Dodaj do ulubionych

co uzywacie przeciw rozstępom?

28.02.06, 18:18
Witam wszystkie przyszłe mamuśki!!dziewczyny mam problemik,otóż jestem w 24
tyg.ciąży.Od początku ciąży używam oliwki w żelu-tak polecił mi mo lekarz,
ale od paru dni niesamowicie swędzi mnie brzuszek i mam wrażenie że skóra
delikatnie się na nim łuszczy!Kupiłam dziś serum przeciw rozstępom z seri
EVELINE jest "całkiem nie zły"ale zapomniałam zapytać przy zakupie czy jest
on przeznaczony też dla kobiet w ciąży.Czy któras z was może go używa?Może
polecicie mi coś dobrego i niedrogiego?z góry dziękuje!
Obserwuj wątek
    • k1212 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 18:57
      ja używam kremu przeciw rozstępom Gerbera za ok. 20 złoty i jestem bardzo
      zadowolona
      • justynapio Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 01.03.06, 18:46
        FISSAN ok 20 zł. wcześniej używałam Mustelli a od trzech miesięcy Fissan,
        rozstępów nie mam a jestem w 32tc.

Pozdrawiam
    • paulinaux Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 19:07
      Najalepsza dla mnie jest oliwka (taka dla dzieci). Fakt, ze brzuch jest przez
      jakiś czas tłustawy, ale wolę to niż "porysowany" wink
      Próbowałam już paru kosmetyków, ale po oliwce czuję, ze skóra faktycznie jest
      elastyczna i nie obawiam się jej rozciągania. Też jestem w 24 tygodniu
      a "rozciąganko" mamy jeszcze przed sobą wink Pozdrawiam
      paulinaux
      • an761 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 19:12
        ja uzywalam tez gerbera i bylam zadowolona lepiej sie rozsmarowywal niz np
        penaten.
        • sja75 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 19:24
          uzywam oliwki dla dzieci na zmainę z emulsją dove-jak do tej pory ok oby tak
          dalej!to juz koniec 28tygodnia!
        • jaga261 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 19:24
          Witam!!! Ja używam balsamów do ciała z avonu i niekoniecznie są na rozstepy,
          jestem z nich zadowolona teraz i za pierwszym razem również było okismile
    • agaberna Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 19:50
      Ja używam Fissanu (37 tc) i żadnych rozstepów, a przytyłam 20 kg!!!!
    • moreno500 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 19:51
      miałam ogromny problem ze swędzeniem brzucha - drapałam się do krwi, a lekarz
      podejrzewał nawet cholestazę. na szczęście było to tylko rozciąganie się skóry.
      też używałam oliwki w żelu, ale słabo działała. no i zaczęłam podbierać mojemu
      nienarodzonemu dziecku krem, który kupiłam do pupy - balneum baby krem. i jest
      to rewelacja! przestałam się drapać, zlikwidowałam "skórę krokodyla" na nogach,
      z którą nie radziłam sobie od lat, po prostu kosmos. taki spory słoiczek
      kosztuje 22,50 zł, można kupić w aptece, polecam. nie mam problemu z
      rozstepami, więc nie wiem, czy na to pomoże, ale na swędzenie na 100%.
      • ewicia Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 20:55
        Ja używam Ziajki - Mammamia na rozstępy i jestem zadowolona smile
    • galanina Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 21:19
      Jak ktos ma tendencje do rozstepow to nawet najdrozszy kosmetyk nie pomoze!W
      pierwszej ciazy masowalam sie zwykla oliwka bambino a teraz niczym procz balsamu
      po kapieli i rozstepow nie ma....mimo blisko 50 cm dodatkowo w pasie...
      • monikaa28 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 21:34
        Całkowicie sie z tym zgadzam. "Pływam" w oliwkach, kremach i balsamach a i tak
        juz widze, że rozstępy mnie nie ominą. Jak ktoś ma do nich predyspozycje, to
        nic nie poradzi sad
        Pozdrawiam.
        • monikaa28 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 21:38
          Zapomniałam napisać, że mino wszystko najlepsze dla mnie są: oliwka J&J po
          kąpieli i gerber.
          Pozdrawiam.
    • beata761 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 21:39
      Te wszystkie kremy nic nie dają. Ja smaruję się od początku ciąży , uzywałam
      juz kilku i tych tańszych i tych drogich i niestety na piersiach mam rozstępy,
      na szczęście brzuch i pośladki narazie są ok. Poprostu jezeli ktoś ma tendenje
      i piersi urosną o kilka rozmiarów to nic nie pomoże.
      • majowa-panna Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 22:41
        nie wiem czy było już o tym na forum ale podam wam "przepis" jak robiła moja
        siostra - kruszynka dla której brzuszek był naprawde sporym obiążeniem - efekt
        jest taki że po trzech ciążach rozstępy ma tylko na piersiach - bo jej je nagle
        wysadziło... a brzuch jest pierwsza klasa. otóż siostra codziennie od samego
        początku ciąży pracowała nad swoim brzuszkiem w ten sposób że ściskała skórę na
        brzuchu kciukiem i palcem wskazującym i lekko przekręcała-naciągała ją. nie
        pamiętam kto jej tą metodę polecił, chyba gdzieś o tym wyczytała, w każdym
        razie jej to pomogło. stosowała w obrębie całego brzuszka. moja druga siostra
        raczej tak się nie bawiła i ma rozstępy, więc może warto spróbowac przez
        kilkanaście minut choćby siedząc przed tv. powodzenia smile
        • stephany Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 22:55
