Dodaj do ulubionych

fenoterol a poród

12.03.06, 12:47
Cześc dziewczyny, mam pytanko czy orientujecie się ile mniej więcej po
odstawieniu fenoterolu może wystąpic poród? Ja biorę go od 6 tygodni, w środę
zacznie się 38 tc i mam przestac go zażywać. Lekarz powiedział, że w
przeciągu kilku dni(bo mam już małe rozwarcie). Może któraś z Was ma jakieś
doświadczenia w tym temacie to proszę się nim podzielićsmile z góry serdecznie
dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • 21m Re: fenoterol a poród 12.03.06, 18:05
      ja odstawilam 3marca i jak do tej pory czekam...termin mam na 24marca szyjka
      2tygodnie temu byla skrocona miekka i rozwarcie na opuszek palca!ale to roznie
      bywa czytalam ze niektore dziewczyny rodza n drugi dzien po odstawieniu inne po
      tygodniu a jeszcze inne po 3 takze roznie to bywa...
      • justa75 Re: fenoterol a poród 12.03.06, 18:33
        Co prawda byla to ciaza blizniacza, brzuch mega wielki i moj 37 tydzien,
        odstawilam rano a o godzinie 17 zaczela sie akcja wink Rozwarcie bylo na jakies 4-
        5 cm, skurcze parte po 2 godzinach od rozpoczecia akcji tzn od odejscia wod.
    • ewik-78 u mnie 5 dni 12.03.06, 22:25
      U mnie trwało to pięć dni. Miałam odstawić 5 grudnia (wcześniej koniecznie
      musisz zacząć zmniejszać dawkę, żeby nie było to gwałtowne) , 8 grudnia szyjka
      była już zgładzona ale zamknięta. 8/9 grudnia w nocy odszedł mi czop śluzowy z
      szyjki, a 9/10 jechałam do szpitala na porodówkę. Wody odeszły po 3 godz. od
      początku akcji takiej mocniejszej, po 1,5 godzinie zaczęłam mieć bóle parte, po
      kolejnych 2 godz. zabrali mnie na cesarkę (tętno spadało)
    • ewik-78 c.d. 12.03.06, 22:27
      aha, no i ja odstawiałam na pocz. 36 tyg.
    • elmika Re: fenoterol a poród 13.03.06, 08:14
      Hej,
      W pierwszej ciąży 2 dni po odstawieniu urodziłam synka, w kolejnej ciąży w dniu
      odstawienia zaczął się wieczorkiem, córka urodziła sie rano
      Ale reguły nie ma, niektóre kobietry rodzą zaraz po odstawieniu, niektóre muszą
      tydzień (albo i dłużej) poczekać.
      Pozdrowionka
    • mamadwojkiam Re: fenoterol a poród 13.03.06, 09:10
      ja brałam od początku 7 m-ca. Nie wzięłam dawki o godz. 18, a o 20.30 byłam w
      szpitalu (mam godz.drogi) z rozwarciem na 1-2palce. 15 min po północy odeszły
      mi wody, a o 0.50 urodziłam córcię. Ale nie ma reguły. Nie zmiejszałam też
      dawki, poprostu odstawiłam.
    • agunia256 Re: fenoterol a poród 13.03.06, 11:04
      Witam ja brałam fenoterol od 25 tygodnia ciąży po 1 tabletce co 8 godzin.Od 36
      tygodnia ciąży brałam już pół tabletki co 8 godzin i miałam odstawić całkowicie
      na początku 37 tygodnia.Nie zdążyłam jednak odstawić fenoterolu dwa dni przed
      37 tygodniem urodził sie mój synek.Miałam bardzo szybki poród i życzę ci tego
      samego.Pozdrawiam.Aga
    • goniam26 Re: fenoterol a poród 13.03.06, 17:22
      ja ostatnią tabletkę wzielam o 6 rano a o 21 miałam juz skurcze tego samego
      dnia, pojechałam na porodówkę ale okazalo sie ze takie skurcze mga trwac nawet
      2 tyg, ponownie trafiam na poródówke za tydzien i chociaz lekarz na początku
      powiedzial że jeszcze długo do porodu to w przeciągu 4 godzin urodziłam synka
    • pataya Re: fenoterol a poród 13.03.06, 18:18
      ja odstawilam 2 marca, niby na KTG nic nie bylo widac a w nocy juz potezne
      skurcze i 3 marca urodzilam, termin milam na 23
      • czarna83 Re: fenoterol a poród 13.03.06, 21:47
        dziewczyny ja mam powoli odstawiac do 35 tyg i pozniej juz nie brac boje sie
        bardzo a jestem juz w 34 tyg jeszcze tydzien a pozniej niepewnosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka