Dodaj do ulubionych

Wyciek bezbarwnej wydzieliny z piersi w 19 t.c.

07.03.06, 21:28
witam,
nie wiem czy ten temat był już poruszany, bo nie mogłam go znaleźć. Mam takie
pytanie.Czy to normalne że w 19 tygodniu ciąży wypływa mi z piersi bezbarwny
płyn? To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy powinnam się martwić. Z góry
dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Gosia
Obserwuj wątek
    • jaonna1 Re: Wyciek bezbarwnej wydzieliny z piersi w 19 t. 07.03.06, 21:31
      normalne. piersi sie już przygotowują.
      • aga55jaga Re: Wyciek bezbarwnej wydzieliny z piersi w 19 t. 07.03.06, 21:35
        u jednych kobiet płyn pojawia się, tak jak u ciebie, dość wcześnie, u innych
        wcale aż do porodu. To fizjologia. Natomiast nie powinno się wyciskać tego
        płynu, ciągać brodawek aby nie wywołac przedwczesnego porodu.
    • zuzia.ja Re: Wyciek bezbarwnej wydzieliny z piersi w 19 t. 07.03.06, 21:33
      To tzw siara. Wszystko w porzadku
      • aga55jaga Re: Wyciek bezbarwnej wydzieliny z piersi w 19 t. 07.03.06, 21:35
        siara jest gęsta i żółta
        • zuzia.ja Re: Wyciek bezbarwnej wydzieliny z piersi w 19 t. 07.03.06, 21:54
          jasnozolta i niegesta

• goga824 Re: Wyciek bezbarwnej wydzieliny z piersi w 19 t. 07.03.06, 22:18
            wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam
          • aga55jaga zuza 08.03.06, 11:45
            widzisz, w pierwszej ciąży ok 20 tygodnia pojawiła sie u mnie właśnie taka
            wydzielina z piersi, potem Kiedy urodziłam córkę wydzielina zmieniła się w
            żółtą i gęstą - położna powiedziała że to jest właśnie siara, w drugiej ciązy
            było podobnie, chociaż owa wydzielina pojawiła się dopiero w dniu porodu.
            Teraz, chociaż już nie karmię od 7 miesięcy - wydzielina nadal się w piersiach
            pojawia, szczególnie wtedy gdzy przycisnę np brodawkę, lub przed miesiączką,
            pytałam gina - i to siara raczej nie jest

Ale co kobieta to przypadek, nawet kolory mleka mogą być różne a co dopiero
            siary
    • fiamma75 Re: Wyciek bezbarwnej wydzieliny z piersi w 19 t. 07.03.06, 22:24
      Mam identycznie, nie martw się!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka