agatabg 31.03.06, 13:41 czy w ciąży koniecznie muszę brać np. MATERNĘ ? albo jakieś witaminy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bastet7 Re: witaminy 31.03.06, 13:44 Zależy od Twojego lekarza czy CI zaleci. Jeśłi masz dobre wyniki badań, to nie ma potrzeby brania leków. Odpowiedz Link Zgłoś
misspigy Re: witaminy 31.03.06, 13:48 ja np. ciągle zapominam jesc = i czuję się zupełnie dobrze i wyniki mam też dobre - tylko zjadam magnez bo mam skurcze łydek i brzucha. No i staram się jeść dużo owoców i warzyw i różnych jogurtów i muesli. Tylko w pierwszych mieś. nie mogłam za bardzo nic jeść, bo cokolwiek zjadłam to zwymiotowałam - więc wtedy jadłam te witaminy. Bastet ma rację (moim zdaniem) - to zależy od wyników badań - jeżeli wykażą, że czegoć Ci brak - to powinnaś jednak jeść - zresztą lekarz wtedy napewno Ci o tym powie Odpowiedz Link Zgłoś
olka_sos Re: witaminy 31.03.06, 14:10 Wcale nie musisz, jeżeli w miarę zdrowo się odżywiasz. Dawniej kobiety w ogóle żadnych witamin nie zażywały, a dzieci zdrowe się rodziły. Natomiast jeżeli Twoja dieta jest uboga to na wszelki wypadek witaminy warto brać. Odpowiedz Link Zgłoś