          ja smaruje się mustela i niestety pomimo wszystko rozstępy na piersiach już sie
          pojawiły, narazie sa bezbarwne ale to dopiero 24tc. rozmiar z b na dd się
          zwiększył a na brzuchu poki co nie ma.
          • zara11 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 23:04
            zgadzam sie z dziewczynami mowiacymi o nieuchronnosci zapisanych "odgornie"
            rozstepow. ale nie twierdze, ze nie warto sie samrowac, bo az strach pomyslec,
            jak wygladalaby nasza skora bez nich. ja smaruje sie wszystkim mozliwym mazidlem
            na zmiane: oliwkami, balsamami p.rozstepom, zwyczajnymi. mam swoj rytual, 2razy
            dziennie, nie dopuszczam, aby skora byla sucha. niestety, raz sie troche
            zapomnialam i trach - skora na piersi pokryla sie kreseczkami. brzuch i reszta
            sa ok, ale cieniutka skora na piersiach takiego rozrostu nie wytrzymalasad(
            no coz...
            a co do balsamu eveline, to sprawdz czy nie ma w skladzie kofeiny, jak ma, to
            nie poleca sie jej w ciazy.
          • ola671 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 06.03.06, 14:55
            Ja uzywam krem przeciw i na rozstepy firmy vichy ok 90zl i jest naprawde
            rewelacyjny .
    • nikosia66 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 28.02.06, 23:11
      Na swedzenie tylko oliwka, na rostępy- nie czarujmy się ale nie ma nic co w
      100% by im zapobiegło.
      • aja2006 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 01.03.06, 15:46
        ja też używam ten niemiecki fissan (lub fisan nie pamiętam). Poleciły mi
        koleżanki mówiąc, że jest świetny. Póki co potwierdzam- nie mam żadnych
        rozstępów! A nie jest drogi, kupiłam w aptece ok 20 zł!
    • agaa_p Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 01.03.06, 16:21
      Polecam olejek z arniką do masażu. Można go kupić w dobrych aptekach lub w
      sklepie internetowym www.bionica.com.pl Jest rewelacyjny i całkowicie z
      naturalnych składników, co może być istotne dla alergików. Mimo, że ledwo
      mieszczę się w drzwiach wink ani jednego śladu rozstępów na piersiach czy
      brzuchu. Choć nie należy do najtańszych środków jest bardzo wydajny, zwłaszcza
      gdy smaruje się nim na mokrą skórę. pozdrawiam
      • mmalicka21 ja się smaruję,masuję,głaszcze,szczypie 01.03.06, 17:36
        i co????
        i wlaśnie nic
        i tak mam rozstępy ale tylko na udach całe szczęście że nie na brzuchu
        • melek77 Re: ja się smaruję,masuję,głaszcze,szczypie 01.03.06, 17:43
          Ja uzywam kremu Fissan - polecaly mi go wszystkie kolezanki, ktore smarowaly
          sie nim podczas ciazy, a dodatkowo oliwka. Na razie jest ok (27tc), zobaczymy
          jak bedzie dalej.
          • betka42 Re: ja się smaruję,masuję,głaszcze,szczypie 02.03.06, 21:12
            Jestem w 37 tc. Od początku używam kremów na rozstępy i antycell. Avon i iestem
            bardzo zadowolona. Żadnych rozstępów, skóra jędrna i gładziutka. Polecam też
            regularne używanie peelingu do całego ciała raz w tygodniu, a smarowanko rano i
            wieczorem.
            • joannaoliwia Re: oliwa z oliwek 06.03.06, 19:01
              ja kąpię się w parafinie a ciało smaruję oliwą z oliwek na noc i nic ani
              celulitu ani rozstepów. pfu pfu odpukać tak robią Włoszki iGreczynki i przy ich
              upałach i w ciązy takie zabiegi im pomagają. To nam też to dobrze zrobi!
              • matuska Re: oliwa z oliwek 06.03.06, 19:43
                Pierwsza ciaze biust smarowalam oliwka dla dzieci Penaten , teraz tez tak robie
    • simonkapl Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 06.03.06, 19:50
      Tylko oliwka.I nie za duzo przytyc.
      • mazia81 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 06.03.06, 20:30
        Vichy jest rewelacyjny, używam od 4 m-ca, teraz jestem w siódmym i jest super.
    • anagram2 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 06.03.06, 20:42
      a von mi stąd. I jak na razie nie ma ich na mnie. Znaczy rozstępów. Miałam
      oliwkę ale mam z nia taki problem, że oliwka zatrzymuje wodę w skórze jak się
      za dobrze nie wytrzesz. No a woda w moim mieście to makabra. Przed snem 30
      minut nic tylko sie drapałam. Teraz mam jakiś balsam z ziaji. I krem avon na
      brzuch i posledki. I wiesz co? Cellulit mi z pośladków zniknął jak tym kremem
      się zaczęłam smarować. Ale ten krem to raczej tani nie jest. Pozdrawiam,
      • helpik13 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 06.03.06, 21:40
        Dlaczego żadna nie pisze o ćwiczeniach-mi sama lekarka powiedziała ,że oprócz
        naoliwiania trzeba pobudać krążenie i rozciągać skórę poprzez ćwiczenia-
        poporostu ruch-oczywiście nie w obrębie brzucha- tutaj rzeczywiście zostaje
        tylko wcieranie kremików.
        • anna1503 Re: co uzywacie przeciw rozstępom? 07.03.06, 09:23
          A ja używałam Mustelli do smarowania brzuszka od chwili kiedy dowiedziałam
          się,że dzidzia już tam jest.Oprócz tego jeszcze,dwa razy w tygodniu podczas
          kąpieli w wannie(nie pod prysznicem)do wody wlewałam oliwkę dla
          dzieci.Urodziłam i nie mam ani jednego rozstępu,a brzuszek płaski jak przed
          ciążą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka