Dodaj do ulubionych

jak opiekowac sie dzieckiem po porodzie?

30.03.06, 12:38
Jutro ide na CC.Boje sie jak dam rade na nastepny dzien opiekowac sie
córcia.W jakiej pozycji karmic, jak wstac z łózka jak wszystko boli.Kłopoty z
piersiami i bólem a tu dzidzia.Doradzie i podpowiedzcie jak wy to
przezyłyście.Prosze.
Obserwuj wątek
    • ade1 Re: jak opiekowac sie dzieckiem po porodzie? 30.03.06, 12:40
      ja jestem po 2 cesarkach- dasz rade, samo przyjdzie, pomoga ci polozne, ja na
      noc oddawalam dziecko na tzw parking
    • maretina Re: jak opiekowac sie dzieckiem po porodzie? 30.03.06, 12:43
      w dzien zajmowal sie synkiem maz ewentualnie babcia. podawali mi go do
      przytualania ( pokarmu nie ialam, ssal, ale biedakowi nie lecialo). dwie
      pierwsze noce po cc kajtus spal na sali noworodkowej. na trzecia noc zostal ze
      mna. wtedy juz mialam jako-takie sily, zeby samodzielnie cokolwiek zrobic.
      • 1urszula1 Re: jak opiekowac sie dzieckiem po porodzie? 30.03.06, 15:21
        Hej!
        Na drugi dzien po porodzie pewnie nie bedziesz jeszcze miala sily opiekowac sie
        samodzielnie dzieckiem, ale nigdy sie nie zastanawiaj tylko po prostu pros
        polozne! O przewiniecie, podanie do karmienia... A do karmienia polecam pozycje
        taka: Ty lezysz na plecasz (na poczatku to inaczej ciezko sie ulozyc, bo rana
        jeszcze boli) a dziecko lezy obok, po Twoja pacha, na boczku, przodem do
        Ciebie. I wazne zeby dzieciaczek byl ulozony na jakiejs poduszce na przyklad,
        zeby byl na wysokosci Twojej piersi lub troche nawet wyzej. W tej pozycji latwo
        nakarmic bez nadwyrezania obolalego brzucha. Zreszta i tak szybko sama sobie
        wypracujesz wygodne sposoby smile
        Pozdrawiam i zazdroszcze - juz tak niedlugo sie zobaczycie! smile))
        Ula
        • agak14 do evity 30.03.06, 15:49
          Napisz mi poszę czy do szpitala zostaniesz przyjeta dopiero w dniu w którym
          bedziesz miała cc? Bo ja prawdopodobnie tak i jakoś mi się to dziwne wydaje.
    • przeciwcialo Re: jak opiekowac sie dzieckiem po porodzie? 30.03.06, 15:57
      przeciez będą położne i pielęgniarki. Nie zginiesz.
    • evita_iv do agak 14 30.03.06, 16:02
      Tak .Tak sie umówiła ze mna p. dr która bedzie mi robic CC.Zpoczatku u innego
      lekarza miałam czekac na bóle, ale poszłam do innej gin. i ona kazała mi sie
      zgłosić własnie jutro/tydzien przed terminem/ na 13,00 .Wypisała mi skierowanie
      i kazała na około 6 godzin przed zjesc lekkie sniadanie.Jestem zadowolona z
      takiego rozwiazania.Mam nadzieje ze wytrwam do jutra.Wszystko to oczywiscie nie
      za darmo, mimo iz mam wskazanie do CC...pozdrawaiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka