Dodaj do ulubionych

mam male pytanko....

19.04.06, 11:55
Chcialam sie o cos zapytac.Od 2 dni boli mnie brzuch a dokladnie jajniki
szczegolnie prawy, nawet nie moge sie na brzuchu oprzec bo odczuwam
klucie.Kochalam sie z mezem w dniu najbardziej plodnym,jestem tego pewna. Za
kilka dni mam dostac okres. Ale nie mialam dotad takiego klucia w brzchu.
Bolaly mnie jajniki przed okresem ale tez inaczej teraz czuje jakby byly
napuchniete ale brzuch miekki jest..Wiem ze na test za wczesnie, wiec moze wy
mi cos powiecie czy moge miec nadzieje czy raczej nie...Nadzieje na to, ze
jednak jestem w ciazy...
Obserwuj wątek
    • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 11:57
      Zapomnialam dodac, ze mam wrazenie ze te jajniki czuje z tylu tzn gdzies przy
      kosci ogonowej.Zdazylo sie raz tak ze mialam naprawde silny bol kosci ogonowej.
    • demarta Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:00
      bardzo nierozsądne z ciebie dziewczę skoro sądzisz, że ktoś ci tu udzieli 100%
      odpowiedzi i rozwieje twoje wątpliwości. sama najlepiej znasz swój organizm i
      najwiecej o nim wiesz, a chcesz żeby ktoś wirtualnie cię przejrzał i powiedział
      ci co się dzieje w twoim organizmie???
      • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:03
        To nie tak.Poprostu zastanawiam sie czy jest cos takiego mozliwe a dokladniej
        czy jakas dziewczyna miala podobnie z tymi bolami brzucha nic wiecej nie
        oczekuje tutaj magow ani wrozek to tylko czysta ciekawosc.A Ciebie nic nie
        zastanawia i nie ciekawi poprostu zyjesz dniem i nie myslisz o niczym???Jak tak
        ma byc??Ale ok.klucic sie nie zamierzam i pozdrawiam...
      • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:05
        no dokładnie tego ci nikt nie powie,2-3 dni przed spodziewana @ zrób sobie
        testwink szansa zawsze jest,ja przez dwa cykle miałam wszystkie ciazowe objawywinka
        przyszła @ a w 3 cyklu gdy miałam objawy na @ i byłam pewna ze przyjdzie,to ku
        mojemu zdziwieniu wyszła druga kreska na tescie ciaz.
        • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:10
          Ja jako takich objawow nie mam np niektore pisza o bolu piersi ja nie mam
          takowych.Z jedzeniem dla mnie w tej chwili to ni jest wiarygodny objaw bo jest
          wiosna i przesilenie wiosenne wiec inaczej sie tez je i ma sie laknienie inne.
          Jedyna co mnie zastanawia to tn brzuszeksmile) Ale masz racje zrobie tescik przed
          spodziewana @ albo w jej dniu przybyciawink.Pozdrawiam
          • angela2628 Do demarta 19.04.06, 12:18
            Jak dla mnie forum to jest dla kobiet ktore maja ROZNE watpliwosci. Czesto sa
            nimi objawy ciaży wiec nie widze nic złego w tym ze koleżanka zapytała,
            chociazby po to żeby lepiej się poczuć, otrzymać dawkę nadziei. Nieladnie ze
            strony demarta, ze koleżanke pojechała - nie jest zainteresowana, niech nie
            czyta, nie odpowiada..
            • pszczolka232 Re: Do demarta 19.04.06, 12:24
              Dzieki angela. Szczerze mowiac olalam jej opryskliwosc, bo czytajac wiele
              watkow na forum prawie na kazdym wlasnie taka osoba sie znajdzie.Jakiego by
              ktos nie mial problemu badz watpliwosci,znajdzie sie osoba ktora za nie
              skrytykuje.Piszac o moich watpliwosciach liczylam sie z tym ze ktos po nnie
              pojedzie. Tak to juz jest...
          • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:20
            no własnie mnie brzuch bolał tak jak na @ juz tydzien po ow. piersi mnie bolały
            tylko przez dwa dni i delikatnie,no i miałam okropny apetyt-ale to tez zawsze
            przed @ tak było,nic pozatym,wiem jak to jest jak sie wyczekuje i wypatruje
            objawówsmile
            • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:30
              No to u mnie jest odwrotniesmile) Mnie zawsze piersi bola z boku na @ ...a z
              jedzeniem to na odwrot jak mam dostac @ na kilka dnie przed moglabym nic nie
              jesc tylko chce mi sie zawsze picsmile A co do jedzenie wtedy mam ochote na ostre
              jedzonko i kwasnesmile) Dlatego jak mam cos takiego to znaczy ze za kilka dni @ A
              teraz nie mam takich rzeczy ale wszystko moze sie jeszcze zmienicsmile) Dlatego
              narazie jeszcze poczekam. Choc gleboko w serduchu mam nadzieje.Ale przed mezem
              ja ukrywamsmile
              • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:34
                ja nie dałam rady ukrywacsmile cały czas mezowi trułam,ze juz miał doscsmilea za ile
                dni masz miec @ ? bo jak masz test owul. w domu to on wychodzi wczesniej niz
                ciazowy i mozesz go zrobic juz 9 dpo.
                • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:38
                  Testu owul. nie mam. A mam dostac okres za pare dni. Za jakies 5-8 dni.
                  • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:45
                    no wiec pozostaje tylko czekac,daj znac jaki bedzie wynikwink
                    • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:51
                      Niema sprawy jak juz bede wiedziec to napisze. Czyli poczekasz te pare dniwink
                      Trzymaj za mnie kciukismile)
                      • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:56
                        nosmile bo mnie zaciekawiłosmiledodam watek do ulubionych!
                        • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 12:59
                          Ciesze sie, ze moj watek nie przepadnie gdzies w zapomnieniewink A z tego co
                          wywnioskowalam Ty jestes obecnie w ciazy. I jak Ci przebiega???
                          • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:06
                            nio jestemsmile w drugiej 14 tydz.dobrze bez powikłansmile tylko ze ja jestem z
                            natury panikara i wszystkim sie martwiesad kazdym zakłuciem brzuszka itp.
                            • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:10
                              Gatulujesmile) Wiec jak bedziesz sie czegos obawiac mozesz do mnie pisac np meila
                              albo na forumsmile) Moze Ci nie pomoge i nie wyjasnie ale napewno wyslucham. A
                              teraz napisze, glowa do gory nosek tez a bedzie dobrze nie martw siesmile).
                              Ps. mam pytanie bo nie pamietam ile dni przed okresem spada temperaturka???
                              • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:15
                                dziekismile dzien przed,ale czasem sie zdarza 2 lub w dniu @
                                starasz sie o pierwsze dziecko? i pierwszy cykl?
                                • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:23
                                  Dwa lata temu poronilam... od tamtej juz w ciaze nie zaszlam ale zabradzo tez o
                                  to sie nie staralismy. A od kilku miesiecy chcialabym zajsc, nawet maz ostatnio
                                  mi powiedzial ze tez juz by chcial miec dziecko. Zabardzo o tym nie
                                  rozmawialismy bo to byl dla nas taki trudniejszy okres ale od nie dawna znow
                                  chcemy miec dzieckosmile) I postanowilismy ze jak do czerwca albo lipca nie zajde
                                  idziemy na badania ginekologiczne...Ale mamy nadzieje, ze nie bedzie to
                                  potrzebne...
                                  • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:32
                                    tez mam nadzieje ze nie beda potrzebnesmilezobaczymy moze teraz wyszłosmile czego ci
                                    zyczesmile
                                    • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:41
                                      To za kilka dni dam Ci znac co i jak. Bo codziennie o tym samym niewypada
                                      pisacwink No chyba ze cos sie zmieni przez te dni to dam Ci wczesnbiej znacsmile) A
                                      jak bedziesz chciala pogadac daj mi znac bede codziennie sprawdzac wateksmile) I
                                      jeszcze raz zycze duzo zadowolenia z ciazy i malo klopocikow zebys sie nie
                                      musiala stresowacsmile) buziaczki
                                  • angela2628 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:33
                                    Różnie bywa, każdy objaw @ można pomylić z objawami ciąży. Ja nie mam jeszcze
                                    oficjalnego potwierdzenia ciąży, ale za sobą trzy testy - na każdym dwie
                                    krechy. Od owulacji miałam silne bóle podbrzusza i kłócie jajników, ale były
                                    tak ewidentne chwilami, że myślałam że zaraz dostanę @ choć było do niej
                                    jeszcze dwa tygodnie smile Poza tym mocno napięte piersi, ale cóż inne dziewczyny
                                    nie odczuwały NIC i tez mają dwie krechy, więc jak same widzicie u każdej jest
                                    inaczej. Trzymam za was kciuki, wsłuchajcie się w swoje ciało smile
                                    • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:42
                                      angela gratuluje cismile)) ale nie doczytałas,ja jestem w 14 tc,a pszczółka sie
                                      starasmile
                                    • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:46
                                      No to juz mozna praktycznie Ci pogratulowacsmile) A jak bedzie oficjalnie juz
                                      potwierdzne to i dam ci buziakawink Wiem, ze kazda przechodzi to inaczej zdaje
                                      sobie z tego sprawe ale mialam malutka nadzieje ze sie ktos pojawi i powie mnie
                                      tez tak brzunio bolal ale teraz jak sobie pogadalam troche sie uspokoilam i sie
                                      mniej martwie smile) Dzieki wam dziewczynysmile)
                                      • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:52
                                        okey,to do poklikaniasmile a jakbys sie chciała cos dowiedziec,doradzic to smiało
                                        pytajsmileja siedze codziennie na forumsmile
                                        pa pa
                                        • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:54
                                          No to sie ciesze i napewno skorzystamsmile Ja jeszcze pewnie dzis usiade przed
                                          kompem ale raczej po 17.00 bo teraz to jestem w pracysmile
                                          • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:56
                                            smilesmile
                                            • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 13:57
                                              musze leciec,bo mały sie budzi
                                              pasmile
    • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 18:06
      Wlasnie zaczely bolec mnie piersi jak na okres takze chyba w tym miesiacu nici
      z tegosad
      • agness25 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 18:57
        wcale nie jest powiedziane, że nic z tego..Mnie kilka dni postaraniach i
        owulacji też pobolewało podbrzusze, tak jak Ciebie a dopiero pózniej doszedł do
        tego ból piersi(taki delikatny).Trzymam kciuki, zeby się udałosmile)
        • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 19:00
          no ale cycuchy na ciaze tez bola,a nawet przedewszystkimsmile
          • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 19:29
            Tak wogule juz powiedzialam mezowi, ze nic z tego bo bola mnie piersi a mnie
            zawsze bola przed @ smile) Ale by byly jaja jakbym jednak bylasmile) Chyba bym
            zwariowala ze szczescia.
    • superkiwak Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 19:22
      dopiero teraz przeczytałam - tak, ja miałam takie objawy w 2 ciązy, silny ból
      jajników, jeszcze przed spodziewanym terminem miesiączki. tydzień po
      spodziewanym terminie miesiączki zrobiłam test - 2 kreseczki. tak że jak
      najbardziej, może to być ciąża!!!
      • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 19:26
        Ale tak we wczesnej ciazy bolaly by piersi?? I jajniki??? A mam jeszcze jedno
        pytanie bo o tym wogule nie wspomnialam. Trzy dni temu wymiotowalam rano, ale
        tylko przez dwa ni wiec na to wogule nie zwracalam uwagi bo mi sie wydawalo ze
        cos usiadlo mi na zoladku i chyba sie nie mylilam bo juz nie wymiotuje wiec na
        to nie powinnam wogule patrzec.Prawda??
        • guzmania Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 19:31
          Mnie tydzień po uwulacji przez kilka dni bolały jajniki, co się nigdy wcześniej
          nie zdarzało po owulacji.I to był pierwszy objaw ciąży, pozniej zauważyłam
          nabrzmiałe i bolące piersi i widoczne żyłki na nich.Jeśli chodzi o mdłośći to
          dopiero po kilku tygodniach od zapłodnienia.
          • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 19:35
            Z tego wynika, ze mialam racje cos usiadlo mi na zoladku...Ale to nie odbiera
            mi nadzieiwink
            • guzmania Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 19:38
              Jasne i trzymam kciuki żebyś ujrzała dwie kreseczki na teściesmile.I daj znać za
              kilka dni co u Ciebie!Pozdrawiambig_grin.
              • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 19:42
                Napewno damsmile) Niezaleznie od wyniku...Najwyzej przez nastepny miesiac
                bedziecie znosic moje marudzeniewinkI pod koniec znow watpliwosciwinksmile)Ja rowniez
                pozdrawiamsmile)
    • jurge Re: mam male pytanko.... 19.04.06, 22:25
      rzeczywiście trudno jest jednznacznie stwierdzić czy jesteś... Rozumiem Cie
      jednak bardzo! Jestem tydzień po zrobieniu testu i hurra! Miałam takie same
      objawy tak jakbym o sobie czytała. I udało się. Wyliczyłam, że będziemy
      mieli "prezent" pod choinkę.. Taka małą kruszynkę. Pozdrawiam i życze tego
      samego.
      • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 20.04.06, 07:18
        No mam nadzieje, ze i ja za kilka dni krzykne hurrasmile)A Tobie serdecznie
        gratulujesmile)
        • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 20.04.06, 10:11
          Wiecie co ja chyyba jednak dostane @sad Od wczoraj wieczorem mam uplawy.Jedyne
          co mnie cieszy to, to ze one sa biale czyli nie mam zadnego zapalenia tzn sa
          odpowiedniego koloru. Teraz pozostaje mi wygladac na @ .Pozdrawiam
          Serdeczniesmile)!!
          • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 22.04.06, 12:39
            i jak pszczółeczko? robiłas juz tescik???
            • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 22.04.06, 21:44
              Mariolus jeszcze nie... ciagle czekam na @ bo mam ciagle wrazenie ze sie
              pojawi...Pozdrawiam Cie goracokiss
              Ps. bol jajnikow mam nadal ale pojawilo mi sie tak jakby ich kluciesad I oprocz
              tego, ze bola mnie piersi to jeszcze moje sutki sa strasznie drazliwe...I za
              chiny panskie nie wiem co mam o tym myslec... Moze to jednak na @
              • mariolka55 Re: mam male pytanko.... 22.04.06, 21:58
                nie chce cie nakrecac ,ale sutki bola (duzo dziewczyn pisze to jako objaw) na
                ciazesmile)) trzymam kciuki!!!
                • pszczolka232 Re: mam male pytanko.... 22.04.06, 22:01
                  A ja przestalam miec nadzieje i dzis z tego wszystkiego kupilam test
                  owulacyjnysmile) ale zobaczymy do @ jak sie nie pojawi to bede miala komu go
                  sprzedac a narazie go zatrzymamsmile) Obys miala racje
                  Pozdrawiam goracosmile) kiss
    • zuzka78 Re: mam male pytanko.... 22.04.06, 12:54
      ja miałam dokładnie takie bóle tuż po zapłodnieniu - czułam to jakby w kości
      ogonowej, na plecach na wysokości jajników, teraz też mam bóle, ale już inne (5
      tc)
      pozdrawiam i życzę dwóch grubych krech
    • pszczolka232 Do Mariolki:)) 22.04.06, 22:04
      Zapomnialam sie zapytac jak sie czujeszsmile) Mam ndzieje ze wszystko wporzadkusmile)
      Pozdrawiam goraco, buziaczkikisssmile)
      • mariolka55 Re: Do Mariolki:)) 22.04.06, 23:34
        fatalniesad mam nasilone humory ciazowesmile na dodatek siostrzeniec jest chory na
        rumienia zakaznego połaczonego z ospa (sama lekarka nie mogła sie wyznac) i sie
        zajebiscie boje bo miałam z nim stycznosc(mieszkamy razem)sad((

test owulacyjny mozesz zrobic juz 9-10 dni po owul. jak wiesz kiedy byłasmile
        • pszczolka232 Re: Do Mariolki:)) 23.04.06, 08:32
          Oczywiscie ze wiem ale zrobie go po nastepnej @ jak teraz nic z tego nie
          wyszlo... bo jeszcze nie wiem ale mam przeczucie, ze nie wyszlo i za kilka dni
          dostane@. Co do Twoich obaw bylas sie zapytac gina czy mozesz sie zarazic???
          Moze on by ci powiedzial??
          Trzymaj sie cieplutko i nie martw sie napewno bedzie dobrze.
          Pozdrawiam buziaczkikisssmile)
    • pszczolka232 buuu:(:(:( 24.04.06, 06:57
      Niestety dostalam dzis okressad Ale napewno nie poddam sie i nadal bede sie
      starac z mezem o dzieckosmile
      Pozdrawiam wszystkich!!!
      • mariolka55 Re: buuu:(:(:( 25.04.06, 09:58
        no jasne ze tak ,w koncu sie udasmile))))))))
        • guzmania Re: buuu:(:(:( 25.04.06, 10:01
          Szkoda, ale trzymam kciuki żeby następnym razem się udało!Pozdrawiam
          słoneczniesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka