je dopiero w 8 miesiacu z braku
      brzuszka, to mam uregulowane na maximum a i tak z brzucha sie potrafia
      zsuwac.Teraz jestem w 37 tc i wygrzebalam 2 pary spodni sprzed ciazy biodrowek i
      chodze w nich.Wiec nie wiem czy na brzuch to dobry pomysl, moze zalezy od
      wielkosci brzucha.Mnie sie wydaje ze takie ze sciagaczem sa fajne, choc nie
      mialam nigdy.
    • joana.mz Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 13:26
      Zdecydowanie te na brzuch. Ja mam z golfem i są najwygodniejsze. Biodrówki
      zjeżdżają - zakładam szelki ale nie jest w nich wygodnie.
      pozdr
      • beata761 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 13:35
        Ja mam 2 pary spodni na brzuch. Dzięki regulowanym gumkom staryczyły mi na całą
        ciążę. Gdy jest zimniej zakładasz je na brzuszek a jak cieplej zawsze można
        zsunąć. Bardzo wygodne. Polecam !!!
      • jooska2 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 14:20
        szelki ?? nieeee, ten wariant odpada smile
    • emikap1 Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 27.02.06, 19:54
      Hej! Ja zawsze byłam przeciwniczką spodni na brzuch. Wydawało mi się, że to
      powoduje dyskomfort. Przed ciążą najwygodniejsze były dla mnie biodrówki. Odkąd
      pojawił się brzuszek zmieniłam zdanie. Kupiłam spodnie sztruksowe na brzuch i
      uważam, że są najwygodniesze na świecie, poza tym rosną razem ze mną. Nic mnie
      nie upija pod pępkiem a dzidzia ma pełen luz. Gumka jest prawie pod biustem.
      Pozdrawiam
    • ggosiek Re: spodnie ciążowe "pod" czy "na" brzuch ?? 28.02.06, 09:02
      Ja miałam spodnie na brzuch i szczerze powiedziawszy strasznie mnie wkurzały,
      gumka strasznie się rozszeżyła i zamiast dobrze się dopasowywać wraz z rosnącym
      brzuchem to tylko ciągle je podciągałam. To tylko moje zdanie,może ja kupiłam
      jakieś ferelne spodnie. Natomiast w lato kupywałam sobie ubrania o dwa numery
      większe i super się chodziło
    • bamboo najlepsze są spódnice i sukienki 28.02.06, 09:12
      spodni mam dwie pary /na brzuch/ i zsuwają się z brzucha, a potem wiszą w kroku
      i tak sobie to wygląda... ciągle muszę je poprawiać po każdym siadaniu i
      wstawaniu.
      po domu i na spacery najwygodniejsze różne dresowe - pod brzuch /normalne,
      nieciążowe spodnie dresowe/.
      a najwygodniejsze dla mnie są spódniczki i sukienki /mam dwie mohercare i
      bardzo chwalę/- nic nie uwiera, nic się nie zsuwa. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka