Dodaj do ulubionych

opalanie brzuszka

27.04.06, 16:01
Hej hej! Jest ładna pogoda na dworku i przydałoby się trochę opalić! Jak
myślicie - zakrywać brzuszek na słońcu?
P.S. Jestem w 28 tc
Obserwuj wątek
    • monikaaleksandra Re: opalanie brzuszka 27.04.06, 16:19
      Dziecku nie jest wszystko jedno, czy Mama znajduje się w słońcu czy przykrywa
      brzuszek, ponieważ jeśli brzuch jest naświetlany to... dzidziusia razi słońce,
      mruży oczy i odruchowo je sobie zakrywa! Słońce przenika przez powłoki skóry,
      oczywiście, nie tak, że dziecko patrzy w słońce, ale jest jasno, a dzidziuś,
      jak wiadomo, lubi gdy jest ciemno. Ja nie chciałabym narażać go na taki stres.
      Poza tym w ciąży lepiej się nie opalać, można łatwo nabawić się trudnych do
      usunięcia przebarwień.
    • cathy1976 Re: opalanie brzuszka 27.04.06, 17:18
      czesc, w ciazy nie powinnas sie opalacsad powodow jest kilka- juz wspomniane
      wyzej przebarwienia skory, mozliwosc przegrzania organizmu oraz fakt, ze u
      bialych kobiet slonce zmniejsza przyswajanie kwasu foliowego i tego
      konswekwencje. W 28 tc nie beda to juz wady cewy nerwoewj, ale nie poleca sie
      tego.
    • neonatus51 Re: opalanie brzuszka 27.04.06, 17:19
      Ja spaceruję z zakrytym brzuszkiem,bo eksponowanie go w ciąży po prostu mi się
      nie podoba,ale np.na balkonie siedzę sobie na słoneczku w
      ciuszkach "domowych",czyli takich które brzuszek niekoniecznie zakrywająsmile
      Korzystaj ze słoneczka!Jeśli to nie jest leżenie plackiem cały dzień na plaży
      to nic się nie stanie.
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png
      • phantomka Re: opalanie brzuszka 27.04.06, 18:27
        ja sie opalalam, bo jeszcze wtedy nie znalam tego wspanialego forum, ktore
        psuje kazda zabawetongue_out...
        • angell82 Re: opalanie brzuszka 27.04.06, 18:44
          Ja dzisiaj jak tylko wróciłam z uczelni przebrałam sie w szorty i bluzeczke na
          ramionkach, wyciągnełam leżak, rozwaliłam sie w ogródku -razem z siostrą-i tak
          kilka dłuższych chwil sie opalałyśmy aż spiekłam raka smile)))))
          jestem w 34tc i 5dniusmile)))))
          w razie jak dostane plam, wszelakich wysypek, uczuleń i takich tam to dam
          znaćsmile) jak na razie nie mam nic z wyżej wymienionych objawów.
          A jakie samopoczucie!!!!!!!!!!! smile)))))))))))))))))))
          buziakiismile i odsłaniać co się da!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka