Dodaj do ulubionych

w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia??

25.04.06, 14:58
Jestem w 14 tc i chciałabym wiedziec juz co to bedzie? tydzien temu mialam
robione usg i niestety jeszcze moja doktor nie mogla rozpoznac płcisad
Slyszalam ze u niektorych kobiet rozpoznano juz w 12tc od czego to zalezy czy
od aparatu usg? jak to bylo z wami? Nastepne usg mam w za 2 tygodnie to bedzie
prawie 17 tc czy bedzie juz widac?
prosze o odpowiedz i pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszle mamusie!!
Obserwuj wątek
    • karolcia86 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 15:05
      W 18 tc
    • frawashi Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 15:13
      u mnie w 13-tym tygodniu doktor powiedział, że prawdopodobnie będzie chłopak.
      Wg. mnie to, w którym tygodniu mozna rozpoznac płeć, zalezy od jakości aparatu
      USG ale przede wszytkim od umiejętności i doświdczenia lekarza, no i od
      ustawienia dziecka smile
    • aniak302 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 15:16
      ostatnio robiłam USG - w 12 tc i mój lekarz powiedział mi (nie na 100%)że
      będzie chłopak, na 100% będzie wiadomo podobno na następnej wizycie czyli za
      miesiąc, ale pokazywał mi na monitorku małe coś między nóżkami wink
      • r.kruger Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 23:18
        baju-baju
    • hodos Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 15:18

ja bez lekarza czuję, że bedzie dziewczynka, jestem przekonana na 99% ale
      napiszę jeszcze potem czy potwierdzonesmile
      • mathiola Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 15:23
        hehe smile Ja cala poprzednia ciaze tez czulam na 99 proc. ze to dziewczynka. Malo
        tego, 3 niezaleznych lekarzy powiedzialo mi, ze NAJPRAWDOPODOBNIEJ to
        dziewczynka.
        Moj synus ma teraz 4 lata i jest jak najbardziej mezczyzna smile Tylko ze szpitala
        przywiozlam go damskiej w czapeczce z kwiatuszkiem, taka bylam pewna, ze to
        dziewczynka smile)))

Pozdrawiam i zycze oczywiscie dziewczynki smile
        • hodos no tak..:) 25.04.06, 15:28
          hihismile no tak to też może byc prawdopodobne, a mój mąż i mój tato na pewno by
          bardziej się ucieszyli z syna.. mi to jest już obojętniesmile będę niedługo miała
          usg to może się okaże
      • dorak8 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 18:43
        Mnie się do 20 tc wydawało, że będzie dziewczyna, a tu doktor nam wypatrzył
        chłopaka... Lepiej się nie nastawiać, ani nie "czuć". Trochę czasu minęło,
        zanim dotarło do nas, że to jednak chłopak i zanim naprawdę zaczęliśmy się z
        tego cieszyć. A na badaniu kiedy nam doktor powiedział powiedziałam tylko
        suche "ooo...". A powinnam była przecierz skakać z radości...
        • mariolka55 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 19:38
          dorak8 napisała:

> Mnie się do 20 tc wydawało, że będzie dziewczyna, a tu doktor nam wypatrzył
          > chłopaka... Lepiej się nie nastawiać, ani nie "czuć". Trochę czasu minęło,
          > zanim dotarło do nas, że to jednak chłopak i zanim naprawdę zaczęliśmy się z
          > tego cieszyć. A na badaniu kiedy nam doktor powiedział powiedziałam tylko
          > suche "ooo...". A powinnam była przecierz skakać z radości...

ja tez tak czułam na 99% dziewczyne do 22 tc i wszyscy mi wrózyli córke,wiec
          jak doktorka powiedziała ze widac dokładnie cycusia i jaderka to usiadłam z
          wrazeniasmile)))))
          • alinkamarcinek Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 26.04.06, 17:36
            Ja jestem w 29 tygodniu, a lekarka ze względu na położenie dzieciątka nie
            potrafi określić dokładnie płci - najprawdopodobnie noszę pod serduszkiem
            Bartusia ale to tylko na 60-70%!
    • zgagunia Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 15:22
      Ja sie dowiedziałam dopiero na połowkowym - okolice 20 tygodnia. Ja robiłam w 21
      tygodniu. Podobno wczesniejsze typy moga sie mylic, ale nie wiem tego napewno, a
      jedynie tak slyszalam. Pozdrawiam
    • michalina7 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 15:29
      w 34 tygodniu. Byłam zła, że mi powiedział bo skoro do tego czasu nie było
      wiadomo, to juz chciałam mieć niespodziankę przy porodzie.
      • gosia.sos Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 28.04.06, 13:56
        ja też dopiero w 35 tyg., ale sama chciałam wiedzieć. Od początku ciąży mam
        przeczucie, że będzie dziewczynka, a tu wszyscy mi wróżą chłopaka. W końcu na
        ostatnim USG zapytałam lekarza dla świętego spokoju - wypatrzył dziewczynkę.
        Nikomu się oczywiście nie przyznałam i teoretycznie w dalszym ciągu nie znam
        płci smile. Tylko ciekawa jestem, na ile to się sprawdzi, bo słyszałam że łatwiej
        określić płeć w połowie ciąży, niż pod koniec.
    • gosika78 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 15:30
      19 tc, kobitka całą ciążę jest tak ułożona, że na każdym USG jej mała jest na pierwszym planie smile Ale wiem, że bywa tak, że do końca nie jest pewne, jaka płeć właśnie ze względu na ułożenie płodu.
    • olag501 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 15:46
      ja dowiedziałam się przypadkiem w 21 ale lekarz nie wiedział że ja jeszcze nie
      bo powiedział ze jest już tak rozwinięte że spokojnie i w 19 można by było
      stwierdzić płeć
    • agula606 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 16:22
      Ja kończę jutro 22 tc i nadal nie wiemsad
      • gunia275 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 01.05.06, 07:24
        Witam wszystki mamusiesmile]
        Ja w 16 tyg dowiedziałam się że będzie synek,choć wcześniej nastawiliśmy się na
        córcię Oliwię,ale syn to synsmilejeśli chodzi o 100% pewność to w przypadku
        chłopaka taka istnieje już w 16-20 tyg i jeśli gin jest doświadczony-nie pomyli
        ogonka z pępowiną,,,,natomiast z dziewczynki zawsze może się zrobić chłopak-nie
        odwrotnie!!!Pewności co do płci żeńskiej nie ma bardzo długo-tak mi powiedział
        ordynator szpitala w szkole rodzenia.
        U mnie została końcówka ciąży, już tylko 2 tygodnie i będzie cudownie...
        Pozdrawiam i życzę dobrego rozwiązania
        Aga gg 6936549 zapraszam na priv
    • isa2 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 16:26
      W pierwsyej ciazy na badaniu miedzy 13 a 14 tc. W tej ciazy jeszcze oczywiscie
      nie - to 6 tc smile
      • patrycjaswiech Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 17:06
        dziekuje wszystkim za odpowiedzi ! Z tego co piszecie wynika ze byc moze w 17 tc
        bedzie juz widacsmile))
    • iwona9940 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 18:07
      w 16 tygodniu
      • mmalicka21 jestem w 27 tc i nie znam 25.04.06, 18:33
    • dorianne.gray W 13tc. na 99%, w 20tc. na 100% 25.04.06, 23:17

• mmalicka21 Re: W 13tc. na 99%, w 20tc. na 100% 25.04.06, 23:20
        o widze że pai ne spi
    • justynaz2010 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 25.04.06, 23:26
      Ja sie dowiedzialam w 21 tc. ze bedzie chlopiec, ale czytalam ze tak na 100% to
      wiadomo w 29 tc. Plec meska widac wczesniej - jak cos miedzy nogami wystaje to
      nie ma watpliwosci smile ale wiem, ze jak lekarz stwierdzi przed 29 tc. ze to
      dziewczynka to jeszcze nie wiadomo czy cos jej jeszcze nie wyrosnie miedzy
      nozkami hehe wink
      • honorata241 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 28.04.06, 11:49
        ja jestem w 38 tygodniu i pezez całą ciąże niebyło widać wcoraj byłam u mojego
        gina i dowiedziałam się że będę miała curcie!pozdrawiam.
    • pollys w 22 tygodniu 25.04.06, 23:32
      podobno najlepiej robić usg po 20 tygodniu. wcześniej to raczej ciężko
      stwierdzić- chyba, że lekarz specjalista w usg smile
    • azzure1 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 26.04.06, 01:16
      U mnie za pierwszym razem w 14 tc, teraz w 16, bo tak miałam terminy wizyt
      ułożone. Za każdym razem płeć była tak dobrze widoczna (chłopcy), że nawet ja
      nie miałam wątpliwości.
      • matuska Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 26.04.06, 07:08
        U mnie w prawie 15 tygodniu widac juz bylo ze to chlopak , jajcunki bylo widac
        ze hej smile
        • olga50 Re: matuska 28.04.06, 13:05
          matuska napisała:

> U mnie w prawie 15 tygodniu widac juz bylo ze to chlopak , jajcunki bylo widac
          > ze hej smile
          Jajcunki?Przeciez one są w brzuszku u chłopca do 36tyg. to jak je mogłaś
          zobaczyć?
          • meg241 Re: matuska 30.04.06, 15:50
            Jaderka zstepuja u chlopców do 36 tygodnia co nie oznacza ze nie moga
            wczesniej. Ja na USG w 23 tygodniu ciazy tez dokładnie widziałam jaderka syna i
            mam je nawet na wydruku USG.

Magda
          • matuska do olga 01.05.06, 09:28
            Co ty chrzanisz kobieto, w jakim brzuchu narzady rodne, u dziewczynki jest
            ciezko zobaczyc ale u chlopca????Wszystko ladnie bylo widac , i dodam ze juz mam
            na 100% wpisane w ksiazeczke ze bedzie chlopak
    • hoshi74 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 26.04.06, 09:44
      witam, jestem w 26tc i nie wiem! Dzidz tak sie ustawia, ze nic nie widac! chowa
      pupe, albo zaslania nozkami smile raz mowie na niego Michalek, a za chwile
      Agusia smile))
      • mia80 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 26.04.06, 09:52
        W moim przypadku lekarz rozpoznał płeć na 90 proc. w 13 tc. Powiedział, że to
        dziewczynka. Potem potwierdził to w 20 tc, a w 32 tc potwierdził to też inny
        lekarz. Czy będzie to na pewno córeczka okaże się za miesiąc.
    • andzkawu1 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 26.04.06, 17:29
      czesc ja dowiedziałam sie że to chłopczyk w 19 tc a zalezy to od tego jak sie
      ułoży
      • valkiria_1980 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 26.04.06, 17:34
        19tc i chlopiec...
    • dotkak Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 28.04.06, 14:45
      U mnie w 19 tc i się sprawdziło - miał być chłopczyk i jest chłopczyk! Zresztą
      klejnoty pokazywał na każdym USG...
    • agness25 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 28.04.06, 14:47
      w 16tc
    • rolinka81 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 28.04.06, 15:18
      Ja dowiedzialam sie w 17 tyg, ze bedzie chlopczyk, w drugiej sygnaturce jest
      odsylacz do klejnotow mojego synkasmile
      • olcialew1 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 01.05.06, 04:47
        Czesc Rolinka81. Obejrzalam Twoje zdjecie USG, czy mieszkasz moze w USA (napisy
        w j. angielski)? Pozdrowienia dla calej Rodzinki.
        • rolinka81 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 01.05.06, 21:37
          Tak mieszkam W Usa, a dokladnie okolice Chicago, dziekuje za pozdrowienia i
          rowniez przekazuje usciski calej Twojej rodzince smile
    • malenstwo2006 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 29.04.06, 11:08
      Hej! u mnie wiadomo bylo juz w 13 tyg ze bedzie synus.Mialam robione usg 3d wiec
      obraz byl bardzo dokladny i nie ma co do tego watpliwosci.Pozdrawiam
      • anrenata Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 29.04.06, 11:12
        U mnie również doktor w 13 tygodniu zobaczył siusiaka,chociaz ja i tak
        czułam,że to bedzie synek.Na kolejnych usg potwierdziło się.Nie było to usg
        trójwymiarowe,ale sprzęt musiał być lepszy niż zwylkle bo widziałam różnice
        pomiędzy tym co widziałam na usg u mojego gina a na tym drugim.
    • iwona-arch W 28:) 01.05.06, 02:54
      Bardzo czekalam zeby dowiedziec sie kto mieszka w moim brzuszku..jednak zawsze
      lekarz mówil ze nie widac...(mialam 4 Usg wczesniej)Dopiero tydz temu lekarka
      zobaczyla na 100 % ze to bedzie chlopczyksmilebardzo bardzo sie cieszymy...
      • roksi23 Re: W 28:) 01.05.06, 12:58
        Pięć razy miałam robione usg i za każdym razem nie było nic widać...tak że
        miałam niespodzianke i fajne to było,urodziłam synusiasmile))
        • plumcio Re: W 28:) 01.05.06, 14:18
          Za pierwszym razem synek był cały czas ustawiony miednicowo i był niespodzianką.
          O płci córeczki dowiedziałam się na USG połówkowym , czyli w 20tc.
          Jedna z osób napisała "baju- baju" na post dziewczyny, która napisała, ze lekarz
          rozpoznał na 100% płec jej dziecka.
          To nie zadne bajanie!
          Sa tylko lekarze spacjeliści i lekarze pseudo-specjalisci. Wiele zalezy od
          sprzętu i od ułożenia dziecka.
          Na moim USG było widać nawet bruzdkę na nosku ( ja mam taką). Lekarz mierzył
          grubość fałdów karkowych, długośc paliczków...POniewaz jest to jeden z
          najlepszych sopecjalistów od USG to jak tylko miał mozliwośc oceny płci to
          orzekł to na 100%.
          Jak można zaufac lekarzowi, który nie jest w stanie odróżnić chłpca od
          dziewczynki. Przeciez on ma zauwazyć potencjalne wady serduszka, zauważyc
          poszerzone miedniczki nerkowe itp. rzeczy ( no chyba ,że jest za wcześnie
          naocene płci, albo dziecko źle ustawione)
          Oczywiście nie każdego stać na taką pewnośc- albo słaby sprzęt, albo kiepska
          praktyka- niestety.
          Miałam robione USg przez różnych lekarzy. U tych kiepskich opis był na 3 linijki
          ( do głowy im nie przyszło aby posprawdzac szereg parametrów). U mojego
          obecnego lekarza opisy sa na 3 strony...

A wy jakie macie doświadczenia?
          Plumcio
          • basiaurban Re: W 28:) 01.05.06, 19:25
            Baju-baju było napisane po poście, w którym dziewczyna stwierdziła, że u niej
            lekarz rozpoznał ciążę w 12 tygodniu. No jak dla mnie to może być baju-baju.
            Moje ciąże - cócia do końca była niespodzianką, za nic się nie chciała ujawnić,
            teraz też jeszcze nie wiem, a jestem w 14 tygodniu ciąży.
    • ankar11 Re: w którym tc rozpoznano u was płec dzidziusia? 01.05.06, 21:28
      Określenie płci w 12 tc to wcale nie musi być bajka. Ja dowiedziałam się w 13
      tc i nawet lekarz nie musiał mi tego mówić sama pierwsza zauważyłam to na USG
      (tak sie mały facecik ustawił)lekarz tylko potwierdzil co zobaczyłam, też mam
      zdjęcie. Oczywiście nie nastewiamy sie na 100%.Ptaszki miedzy nóżkami widać
      wcześniej więc 12 tc to całkiem możliwe.
    • zebra12 I tak się czasem mylą, nawet przy chłopcach... 06.05.06, 07:46
      Mam koleżankę, która musiała pół ciaży spędzić w szpitalu. USG miała robione
      praktycznie co dwa tygodnie. Zawsze jej mówili, że to chłopak. Cała rodzina
      była pewna. A tu się urodziła dziewczynka. Więc w tą stronę też się można
      pomylić. Tylko co oni widzieli między tymi nóżkami? U mnie były na USG córki i
      urodziłam córki. Tyle, że nie pamiętam, w którym tygodniu to było, bo córy
      duże - 10 i 7 lat. Teraz będzie trzecia osóbka o tajemniczej płci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka