avana21 09.04.06, 12:12 Mam skrocenie szyjki macicy i lekarka przepisala mi no-spe forte czy to nie zaszkodzi mojemu dziecku? mam brac 2 dziennie ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dawida25 Re: No-spa forte 09.04.06, 12:35 ja też biorę na skrócenie szyjki. Ginka kazała dwa razy po pół ale ja biorę raz, wolę z nią nie przesadzać, Nospę bierze co drugfa z nas, więc nie masz czego się obawiać Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: No-spa forte 09.04.06, 12:36 Na początku ciąży z powodu zagrażającego poronienia brałam 3x dziennie. Akurat ten lek jest bezpieczny. Zresztą inaczej gin. by Ci nie przepisał. Odpowiedz Link Zgłoś
sianula Re: No-spa forte 09.04.06, 13:10 Ja właśnie dostałam forte na twardniejący brzuch - trzy razy dziennie. Ale jak tylko będzie mi lepiej odstawiam, bo na ulotce mimo wszystko napisali, że na ciężarnych nie badali (co mnie wcale nie dziwi), a substancja czynna przechodzi przez łożysko... Ale jak trzeba to trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
halszkabronstein Re: No-spa forte 09.04.06, 13:44 Ja na początku brałam 3 x dziennie ( miałam twardniejacy brzuch ) , teraz 2 x dziennie . Radze przyjmować ten lek jeśli lekarz go przepisał , wiele z nas go bierze i jeszcze zadnemu dziecku nic sie od niego nie stało , w przeciwnym razie mozna naprawde zaszkodzic maluchowi i konsekwencje mogą byc ........ Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa51 Re: No-spa forte 09.04.06, 15:05 Ja brałam 3xdziennie przez kilka miesięcy z innym lekiem rozkurczowym. Dzidzia jest ok,a wiem to z usg i z tąd,że jak mi zdzieli to wszystkie gwiazdki widzę. Ponadto wiele kobietek w ciąży przed nami ją brało i gdyby coś miało być nie tak to byśmy o tym wiedziały. Odpowiedz Link Zgłoś
avana21 Re: No-spa forte 09.04.06, 15:43 Dziekuje dziewczyny za te wspierajace odpowiedzi uspokoilyscie mnie ja biore 2 razy dziennie rano i wieczorem i jak narazie wszystko jest w porzadku Mam nadzieje ze przez to skrocenie szyjki synek i ja wytrzymamy chociaz do 37tygodnia ciazy w koncu wkroczylismy juz w 33a mam pytanie czy jesli mam skrocenie szyjki to czy mozna wspolzyc?jak narazie zaprzestalam juz od miesiaca prosze o odpowiedzi dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
samiusioneek Re: No-spa forte 10.04.06, 08:23 Brała również nospę- forte-dwa razy po jednej tabletce praktycznie od 25 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka_poloznictwa Re: No-spa forte 10.04.06, 08:30 no-spa stosowana jest u nas dość często w ciąży, i często zalecana jest profilaktycznie... a czy jest bezpieczna dla płodu?żaden lek tak naprawdę nie jest bezpieczny, ale może on uchronić przed porodem przedwczesnym i to się wtedy liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
tucik podajcie skład nos-spy forte 10.04.06, 13:12 jw. skład ilościowy subs. czynnej, jestem ciekawa na ile różni sie od zwykłej Odpowiedz Link Zgłoś
sophie05 Re: No-spa forte 10.04.06, 11:28 Brałam przy 2 ciązach, dzieci mam zdrowe. Przyjmowałam na początku obu ciąz, przy zagrażajacym poronieniu, a takze potem, przy częstszych skórczach. /lekarka mi mówiła, iż mam go stosować bez najmniejszych obaw. Odpowiedz Link Zgłoś