Dodaj do ulubionych

cellulitis:(

03.03.06, 07:44
czesc dziewczyny sluchajcie jestem teraz 32 tc i zauwazylam ze na udach
pojawia mi sie coraz wiecej "pomaranczowej skórki" .Nie wiem czy to jest
oznaka zatrzymywania wody w organizmie ? Dodam ze cwicze co drugi
dzien,raczej non stop jestem w ruchu - do tej pory pracuje. Jezeli chodzi o
wage do przytylam ok.10kg. Zastanawaim sie czy te objawy znikna mi po
porodzie samoistnie czy trzeba bedzie sie napracowac zeby je "ujarzmic"smile
milego dnia wam zycze i pozdrawiam serdecznie wszystkie BRZUCHATKI!!!
Obserwuj wątek
    • jasminar Re: cellulitis:( 03.03.06, 09:00
      Nie ma nic za darmo tzn bez pracy smile) trzeba bedzie sie nameczycwink))
      • mika9912 Re: cellulitis:( 03.03.06, 10:52
        w ciaąży celulit to nie sprawa braku ruchu czy nadmiernego tycia przynajmniej
        nie do końca tylko hormonów i niestety większość z nas nie morze sie przed tym
        uchronić. propomuję masaż ciała szoprstką gąbką pod prysznicem przynajmniej
        trochę poprawi wygląd skóry i krązernie. po ciąży wiadomo hormony wracają do
        normy więc przy odrobinie chęci możesz sie go pozbyć. powodzenia
        • patylda Re: cellulitis:( 03.03.06, 12:22
          Oj tak, mika ma niestety rację. 20% kobiet zaczyna mieć w ciąży celulit. Ja
          też, buee. Nawet na łydkach. Masaż gąbką troszkę pomaga, ale po ciąży się
          wezmę za to. Nawet już sobie szukałam w internecie różnych preparatów i
          informacji o nich. Urodzę w kwietniu. Ciekawe, cze do wakacji zdążę coś z tym
          zrobić, oj.
          • m125 Re: cellulitis:( 03.03.06, 13:05
            ja mam cale zycie cellulitis i walcze z nim nieustannie. przed samym zajsciem w
            ciaze, a wlasciwie zanim sie dowiedzialam, ze w niej jestem, skonczylam serie
            zabiegow anty-cellulitisowych. polecam zwlaszcza bańkę chińską - masaż
            próżniowy, podobno można go robić w ciąży, choc moja masażystka "ręczna"
            twierdzi, że w ciązy pojawia sie tzw. cellulitis fizjologiczny i nie powinno
            sie z nim nic robic, nie wolno np. stosowac kremow na cellulitis. oczywiscie
            masaz gabka i poprawa krazenia nikomu nie zaszkodzi, ale ja bym sie nie
            martwila za bardzo. jestem w 14 tc i na razie nie widze nic niepokojacego,
            natomiast mam plan, ze po ciazy sie wezme za siebie i na pewno wroce do bańki
            chińskiej smile pozdrawiam wszystkie dbajace o siebie mamy! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka