evelyn99 13.03.06, 20:00 Witam. Jestem w 2 miesiącu ciąży. Mam straszne nudności. Co mi może pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tegan Re: Nudności 13.03.06, 20:27 Mnie trochę pomaga podgryzanie sucharków, suchych ciasteczek, chlebka ryżowego i tym podobnych 'pyszności' - ważne żeby nie mieć nigdy pustego żołądka. Niektórym pomaga herbatka imbirowa - ja nie próbowalam, bo na samą myśl robi mi się jeszcze berdziej niedobrze Jeśli masz nudności rano - nie wstawaj z pustym żołądkiem, zjedz coś jeszcze w łóżku (mąż mój kochany owsiankę mi do łóżka przynosi ) Trzymaj się dzielnie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martitka791 Re: Nudności 13.03.06, 21:00 Witam mi pomogło picie ciepłej i wygazowanej coli małymi łyczkami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ahoff Re: Nudności 14.03.06, 15:18 Kochana... trzeba to po prostu przezyc. jesli wymiotujesz bardzo czesto, koniecznie skonsultuj sie z lekarzem, bo to niebezpieczne. Ja mialam tylko nudnosci, bez wymiotow. Mi minely po zakonczeniu 4 miesiaca, chociaz myslalam , ze mina po 3 miesiacu. teraz jestem w 31 tyg i powiem ci - wolalam nudnosci niz zgage Taki urok ciazy niestety. Ale faktycznie, dobrze cos przekasic jeszcze w lozku, nawet krakersika. Badz dzielna. Wspolczuje... Odpowiedz Link Zgłoś